VREME JE ZA VRELU, LETNJU, FILMSKU AVANTURU!

FILMOVI KOJE VOLITE OD SADA RADNIM DANIMA U TERMINU OD 21:15
VREME JE ZA VRELU, LETNJU, FILMSKU AVANTURU!

.

Turbulencija

Četvrtak, 21. avgust u 21:15
Turbulencija

Film „Turbulencija“ je triler smešten u avion, u kome se opasni ubica, koji nema što da izgubi, otme kontroli a avion sa putnicima dovede u bezizlaznu situaciju. Akcioni triler koji će vam pružiti sto minuta vrtoglave akcije u vazduhu. Rej Liota, kao poremećeni serijski ubica, svakako je najveće glumačko ime ovog uzbudljivog filma.

Rajan Viver je serijski ubica, poznatiji kao davitelj usamljenih srca. Zbog silovanja i ubistva pet žena osuđen je na smrtnu kaznu, ali na putu do zatvora uspeo je da pobegne. Dve godine je trajala potraga za njim, a konačno je uhapšen u Njujorku. Poručnik Aldo Hines zaslužan je za hapšenje nemilosrdnog ubice, koga sada čeka transport u zatvor u Los Anđelesu. Ali na komercijalnom letu prema svojoj konačno destinaciji, Rajan uz pomoć drugog zatvorenika, Stabsa, uspeva da se oslobodi, i eliminiše policijsku pratnju ali i pilota aviona. Hrabra stjuardesa Teri Haloran suprotstavlja se opasnom ubici koji je doveo avion sa putnicima u opasnost...Turbulence, 1997.

Žanr: Akcija

Uloge: Rej Liota, Loren Holi, Brendan Glison Režija: Rober Batler

više o filmu...

Ulični tango

Petak, 22. avgust u 21:15
Ulični tango

Antonio Banderas igra glavnu ulogu u filmu „Ulični tango“, drami inspirisanoj istinitom pričom o Pjeru Dulejnu, plesnom prvaku i učitelju sa Menhetna, koji je u školama Njujorka započeo veoma uspešan plesni program.

Učitelj plesa sa Menhetna, Pjer Dulejn jednog dana video je kako tinejdžer razbija auto direktora škole, i sledećeg dana se prijavio da volontira kao učitelj plesa u toj školi. Želja mu je da pomogne problematičnim tinejdžerima da naprave korak, tačnije plesni korak, ka boljoj budućnosti. Direktor škole nerado prihvata da ga zaposli, i dodeljuje mu grupu problematičnih đaka, koji se nalaze na dodatnoj nastavi. Dulejn se posvećuje podučavanju plesa problematičnih njujorških srednjoškolaca. U početku učenici su skeptični prema Dulejnovim namerama, pogotovo kada saznaju čemu ih želi naučiti, ali njegov nepokolebljiv duh i predanost polako ih navodi da prihvate njegov program. Svi zajedno čine čak i korak više, kombinujući Dulejnov klasični ples sa jedinstvenim hip-hop stilom i muzikom, kako bi stvorili visoko-energičnu plesnu fuziju. Dulejn postaje mentor svojim učenicima, od kojih mnogi nisu imali svetlu budućnost, inspiriše ih da usavrše svoje znanje za prestižno takmičenje u klasičnom plesu...Take the Lead, 2006.

Žanr: Drama

Uloge: Antonio Banderas, Rob Braun, Džadža da Kosta Režija: Liz Fridlander

više o filmu...

Paklena vožnja

Subota, 23. avgust u 19:05
Paklena vožnja

Od izvršnog producenta Kventina Tarantina stiže film "Paklena vožnja". Režiser filma je Lari Bišop koji se ranije oprobao i kao glumac u filmu "Kil Bil 2". Radnja ovog filma prati vođu ozloglašene bande bajkera i dvojicu njegovih najbližih prijatelja, koji kreću u rešavanje zaostalih poslova iz prošlosti.

Pistolero vođa bande bajkera sprema osvetu za ubistvo njihovog člana. Njega je ubila suparnička banda 666. Zajedno sa svojim prijateljima Gentom i Komančeom, Pistolero želi da porazi vođe bande 666 Djusa i Bilija Vingsa. Ali u njegove planove počinju da se upliću duhovi prošlosti...Hell Ride, 2008.

Žanr: Akcija

Uloge: Lari Bišop, Denis Hoper, Majkl Madsen Režija: Lari Bišop

više o filmu...

