Gvideti: Mnogo smo se mučili

Selektor odbojkašica Srbije Đovani Gvideti govorio je posle poraza od Dominkanske Republike u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. A sta je sa Drčom, sto je neko napisao da smo je izgubili ? Je l neka povreda ili?
  (Stefana, 22. septembar 2023 19:20)

  # Link komentara

 2. Нисам могао да гледам утакмицу, тако да не могу да је коментаришем. Везано за тему селектора, Гвидети је техничарку која је својим уласком направила велики преокрет и довела екипу до вођства од 2:1 извадио из игре од старта четвртог сета и изгубио утакмицу 3;2, и то финале ЕП-а. Не знам да ли је нешто слично икад виђено. У праву су били Турци, тренер за мала дела је најбољи опис за Гвидетија и као такав свакако није човек за клупу светског шампиона. Након напорног Европског првенства одмах је дошао овај турнир на којем се у 9 дана игра 7 утакмица. Невероватно да је само против Мексиканки поштедео играчице из стартне поставе. Зар је заиста било потребно да целу утакмицу са Украјином игра најјачи састав? Зар нису могле у току тог и осталих мечева по неколико минута, па ако се укаже прилика и сет-два да добију одмора најбоље играчице. Зар није могла да уђе и млада Хена Куртагић? Сада већ уморне девојке чекају 2 најтежа противника, све због зихераша на клупи. Ништа, идемо да добијемо Холандију и Кину! Срећно, девојке!
  (my way, 22. septembar 2023 17:32)

  # Link komentara

 3. igrale su po uputstvima trenera.Obojkasice su sigurno namucile za selektora bas nisam sigurna.
  (nada, 22. septembar 2023 14:23)

  # Link komentara

 4. je amater u odnosu na prethodnog trenera. Nekoliko igračica koje su bile važne više ne igra, ove nove bar za sad nisu dostojna zamena. Upitan je veoma naš odlazak na OI. Nažalost
  (Gvideti, 22. septembar 2023 13:23)

  # Link komentara

 5. Brankica Mihajlovic?
  Americki komentatori tvrde da je ona ta koja pravi razliku u korist Srbije. Oslobadja Tijanu.
  (Dusan, 22. septembar 2023 12:16)

  Pa naravno da tvrde kad ih je ona na olimpijadi 2016 pobedila sama. Povrede su je unistile.
  Gvideti radi pravu stvar forsiranjem Uzelac. Toliko talentovana devojka potencijal neverovatan, konacno je otisla iz nase lige u Brazil (Fluminense) tako da za dve-tri godine mogli bi da dobijemo novu Brankicu mozda i pre..
  (trn, 22. septembar 2023 12:55)

  # Link komentara

 6. igor

  Santareli je vodio Hr, a Gvideti nekoliko evropskih reprezentacija - Nemačku, Bugarsku, Holandiju Tursku, a sada i nas. I nikad ništa nije osvojio ni sa jednom od njih. Mnogo uspešniji kao klupski terene nego kao selektor.
  (..., 22. septembar 2023 12:44)

  # Link komentara

 7. Brankica Mihajlovic?
  Americki komentatori tvrde da je ona ta koja pravi razliku u korist Srbije. Oslobadja Tijanu.
  (Dusan, 22. septembar 2023 12:16)

  # Link komentara

 8. Čovek koji je uneo neverovatan pad u igri naše reprezentacije u svim elementima. Ne samo što nas je dobila ekipa koja realno ne bi smela da nas dobije već što se i mučimo sa slabijim ekipama kao što je Češka, Meksiko koji ne bi smeo 15 poena da nam pređe nam uzme 20 poena u setu itd. Skorašnja izjava Ane Bjelice:" Нисмо навикле да често мењамо селекторе. Сјајно смо се уклопили са Сантарелијем, имали смо изванредну сезону, а онда је дошао Гвидети. Он је показао да је један од најбољих тенисера света. Сигурно је да је било тешко у финалу ЕП против Сантарелија, пошто нас добро познаје. Он је врло енергичан. Међутим, сада је ту нови селектор. Сада нам је главни циљ пласман на ОИ". Ovo mu zvuči kao da su devojke više uživale sa prethodnim selektorom nego li sadašnjim. Čovek apsolutno nema harizmu za selektora, pogotovo sa onim Turcima pomoćnicima, koji su možda i jedan od razloga zašto smo izgubili finale EP. Sa njim na čelu i zaštićenom vrstom Majom Ognjenović mi ne da nećemo videti zlata, nego je pitanje hoćemo li do medalje uopšte stići. A Tijana ima fore za možda još ove i sledeće OI. Treba je iskoristiti dok je tu. Takođe, vratiti Drču kao prvog dizača jer je viša, brža, preciznija, raznovrsnija. Svi se upisuju u poentere kod nje, bez obzira na prijem ili jačinu napada. Ovi iz Saveza nek misle malo

  Tijana će sigurno igrati još 3 OI možda i 4 i osvojićemo olimpijsko zlato!
  (Aki, 22. septembar 2023 12:15)

