Filmovi

Mamin novi frajer

Nedelja, 5. jul u 21:00 Mamin novi frajer

Posle dve godine rada na tajnom zadatku FBI agent Henri vraća se kući u Luizianu sa svojom verenicom Emili, takođe FBI agentom, i pridružuje se lokalnoj jedinici agencije. U njegovom odsustvu, njegova nekada gojazna i nesrećna majka Marti postala je vitka i živahna žena, koja privlači muškarce svih godina i željno prihvata njihovu pažnju. Henri nije najsrećniji sa novom verzijom svoje majke, dok njegova verenica Emili uživa u slobodnom duhu svoje buduće svekrve. Da stvar bude gora, Emili stalno omalovažava Henrija, a obe žene u njegovom životu mu nikako ne dajumira.
U međuvremenu, u njihov gradić stiže Tomi, internacionalni kradljivac umetničkih dela, sa planom da ukrade Berninijevo remek-delo, čuvenu statuu “Majka i dete”, koja se nalazi na izložbi u gradskoj galeriji. Kada neočekivano sretne šarmantnu i privlačnu Marti, zaljubljuje se u nju, što beskrajno komplikuje njegov poduhvat. Uz to, njen sin Henri se ponaša u najmanju ruku previše zaštitnički.
Stvari postaju još interesantnije kada Henri od svog šefa dobije novi zadatak, da prati svaki korak internacionalnog kradljivca umetničkih dela i ubrzo otkriva da je to ustvari novi dečko njegove mame. To znači da on sada mora da prisluškuje njihove romantične sastanke i šaputanja na jastuku…

Pisac scenarija i režiser filma Džordž Galo, zahvaljujući svojim prethodnim projektima, uspeo je da okupi fantastičnu glumačku ekipu koju čine Antonio Banderas, Meg Rajan i sin Toma Henksa, Kolin.My Mom's New Boyfriend, 2008.

Žanr: Akcija-komedija

Uloge: Antonio Banderas, Meg Rajan, Kolin Henks Režija: Džordž Galo

više o filmu...

Carstvo ubica

Ponedeljak, 6. jul u 21:00 Carstvo ubica

Priča smeštena u drevnoj Kini, prati život veštog ubice Zenga Đinga, koji nakon što je izdao svoju bandu i sakrio se u napušteno svetilište, donosi odluku da postane budistički monah. Zbog burne prošlosti koju je imao i tajne koja bi mogla da preokrene celokupnu situaciju, naći će se u smrtnoj opasnosti…Reign of Assassins, (2010)

Žanr: akcija

Uloge: Mišel Jeo, Vo – Sueng Jung, Barbi Hsu Režija: Čao Bin Su

više o filmu...

Igraj svoju igru

Utorak, 7. jul u 21:00 Igraj svoju igru

Deni Oušn je profesionalni lopov koji je upravo pušten iz zatvora. Odmah po izlasku pronalazi svoga prijatelja Rastija i predlaže mu plan za najveću pljačku u istoriji od 150 miliona dolara. Njegova ideja je da opljačka sef u kome se čuva novac iz tri kazina: Belađio, Miraž i MGM Grand i to u noći kada je zakazan bokserski meč između Lenoksa Luisa i Vladimira Klička. Njih dvojica počinju da okupljaju ekipu od još devet profesionalnih kriminalaca najboljih u svom poslu. Ono što Oušn nije rekao svojoj ekipi je njegov pravi motiv za ovu pljačku, a to je da sva tri kazina pripadaju Teriju Benediktu koji je preoteo njegovu veliku ljubav Tes. Njih jedanaest počinju da pripremaju naizgled nemoguću akciju...
Režiser filma Stiven Soderberg dobitnik je Zlatne palme na Kanskom festivalu za film „Seks laži i video trake” kao i Oskara za najboljeg režisera za film “Putevi droge”. Za film „Igraj svoju igru“ okupio je fantastičnu glumačku ekipu među kojima su Džordž Kluni, Bred Pit i Džulija Roberts. Igraj svoju igru je bio peti po zaradi u 2001. godini. Soderberg je režirao i dva nastavka ovog filma.


Ocean’s eleven, 2001.

Žanr: Akcija

Uloge: Bred Pit, Džordž Kluni, Met Dejmon, Endi Garsija, Džulija Roberts Režija: Stiven Soderberg

više o filmu...