Zmajevo srce

Subota, 23. avgust u 20:50
Zmajevo srce

Film je režirao Rob Koen, a reč je o fantastičnoj priči o borcu protiv zmajeva iz 10. veka koji se udružuje sa zmajem kako bi kraljevstvo spasio od tiranske vlasti svog nekadašnjeg štićenika. Zadivljuje lik zmaja Dreka čiji su kreatori zasluženo nominovani za Oskara u kategoriji najboljih vizuelnih efekata. Posebna pažnja je posvećena njegovoj mimici i kretanju. Pošto je glas zmaju Dreku pozajmio oskarovac Šon Koneri, stručnjaci za specijalne efekte su na osnovu fotografija slavnog glumca kreirali Drekove pokrete čelom, očima, nosom i usnama, pa zmaj zaista podseća na Konerija. Film je snimljen u Slovačkoj koja se pokazala kao izvrstan izbor za lokaciju srednjovekovnog kraljevstva. U svetskim bioskopima je zaradio fantastičnih 115 miliona dolara.

Mladi princ Einon svedoči smrti svoga oca u borbi protiv pobunjenih seljaka. Tom prilikom i on bude teško ranjen, a spašava ga njegov mentor vitez Boven, koji ga odmalena uči časti, mačevanju i viteškom ponašanju. Boven i Einonova majka, kraljica Aislin, odvode smrtno ranjenog kraljevića u pećinu u kojoj živi zmaj Dreko, kako bi ga oživeo svojim dahom. Einon preživi, ali se dvanaest godina kasnije, kao novi kralj, pretvara u okrutnog tiranina. Smatrajući zmaja krivim za takav obrt, Boven napušta svog štićenika i posvećuje se istrebljivanju zmajeva. Ali, ponovno sreće Dreka, poslednjeg zmaja, i shvata da je pogrešio. Udružuje se sa njim kako bi kraljevstvo spasio od tiranske vlasti...DragonHeart, 1996.

Žanr: Akcija-avantura

Uloge: Denis Kvejd, Šon Koneri, Dina Majer Režija: Rob Koen

više o filmu...

Američki nindža 3

Nedelja, 24. avgust u 19:05
Američki nindža 3

Treći deo velikog akcionog hita donosi nam novog glavnog glumca, koji je zamenio nepobedivog Majkla Dudikofa. Novi nindža, Dejvid Bredli, koga ćemo gledati i u naredna dva nastavka, uspešno je odradio posao, pogotovo u scenama borbe.

U trećem nastavku popularne akcije "Američki nindža" Šon Dejvidson obnavlja snagu trenirajući u Japanu gde se priprema za međunarodno karate takmičenje. Šon ne zna da je pravi organizator karate turnira ustvari teroristička organizacija koja je odgovorna za smrt njegovog oca. Prljavi posao je delo Kobre, opasnog kriminalca koji koristi turnir kako bi stvorio smrtonosni virus koji planira da upotrebi kao oružje. Tako će se Šonova borba za titulu pretvoriti u borbu za goli život...American Ninja 3: Blood Hunt, 1989.

Žanr: Akcija

Uloge: Dejvid Bredli, Stiv Džejms, Mardžo Gortner Režija: Sedrik Sandstrom

više o filmu...

Heroji nad herojima

Nedelja, 24. avgust u 20:55
Heroji nad herojima

Mnogo smo puta videli kako je osvojen američki zapad, ali nam je režiser Kristofer Gest svojom urnebesnom komedijom po prvi put pokazao kako ga je i ko zapravo izgubio, prateći put dve velike šeprtlje. U glavnim ulogama gledamo duhovitog Krisa Farleja i Metju Perija koji je i ovde podjednako zabavan kao i u svojoj najpoznatijoj ulozi Čendlera, iz popularne serije ''Prijatelji''.

Krajem osamnaestog veka, bivši istraživač a sada pijandura Bartolomej Hant i povučeni Lesli Edvards predvode ekspediciju sastavljenu od razularenih otpadnika i ništarija. Njihov zadatak je da preko neistraženih teritorija preko reke Misisipi stignu do Pacifika. Tamo moraju stići pre njihovih suparnika Levisa i Klarka koji su u priličnoj prednosti. Ali dvojica junaka se ne predaju, a tokom puta doživljavaju brojne nezgode...Almost Heroes, 1998.

Žanr: Komedija

Uloge: Kris Ferli, Metju Peri, Bokim Vudbajn Režija: Kristofer Gest

više o filmu...

TRENUTNO NA TV B92

Pogledaj kompletan program

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 16:00Zelena patrola
  • 16:30B92 Reportaža
  • 17:30Vesti B92
Pogledaj kompletan program