Romeo mora da umre

Ponedeljak, 26. januar u 21:00
Romeo mora da umre

Han Sing, bivši policajac iz Hongkonga, dolazi u Ameriku da bi istražio bratovu smrt. Ubrzo otkriva da se našao u središtu obračuna azijske i afroameričke bande koju predvodi Isak. I dok se u ratu bandi za prevlast u podzemlju, zahvaljujući svom iskustvu i borilačkim veštinama, još nekako i snalazi, otkriće da se zaljubio u Trišu, ćerku čoveka koji stoji iza ubistva njegovog brata.

Akcija "Romeo mora da umre", je režiserski debi Andreja Barkovjaka. U ovom filmu i Džet Li ostvaruje prvu ulogu u holivudskim filmovima. Inovacije koje Barkovjak unosi u režiju klasičnih kung fu borbi (rendgenski snimak trenutnog stanja unutrašnjih organa boraca), vrlo dobra produkcija i fotografija, sasvim su dovoljni da se dobije dobar akcioni film.


Romeo Must Die, 2000.

Žanr: Akcija

Uloge: Džet Li, Alija, Ajzaja Vošington Režija: Andrej Bartkovijak

više o filmu...

Posle sumraka

Utorak, 27. januar u 21:00
Posle sumraka

Vrhunskih lopovi Maks Burdeti i njegova lepa ljubavnica Lola uspeli su da ukradu drugi od tri poznata Napoleonova dijamanta. Sada već i više nego u dobroj materijalnoj situaciji, povlače se iz posla i odlaze na Rajska ostrva, na Bahamima. Međutim, FBI agent, Sten, proveo je čitavih sedam godina tražeći ovaj par i nikako ne veruje da su se oni zaista povukli iz nezakonitog posla. Ubeđen je da će oni ukrasti i treći Napoleonov dijamant, jedan od tri najveća bez greške urađena dijamanta na svetu, procenjen da vredi preko 70 miliona dolara. U prilog mu ide i činjenica da dijamant putuje turističkim kruzerom, koji takođe odlazi na Rajska ostrva. Iako nema sudsku podršku karipskih vlasti, Sten je odlučan da uhvati Maksa i Lolu usred pljačke…

Viskobudžetni blokbaster sa šarolikim lokacijama iz snova. Uzbudljiv, napet, smešan i zabavan, film osvežiće vam dan. Pirs Brosnan i Selma Hajek su filmski par iz snova. Njihov talenat, hemija i seksepil osećaju se i preko malih ekrana, što ovaj film čini još primamljivijim.After the Sunset, 2004.

Žanr: Akcija

Uloge: Pirs Brosnan, Selma Hajek, Vudi Harelson Režija: Bret Ratner

više o filmu...

Blejd 3: Trojstvo

Sreda, 28. januar u 21:00
Blejd 3: Trojstvo

Neustrašivi borac Blejd postao je neprijatelj broj jedan vampirske zajednice. Grupa vampira je skovala zaveru sa namerom da okrene ljude protiv Blejda, i da ga na taj način uklone jednom za svagda. Vampiri plasiraju dezionformacije i uspevaju da prikažu Blejda kao hladnokrvnog ubicu. Zbog toga FBI kreće u lov na njega. Za to vreme vođa vampira Danica Talos uspeva da oživi pretka svih vampira, Drakulu, sada u obliku modernog vampira Drejka. Želja im je da pomoću njega napokon zavladaju Zemljom. Blejd je sada prinuđen da se udruži sa timom lovaca na vampire, Vislerovom ćerkom Abigejl i bivšim vampirom Hanibalom Kingom. Novi saveznici uskoro saznaju da grupa naučnika radi na pronalaženju virusa koji može uništiti sve vampire...

Režiser Dejvid Gojer 2004. preuzeo je serijal "Blejd" u svoje ruke. On je napisao, producirao i režirao treći deo filma. Nije ponovio finansijske rezultate prethodnika, ali reč je o uzbudljivom i besprekorno realizovanom ostvarenju.Blade: Trinity, 2004.

Žanr: Akcija

Uloge: Vesli Snajps, Kris Kristiferson, Parker Posi Režija: Dejvid S. Gojer

više o filmu...