  # Link komentara

 9. Čovek koji je uneo neverovatan pad u igri naše reprezentacije u svim elementima. Ne samo što nas je dobila ekipa koja realno ne bi smela da nas dobije već što se i mučimo sa slabijim ekipama kao što je Češka, Meksiko koji ne bi smeo 15 poena da nam pređe nam uzme 20 poena u setu itd. Skorašnja izjava Ane Bjelice:" Нисмо навикле да често мењамо селекторе. Сјајно смо се уклопили са Сантарелијем, имали смо изванредну сезону, а онда је дошао Гвидети. Он је показао да је један од најбољих тенисера света. Сигурно је да је било тешко у финалу ЕП против Сантарелија, пошто нас добро познаје. Он је врло енергичан. Међутим, сада је ту нови селектор. Сада нам је главни циљ пласман на ОИ". Ovo mu zvuči kao da su devojke više uživale sa prethodnim selektorom nego li sadašnjim. Čovek apsolutno nema harizmu za selektora, pogotovo sa onim Turcima pomoćnicima, koji su možda i jedan od razloga zašto smo izgubili finale EP. Sa njim na čelu i zaštićenom vrstom Majom Ognjenović mi ne da nećemo videti zlata, nego je pitanje hoćemo li do medalje uopšte stići. A Tijana ima fore za možda još ove i sledeće OI. Treba je iskoristiti dok je tu. Takođe, vratiti Drču kao prvog dizača jer je viša, brža, preciznija, raznovrsnija. Svi se upisuju u poentere kod nje, bez obzira na prijem ili jačinu napada. Ovi iz Saveza nek misle malo

  Tijana će sigurno igrati još 3 OI možda i 4 osvojiće olimpijsko zlato!
  (Aki, 22. septembar 2023 12:15)

  # Link komentara

 10. Ovaj Gvideti nije ni sa jednom repr.osvojio ništa.Izgleda da je do njega možda.
  (dakiliz, 22. septembar 2023 11:37)

  Druze,trenirao je samo Hrvatsku. Ne bi ni Murinjo ni Gvardiola osvojili svetsko prvenstvo sa Islandom ili Jermenijom
  (igor, 22. septembar 2023 12:08)

  # Link komentara

 11. Videlo se na Euru da nisu u formi. Čim izgubiš od pacerskih Turkinja koje su druga liga na svetskom nivou za klasu slabije od Italijanki Brazilki Kineskinja Amerikanki i nas. Doduše doveli su tu Kubanku koja ih je digla za nivo više. Ali opet vidi se da smo u krizi. Ovaj Gvideti nije ni sa jednom repr.osvojio ništa.Izgleda da je do njega možda.
  (dakiliz, 22. septembar 2023 11:37)

  Biseru pre sat vremena Turska dobila Brazil 3:0.
  (bojan, 22. septembar 2023 11:54)

  # Link komentara

 12. Čovek koji je uneo neverovatan pad u igri naše reprezentacije u svim elementima. Ne samo što nas je dobila ekipa koja realno ne bi smela da nas dobije već što se i mučimo sa slabijim ekipama kao što je Češka, Meksiko koji ne bi smeo 15 poena da nam pređe nam uzme 20 poena u setu itd. Skorašnja izjava Ane Bjelice:" Нисмо навикле да често мењамо селекторе. Сјајно смо се уклопили са Сантарелијем, имали смо изванредну сезону, а онда је дошао Гвидети. Он је показао да је један од најбољих тенисера света. Сигурно је да је било тешко у финалу ЕП против Сантарелија, пошто нас добро познаје. Он је врло енергичан. Међутим, сада је ту нови селектор. Сада нам је главни циљ пласман на ОИ". Ovo mu zvuči kao da su devojke više uživale sa prethodnim selektorom nego li sadašnjim. Čovek apsolutno nema harizmu za selektora, pogotovo sa onim Turcima pomoćnicima, koji su možda i jedan od razloga zašto smo izgubili finale EP. Sa njim na čelu i zaštićenom vrstom Majom Ognjenović mi ne da nećemo videti zlata, nego je pitanje hoćemo li do medalje uopšte stići. A Tijana ima fore za možda još ove i sledeće OI. Treba je iskoristiti dok je tu. Takođe, vratiti Drču kao prvog dizača jer je viša, brža, preciznija, raznovrsnija. Svi se upisuju u poentere kod nje, bez obzira na prijem ili jačinu napada. Ovi iz Saveza nek misle malo.
  (Aman više, 22. septembar 2023 11:52)

  # Link komentara

 13. Videlo se na Euru da nisu u formi. Čim izgubiš od pacerskih Turkinja koje su druga liga na svetskom nivou za klasu slabije od Italijanki Brazilki Kineskinja Amerikanki i nas. Doduše doveli su tu Kubanku koja ih je digla za nivo više. Ali opet vidi se da smo u krizi. Ovaj Gvideti nije ni sa jednom repr.osvojio ništa.Izgleda da je do njega možda.
  (dakiliz, 22. septembar 2023 11:37)

  Brazil Turska 0:3, noćas.
  (zzzz, 22. septembar 2023 11:49)

  # Link komentara

 14. dakiliz, 22. septembar 2023 11:37)
  Да су Туркиње друга лига, може да изјави само невиђена незналица. Турска није једна од најјачих европских, него светских репрезентација.
  (veljko, 22. septembar 2023 11:46)

  # Link komentara

 15. Nažalost oseća se da nema hemije između igračica i njega.On je dobar trener,znalac,ali i on deluje stegnuto,pod pritiskom.Ne ide mu u prilog ni to što je ,verovatno,izgubio Drču za ubuduće.Naravno zbog totalno nelogičnog poteza na evropskom prvenstvu.Devojke obično tiše reaguju nego muškarci kad protestuju,ali vidi se da su prilično nezadovoljne.
  (Voja, 22. septembar 2023 11:40)

  # Link komentara

 16. Videlo se na Euru da nisu u formi. Čim izgubiš od pacerskih Turkinja koje su druga liga na svetskom nivou za klasu slabije od Italijanki Brazilki Kineskinja Amerikanki i nas. Doduše doveli su tu Kubanku koja ih je digla za nivo više. Ali opet vidi se da smo u krizi. Ovaj Gvideti nije ni sa jednom repr.osvojio ništa.Izgleda da je do njega možda.
  (dakiliz, 22. septembar 2023 11:37)

  # Link komentara