1. Zasto niko ne spominje Brankicu Mihajlovic. Sta je sa njom. Povredjena jos? Od najboljeg naoadaca sa pozicije primaca na svijetu do ovog. Sta se desilo?
  (Tom Brady the fraud, 03. jul 2022 12:54)

  Imala je mnogo povreda, a povreda leđa je mnogo uticala na njenu fizičku snagu i mogućnosti. Teško je očekivati da može da se vrati na stari napadački nivo, a s obzirom da odbrana nikad nije ni bila nešto što se od nje očekuje, moramo da tražimo druge primače koji imaju solidan napadan i dobar prijem, po meni to je za Lozo-Lazović.
  (Mare, 3. jul 2022 13:26)

  # Link komentara

 2. (Mare, 3. jul 2022 11:50)

  Zasto niko ne spominje Brankicu Mihajlovic. Sta je sa njom. Povredjena jos? Od najboljeg naoadaca sa pozicije primaca na svijetu do ovog. Sta se desilo?
  (Tom Brady the fraud, 3. jul 2022 12:54)

  # Link komentara

 3. Turska je kupila domaćinstvo završnog turnira kako bi onda bili prvi na tabeli i imali lakši zreb…iako su na tabeli sedmi po pobedama , pa će u četvrfinalu igrati protiv Tajlanda.
  Što se nas tiče vratice se Lozo i Drča pa se nadam da će nam se u tom meču vratiti onih 6 neiskorištenih set lopti koji smo imali pre neki dan u meču sa Amerikom. Svakako šta god bilo naš važniji meč sa Amerikom će biti u septembru na svetskom prvenstvu, jer smo u istoj grupi i borićemo se sa njima za prvo mesto u grupi.
  (Il, 3. jul 2022 12:51)

  # Link komentara

 4. Tim za SP: dizac Mirkovic , blokeri: Stevanovic, Aleksic, Popovic korektor : Bjelica, primaci: Lazovic, Lozo, Busa, Mirosavljevic (Mihajlovic) libero Pusic. To je skoro pa novi tim. Vazno je da smo prevazisli bolesnu zavinost od ocekivanaja da Boskovic sve reseva. Bez nje igra je tecnija. Koliko je donosila igri toliko je igra patila.
  (nebojsa, 03. jul 2022 10:27)

  Da li je igra tečnija ili ne, tj da li se lopte više dele i drugim igračicama zavisi od trenera i dizača. I prijema. Maja-Tića je najjači duo na svetu na tim pozicijama. Naš problem prošle godine je bio prijem, pa samim tim ide manje lopti ka srednjacima, a i nedostatak Brankice tj drugog napadača je najviše uticao što smo osvojili "samo" bronzu i srebro prošlog leta.

  Na papiru je bilo jasno da na VNL pripadamo među osam ali i među prve četiri ekipe, ali bilo je teško očekivati da će devojke igrati uigrano, sa dobrom odbranom..., ali eto desilo se suprotno i ono što je najbolje igrale su sve bolje kako je vreme odmicalo. Po prikazanom mi smo sa ovim timom iza Amerike, Italije i Brazila, a sa Turskom smo izjednačeni. Ali sa svima njima možemo da se nadmećemo i to raduje. Treba istaći kapitena Bjelicu, koju su mnogi kritikovali prošle godine, a ona se vratila, pa možda i u svojoj najjačoj verziji trenutno igra. Tako da je šteta što smo tu i tamo kao protiv npr Tajlanda gubili bodove, imali bi mnogo bolji plasman pa onda ne bi ni išli na Ameriku u četvrtfinalu.

  Tako da devojke treba da igraju rasterećeno i imale su lep i tesan drugi set protiv Amerikanki, treba verovati u nemoguće. Ko je pratio ovaj turnir, Turska nas je potcenila i Gvideti je počeo sa mešovitim sastavom protiv nas pa je posle pokušao da spasi šta se spasiti može i ipak smo pobedili 3:2. Juče je Turska protiv Amerike igrala naoštreno, kao da želi nešto da dokaže, naravno sa full prvom postavom, a kod Amerike se ni ne zna šta je prva postava s obzirom na kvalitet koji imaju na svakoj poziciji, tj po meni samo nije upitna pozicija dizača, libera, dva srednjaka i Robinson koja ima daleko najbolji prijem od ostalih primača. I eto one su sve igrale protiv Turske, samo bez najboljeg blokera Ogbogu i pobedila je Amerika 3:2, ali je bilo i izjednačeno i tesno.

  I ne znam da li i treba voditi Drču ili se držati Mirković koja igra sve i bolje i preciznije. Sara Lozo pod obavezno pa šta bude..

  Po meni tim za SP: Maja(Drča, Mirković), Tića(Bjelica), Popović-Aleksić(Stevanović), Lozo-Lazović(Buša, Milenković), Popović(Pušić)(nemam informaciju da se Silvija povukla).

  Treba stabilizovati prijem, dobili smo dobrog primača-napadača Saru i Lazović je dobra, treba videti sa kojim srednjacima Maja najbolje funkcioniše i mislim da nije upitno da li osvajamo medalju na SP, već samo koju.

  I da, nekad mi nije jasno šta radi Santareli, evo ovaj prvi set protiv Japana smo izgubili zbog njega.
  (Mare, 3. jul 2022 11:50)

  # Link komentara

 5. (nebojsa, 3. jul 2022 10:27)
  Kada bi otisli sa takvim timom, tj da je mirkovic prvi dizac a Bjelica korektor 1/4 finale je plafon. Imas Maju i Drcu koje su za 3 klase bolje na tom mestu, i Tijanu koja je godinama najbolji svetski korektor, ali po tebi nama one ne trebaju?
  Na SP za razliku od lige nacija ekipe ce igrati u najboljim sastavima tako da mogu odmah da ti nabrojim pa bar 7-8 reprezentacija koje bi bile zagarantovano ispred nas
  (Vldblk9a, 3. jul 2022 11:23)

  # Link komentara

 6. Tim za SP: dizac Mirkovic , blokeri: Stevanovic, Aleksic, Popovic korektor : Bjelica, primaci: Lazovic, Lozo, Busa, Mirosavljevic (Mihajlovic) libero Pusic. To je skoro pa novi tim. Vazno je da smo prevazisli bolesnu zavinost od ocekivanaja da Boskovic sve reseva. Bez nje igra je tecnija. Koliko je donosila igri toliko je igra patila.
  (nebojsa, 3. jul 2022 10:27)

  Svasta.
  (uzzaaassss, 3. jul 2022 11:20)

  # Link komentara

 7. (veliki, 3. jul 2022 09:26)
  Kako nema? Pa cak i na svetskom prvenstvu u fudbalu domacin je nosilac grupe.
  (Vldblk9a, 3. jul 2022 11:14)

  # Link komentara

 8. Tim za SP: dizac Mirkovic , blokeri: Stevanovic, Aleksic, Popovic korektor : Bjelica, primaci: Lazovic, Lozo, Busa, Mirosavljevic (Mihajlovic) libero Pusic. To je skoro pa novi tim. Vazno je da smo prevazisli bolesnu zavinost od ocekivanaja da Boskovic sve reseva. Bez nje igra je tecnija. Koliko je donosila igri toliko je igra patila.
  (nebojsa, 3. jul 2022 10:27)

  # Link komentara

 9. Која су ово правила? Турска преузима прву позицију јер је домаћин, па играмо са САД??? Ово нигде нема.
  (veliki, 3. jul 2022 09:26)

  # Link komentara