EP seniorki u Belgiji, Italiji, Estoniji i Nemačkoj

Evropsko prvenstvo 2023. za dbojkašice igraće se u Belgiji, Italiji, Estoniji i Nemačkoj, saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: CEV
Foto: CEV

Belgija i Italija će biti domaćini mečeva osmine finala i četvrtfinala, dok će se polufinane utakmice, kao i mečevi za medalje odigrati u Belgiji.

Direktan plasman na EP izborili su domaćini prvenstva Belgija, Italija, Estonija i Nemačka, kao i još osam reprezentacija sa EP 2021: Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Rusija, Francuska, Švedska i Bugarska.

Na EP 2023. igraće 24 reprezentacije. Plasman na EP iz kvalifikacija izboriće 12 reprezentacija, po dve prvoplasirane iz svih šest grupa.

A Grupa: Hrvatska, Izrael, Rumunija, Farska Ostrva
B Grupa: Češka, Finska, Crna Gora, Island
C Grupa: Ukrajina, Mađarska, Portugalija, Kipar
D Grupa: Slovenija, Austrija, Azerbejdžan, Gruzija
E Grupa: Slovačka, Španija, Danska, Letonija
F Grupa: Grčka, Bosna i Hercegovina, Norveška, Švajcarska

U konkurenciji odbojkašica, kvalifikacije će se odigrati po sistemu "svako sa svakim kod kuće i na strani", što znači da će se igrati šest kola od 5. do 26. avgusta 2022.

Na prvenstvu Evrope 24 selekcije će biti podeljene u četiri grupe. Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe, a potom slede utakmice četvrtfinala, polufinala, kao i meč za treće mesto i finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.