Crni orao

Četvrtak, 29. januar u 21:00
Crni orao

U jeku hladnog rata ponos američkog vazduhoplovstva, moderni avion opremljen laserskim sistemom za navođenje, pada u vode blizu Malte, na područje gde su prisutne sovjetske snage. CIA odmah šalje svog najboljeg tajnog agenta Ken Tanija, sa zadatkom da pronađe avion i ne dozvoli da najmoderniji laserski sistem padne u ruke neprijatelja. Ali zadatak će mu otežati KGB agent Andrej...Black Eagle, 1988.

Žanr: Akcija

Uloge: Šo Kosugi, Žan-Klod van Dam, Doran Klark Režija: Erik Karson

više o filmu

Lovci na begunce

Petak, 30. januar u 21:00
Lovci na begunce

Američki maršal Sem Džerard dobio je zadatak da prati važnog osuđenika u zatvor u Mizuriju. Na istom letu se nalazi i Mark Šeridan, koji je uhapšen pod optužbom da je ubio dvojicu saveznih agenata, iako on sve vreme tvrdi da je nevin. Incident na putu ka zatvoru uzrokuje pad aviona. Nakon što pomogne nekolicini zatvorenika da se izvuku, Šeridan beži. Stejt Department informiše Sema Džerarda da je njegov prioritet pronalaženje Šeridana i njegovo vraćanje u zatvor. Džerard kreće za beguncem, a u pomoć mu, nepozvan, pritiče FBI agent Džon Rojs. Međutim, Džerard uskoro počinje da se pita kako je i zašto Šeridan postao tako važan begunac za državu, dok Šeridan, pokušavajući da izvuče živu glavu, sprovodi sopstvenu istragu...

Tomi Li Džons je ponovo u ulozi saveznog šerifa Sema Džerarda, koja mu je donela Oskara. U nastavku hit filma “Begunac” iz 1993.U.S. Marshals, 1998.

Žanr: Akcija

Uloge: Tomi Li Džons, Vesli Snajps, Robert Dauni Džunior Režija: Stjuart Bard

više o filmu...

Torente 4

Subota, 31. januar u 21:00
Torente 4

S obzirom na nezavidne uslove u kojima živi Torente je primoran da prihvati posao ubice, ali ubrzo shvata da je iskorišćen kao žrtveno jagnje za zločin koji nije počinio. Od trenutka kada ga policija smesti u zatvor, on ulaže sve moguće napore da pobegne. Zato smišlja plan, na osnovu svog omiljenog filma „Beg za pobedu“, da organizuje fudbalsku utakmicu između obezbeđenja i zatvorenika tokom koje bi pobegao kroz tunel. Međutim, taj tunel se ruši i čitava ideja pada u vodu, ali se ispostavlja da je najbolje rešenje da se provuče uz hor sa regionalnog turnira. Kada se konačno nađe na slobodi, kreće u osvetničku misiju protiv čoveka zbog koga je završio u zatvoru, biznismena Ernesta Rokamore…Torrente 4, 2011.

Žanr: Komedija

Uloge: Santiago Segura, Kiko Rivera, Maria Lapiedra Režija: Santiago Segura

više o filmu...

Prljava igra

Nedelja, 1. februar u 21:00
Prljava igra

Poručnik Nik Čen je jedan od najodlikovanijih pripadnika njujorške policije, koji je priznanja stekao zahvaljujući uspešnom suzbijanju organizovanog kriminala u rodnoj Kineskoj četvrti. Međutim, dolazi do velikog sukoba između Trijada i tek pristiglih i brutalno nasilnih Zmajeva. Kada se krhko primirje u Kineskoj četvrti prekine, policija Njujorka dovodi policajca Denija Valasa kao pojačanje u Čenovu jednicu. Posle nekog vremena Deni saznaje da su za Čenov uspeh zaslužne njegove bliske veze sa samim vrhom lokalne kineske trijade. Lokalni bosovi napunili su Nikove džepove parama, a on im za uzvrat obavlja prljave poslove u ratu sa nasilničkom bandom Fukijenskim zmajevima...The Corruptor, 1999.

Žanr: Akcija

Uloge: Ju-Fat Čou, Mark Valberg, Rik Jang Režija: Džejms Folej

više o fillmu...

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 19:00Specijal: Paranormalna Srbija 3. deo
  • 20:00Korak 21 (R)
  • 20:30Zelena patrola
Pogledaj kompletan program