Kelijevi heroji: Zlato za odvažne

petak, 1. avgust u 21:15
Kelijevi heroji: Zlato za odvažne

Film ”Kelijevi heroji: zlato za odvažne” započeo je kinematografski kvalitetne 70-e godine. Reditelj Brajan G. Haton je posle velikog uspeha filma ”U orlovskom gnezdu”, ponovio istim intenzitetom svoje uspehe i dve godine kasnije u ”Kelijevim herojima”. Očigledno je da su on i velikan glume Klint Istvud ostvarili odličnu timsku saradnju, jer je Istvud bio glavna zvezda oba Hatonova filma.

Namerili su da opljačkaju banku... Zamalo da dobiju rat!

Keli je nekadašnji poručnik čije su se iluzije o ratu, ako ih je ikada i imalo, davno raspršile. Kada zarobi nečačkog oficira, Keli otkriva plan o premeštanju zlatnih poluga vrednih milione dolara namenjenih za isplatu plata oficirima.

Koristeći činjenicu da je na trodnevnom odsustvu, Keli okuplja trojicu prijatelja koji mu pomažu da se ušunja iza neprijateljskih linija i ukrade plen. Kelijevu ekipu čine džangrizavi narednik Veliki Džo, narednik Krapgejm odvano svima poznat kao odličan poznavalac crnog tržišta i ozbiljan prevarant, te opušteni komandant Odbol.

Prešavši na neprijateljsku teritoriju, Keli i njegova ekipa sve se više udaljavaju od saveznika i nailaze na nemačke trupe. Čuvši za njihov susret sa neprijateljem, general Kolt njihov pljačkaški pohod proglašava za vojni uspeh.

Brajan G. Haton i Klint Istvud mogu da se pohvale velikim brojem naslova koji su dospeli na mnoge liste koje svedoče o uspehu, ali još bitnije, oni su sami imena koja su zauvek zapisana u istoriji filma. ”Kelijevi heroji: Zlato za odvažne” je film koji ova dva talentovana čoveka mogu da stave na sam vrh svojih poslovnih biografija.Kelly's Heroes, 1970.

Žanr: ratna komedija

Uloge: Klint Istvud, Donald Saterland, Teli Savalas Režija: Brajan G. Haton

više o filmu

Bibliotekar 2-Blago kralja Solomona

subota, 02. avgust u 19:05
Bibliotekar 2-Blago kralja Solomona

Dve godine nakon prvog dela uspešne ”Bibliotekar” trilogije, nastupio je i nastavak serijala, pod nazivom ”Blago kralja Solomona”. Po istom principu i u ovoj priči glavni junak ide u neočekivano uzbudljivu avanturu, kako bi rešio neke od najbitnijih svetskih problema. Ovog puta, on će morati da nađe način da zaštiti jedno od najvećih bogatstva - blago kralja Solomona.

Priča se odigrava u legendarnim kraljevim rudnicima, a sudbina čovečanstva ponovo je u rukama tridesetogodišnjeg ‘štrebera’ Flina Karsena, koji mora da spreči da Solomonovo blago i njegove dragocene relikvije ne padnu u ruke tajne kriminalne grupe, koja bi pomoću njih zavladala planetom. Na sreću, ovaj izazov ne prolazi sam, a društvo mu pravi i prelepa arheološkinja Emili.

Ako ste obožavatelj serijala ”Indijana Džons”, trilogija ”Bibliotekar” apsolutno je neizostavna. Jednako uzbudljiva, napeta, puna neočekivanih raspleta i fantastičnih zapleta, ova saga nudi nezaboravno, zabavno iskustvo, što dokazuju i dve nominacije za prestižnu Emi nagradu.The Librarian: Return to King Solomon’s Mines, 2006.
Žanr: avantura

Uloge: Noa Vajl, Gabriela Anvar, Bob Njuhart Režija: Džonatan Frejks

više o filmu

Rej

subota, 2. avgust u 20:55
Rej

Rej Čarls rođen je u siromašnom gradu na Floridi. Njegovo odrastanje nije bilo teško samo zbog činjenice da je živeo u siromaštvu, već i zbog toga što je izgubio vid kada je imao samo sedam godina. Međutim, njegova samohrana majka uvek mu je bila podrška, pa je Rej razvio odlučnost i snagu, odbijajući da se prepusti problemima koji su ga pritiskali.

Pored prkosne ličnosti, Rej poseduje i veliki muzički talenat. Svojom moći on ne samo da ruši društvene norme, već i rasističke predrasude. Ipak, zajedno sa slavom i moći, u život Reja Čarsla dospeli su i slabost prema drogama i ženama...Ray, 2004.

Žanr: biografija, drama, mjuzikl

Uloge: Džejmi Foks, Redžina King, Keri Vašington Režija: Tejlor Hakford

više o filmu

Maskirani brat

nedelja, 3. avgust u 22:00
Maskirani brat

Crni osvetnik je samostalan borac za pravdu. Vozi Kadilaka i obučen je u stilu 70-ih. Kreće se kao Brus Li, a sa sobom nosi opremu kao Džejms Bond.

B.R.O.T.H.E.R.H.O.O.D. je grupa boraca za pravdu i istinu i misija im je da spreče ”The Mana” koji nameravaju da raspršte psiho-halucinogenu drogu, koja bi celu naciju pretvorila u hodajuće zombije. B.R.O.T.H.E.R.H.O.O.D. regrutuje Crnog osvetnika u svoje redove, koji sa sobom dovodi Sista Grl. Sada svi zajedno kreću u akciju, a jedna od najvećih prepreka biće im lepa Vajt Ši Devil.Undercover Brother, 2002.

Žanr: komedija

Uloge: Edi Grifin, Denis Ričards, Aunjane Elis Režija: Malkolm D. Li

više o filmu

TRENUTNO NA TV B92

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 11:30Vesti B92 (R)
  • 12:00Baldahin
  • 12:30Automobilizam
Pogledaj kompletan program