Balistik

Sreda, 8. jul u 21:00 Balistik

Bivši specijalni agent Sever je izgubila sina zahvaljujuću Robertu Gantu. Zaklela se da će se osvetiti, a dobija priliku za to kada sazna da Gant poseduje novo minijaturno oružje koje se može neprimetno ubrizgati u čoveka i kasnije aktivirati. Sever je odlučna da se dokopa tog oružja po svaku cenu. Istovremeno FBI-ev operativac Martin koji već duže pokušava da uhvati Ganta ponovno aktivira svog bivšeg agenta Eksa koji je službu napustio posle smrti žene u eksploziji, od čega se nikada nije oporavio. Eks sada saznaje da je njegova žena još živa i udata upravo za Ganta. Ali pre konačnog obračuna sa Gantovim ljudima mora da shvati na čijoj je strani Sever. Suparnički agenti udružuju snage kako bi porazili zajedničkog protivnika...

"Balistik" je privukao veliku pažnju kada je režija filma sa budžetom od 70 miliona dolara poverena mladom tajlandskom režiseru Viču Kaosajanandi koji je pre toga snimio samo jedan, ali najskuplji tajlandski film "Fah", koji je bio veliki domaći hit.Ballistic: Ecks vs. Sever, 2002.

Žanr: Akcija

Uloge: Antonio Banderas, Lusi Lu, Talisa Soto Režija: Vič Kaosajananda

više o filmu...

Čuvar zakona

Četvrtak, 9. jul u 21:00 Čuvar zakona

Poručnik Geri Bojl je irski policajac iz malog grada, konfliktne ličnosti, subverzivnog smisla za humor., sklon prostitutkama i nema apsolutno nikakvog interesa za međunarodni švercerski lanac kokaina, zbog kojeg je marljivi FBI agent Vendel Everet došao direktno na njegova vrata.The Guard, 2011.

Žanr: Crna komedija

Uloge: Brendan Glison, Don Čidl, Mark Strong Režija: Džon Majkl Makdona

više o filmu...

Konačna analiza

Petak 10. jul Konačna analiza

Isak Bar je psihijatar koji je uradio nedopustivu stvar. On se upliće u ljubavnu vezu sa Heder, sestrom svog pacijenta, iako od početka svestan da je to loša ideja. Što je više upoznaje shvata da njeno psihičko stanje nije uravnoteženo, a jasno je i zašto. Udata je za grčkog mafijaša koji je svakodnevno maltretira. Isak pokušava da je ubedi da se razvede, ali ona to odbija iz straha jer nije sigurna na šta je njen suprug spreman.Final Analysis, 1992.

Žanr: drama, triler

Uloge: Ričard Gir, Kim Bejsinger, Uma Turman Režija: Fil Džounau

više o filmu...

Bitka za slobodu

Subota, 11. jul u 21:00 Bitka za slobodu

Hronika Kristeros rata (1926.-1929.) koji je meksički narod vodio protiv ateističke meksičke vlade.

1926. general Gorostieta, penzionisani vojnik, gleda kako Meksiko ulazi u nasilni građanski rat. Uz pomoć svoje supruge odlučuje da se uključi u pokret, i transformiše grupicu pobunjenika u pravu vojsku. Oni nemaju ništa da izgube, a pokreće ih herojska snaga za odbranom nečega što su mislili da je izgubljeno - slobode!For Greater Glory: The True Story of Cristiada, 2012.

Žanr: Drama

Uloge: Endi Garsija, Oskar Ajzak, Katalina Sandino Moreno Režija: Din Rajt

više o filmu...

Solomon Kejn

Nedelja, 12. jul u 21:00 Solomon Kejn

Epska priča o Solomonu Kejnu, hladnokrvnom borcu protiv zla, koga je stvorio slavni pisac fantastike Robert E.Hauard, dolazi na velike ekrane pod režiserskom palicom Majkla J. Baseta.

Kao plaćenik kraljice Elizabete I, tokom borbe u Africi, Solomon u poslednjem trenutku izbegava đavoljeg kosača i siguran put u pakao. Zbog toga se odriče nasilja kako bi se iskupio za svoje grehe iz prošlosti, tražeći iskupljenje u mirnom životu. Sve dok sledbenici čarobnjaka Malakia ne otmu devojku Meredit i brutalno pogube njenu porodicu pred njegovim očima. Solomon je sada prisiljen da ponovno uzme oružje i da se vrati nasilju kako bi spasio devojku i uništio okrutnog čarobnjaka…Solomon Kane, 2009.

Žanr: Akcija

Uloge: Džejms Pjurfoj, Maks fon Sidov, Rejčel Hard Vud Režija: Majkl J. Baset

više o filmu...