Ben-Hur

Petak, 18. april u 19:10
Ben-Hur

Epska priča o životu jevrejskog princa Jude Ben-Hura, osvojila je čak jedanaest Oskara, i smatra se jednim od najuspešnijih filmova svih vremena.

Jevrejski princ Juda Ben-Hur, bogat je i uspešan trgovac koji živi u Jerusalemu. Ali dolazak rimske vojske u regiju najavljuje velike političke promene. Među rimljanima je i vojni komandant, stari prijatelj porodice Ben-Hur, Mesala. U početku Juda i Mesala se pozdravljaju kao davno izgubljena braća, ali ta sloga ne traje dugo. Njihove političke razlike, i Judino bogatstvo uzrok su prvih razmirica. Za vreme parade koju predvodi guverner, odlama se crep sa Judine kuće i skoro usmrćuje guvernera. Mesala, iako siguran u Judinu nevinost, osuđuje ga na progonstvo i teški rad na rimskoj galiji a njegovu majku i sestru baca u zatvor. Besni Ben-Hur se zaklinje na osvetu...Ben-Hur, 1959.

Žanr: Drama

Uloge: Čarlton Heston, Džek Hokins, Stiven Bojd Režija: Vilijam Vajler

više o filmu...

Čarli i fabrika čokolade

Subota, 19. april u 19:40
Čarli i fabrika čokolade

Britanski književnik Roald Dahl već je bio poznati pisac kratkih priča i filmskih scenarija kada je počeo pisati romane za decu, po kojima je ostao zapamćen. Napisao ih je četrnaest, a prema nekima od njih snimljeni su filmovi. Najpoznatiji roman je „Čarli i fabrika čokolade“, po kome je snimljeno desetak filmova i TV serija. Tim Barton možda jedan od najoriginalnijih američkih režisera danas, napravio je filmsku verziju priče koja je postala svetski hit. Bio je nominovan za Oskara za scenografiju.

Čarli Baket živi u trošnoj kući van grada sa roditeljima i bakama i dekama. Tata mu je slabo plaćeni pronalazač, a bake i deke po ceo dan leže u jednom krevetu, jer ih više i nemaju. Mama se brine o svima i pokušava da ih prehrani uprkos nemaštini. Čarli pomaže koliko može, a životni san mu je da jednoga dana uđe u najslavniju fabriku čokolade na svetu, čiji je vlasnik Vili Vonka.

Jednoga dana ceo svet je saznao da je Vili Vonka proizveo pet čokolada koje se razlikuju od drugih, u njima je zlatna karta. Dete koje nađe zlatnu kartu može doći u fabriku čokolade, a jedan od petorice srećnika koji bude pobedio, dobiće čudesnu nagradu. Posle dva neuspešna pokušaja, Čarli je izgubio svaku nadu da će pronaći kartu. Baš kad više ništa nije očekivao, na ulici u snegu pronalazi novčanicu, otrči u radnju i kupi čokoladu. Ispod omota bila je zlatna karta, ulaznica za slatki raj Vilija Vonke. Tamo je upoznao i decu koja su kao i on, došla da se takmiče. Među njima je proždrljivi debeljko koji je odmah počeo trpati u sebe sve što vidi, zatim mali nasilnik kome je jedino zadovoljstvo da sve uništava, umišljena devojčica sigurna da će baš ona pobediti i jedna razmažena devojčica koja je navikla da dobija sve što poželi. Ko će pobediti saznaće tek na kraju, a mi smemo odati odmah, pobediće dete koje ima najbolje srce...Charlie and the Chocolate Factory, 2005.

Žanr: Avantura

Uloge: Džoni Dep, Fredi Hajmor, Dejvid Keli Režija: Tim Barton

više o filmu...

Deset božijih zapovesti

Subota, 19. april u 21:50
Deset božijih zapovesti

„Deset božijih zapovesti“ je poslednji, ujedno i najspektakularniji film velikog Sesila B. de Mila. Impresivni statisti, scenografija, i za ono doba, neviđeni specijalni efekti još više doprinose spektakularnosti filma. Film je bio nominovan za Oskara u sedam kategorija, a dobio ga je za najbolje vizuelne efekte.

Impresivna priča o životu proroka Mojsija. Od rođenja, kada se kao beba našao u pletenoj korpi na reci Nil, gde ga je pronašla i odgajila faraonova ćerka. Preko života u izobilju kao miljenika faraona i princeze Nefretiri, i posle otkrivanja istine o njegovom "niskom" jevrejskom poreklu. Života kao skromnog porodičnog pastira u pustinji, do čoveka kome se ukazao Bog i koji postaje oslobodilac potlačenog izraelskog naroda iz ruku novog faraona Ramzesa, nekada njegovog polubrata...The Ten Commandments, 1956.

Žanr: Avantura

Uloge: Čarlton Heston, Jul Briner, An Bakster Režija: Sesil B. de Mil

više o filmu...

Nevolje sa Poli

Nedelja, 20. april u 19:05
Nevolje sa Poli

Kako povezati život bez ikakvih rizika i romantičnu ljubavnu aferu ispunjenu neočekivanim zapletima. To će nam pokazati režiser Džon Hamburg u urnebesnoj komediji sa vrhunskim komičarima, Benom Stilerom i Dženifer Aniston, u glavnim ulogama.

Sve o čemu je ikada sanjao Ruben Fefer je život bez previše turbulencija i nepotrebnih rizika, sa ljupkom suprugom i porodicom. Ali ovaj analitičar rizika za osiguravajuće kuće nije ni slutio da je takav život čista iluzija, sve dok ga na medenom mesecu Lisa, ljubav njegovog života, nije ostavila zbog instruktora ronjenja. Ostavljen i povređen, Ruben će shvatiti da je došlo vreme da malo začini svoj dosadni i preterano sigurni život. Odlična prilika za to pružiće mu se kada sretne Poli, svoju staru školsku simpatiju, koja je izrasla u prelepu ženu. Na pomolu je avantura njegovog života, ali pitanje je hoće li Ruben, koji voli život bez ikakvih rizika, preživeti turbulencije, rizike i neočekivane zaplete iz svakodnevice lepe Poli.Along Came Polly, 2004.

Žanr: Komedija

Uloge: Ben Stiler, Dženifer Aniston, Debra Mesing, Filip Simor Hofman Režija: Džon Hamburg

više o filmu...

TRENUTNO NA TV B92

  • 14:22Moja kuhinja,moja pravila (R)
  • 15:59Knjiga utisaka
  • 16:00Vesti
Pogledaj kompletan program

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 15:00V.O.A.
  • 15:30Kažiprst
  • 16:00Automobilizam
Pogledaj kompletan program