Prljavi Hari

Subota, 29. novembar u 21:00
Prljavi Hari

Mlada devojka ubijena je iz snajpera sa krova zgrade u San Francisku. To ubistvo tek je početak nemilosrdnog ucenjivanja ubice koji sebe naziva Škopion, i preti da će nastaviti da ubija ako ne dobije 100.000 dolara. Slučaj preuzima kriminalistički inspektor Hari Kalahan, koga kolege zovu “Prljavi Hari”, jer je poznat po tome da obavlja najteže poslove. Kada ne dobije traženi novac, Škorpion ubija sledeću žrtvu, mladog crnog homoseksualca. Zatim otima četrnaestogodišnju devojčicu, i otkupninu povećava na 200.000 dolara. Prilikom predaje novca, Škorpion uspeva da pobegne, ali Kalahan ga ipak sustiže i hapsi. Međutim, usled nedostatka dokaza, uskoro ga puštaju na slobodu. Kada policija pronađe mrtvu devojčicu, Hari Kalahan uzima zakon u svoje ruke i kreće u lov na ubicu. Za njega zakoni više ne važe…

Prvi od pet filmova iz serijala „Prljavi Hari“, snimljen 1971 godine sa Klint Istvudom u ulozi inspektora Harija Kalahana. Film je postigao odličan komercijalni uspeh.Dirty Harry, 1971.

Žanr: Akcija

Uloge: Klint Istvud, Endru Robinson, Hari Gardino Režija: Don Sigel

više o filmu...

Memfis Bel

Nedelja, 30. novembar u 21:00
Memfis Bel

U toku Drugog svetskog rata bombarder B-17, nazvan „Leteća tvrđava“, bio je najimpresivnija mašina za borbu koju je svet ikada video.

Posadu jednog takvog bombardera, nazvanog Memfis Bel po devojci kapetana Denisa Derborna, sačinjavali su četiri oficira i šest mladih vojnika. Oni su jedni od retkih koji su se sa dvadeset četiri smrtonosne misije vratili bez skoro ijednog incidenta, dok se sve manje bombardera uopšte vraćalo sa svojih misija. Ako bi Memfis Bel, sa svojim mladim letećim odredom, preživeo i zadnju dvadeset petu misiju, kod kuće bi ih dočekala herojska dobrodošlica, pa bi postali deo masovne reklame koja bi podigla opadajući moral. U očekivanju misije, koja bi trebalo da bude i poslednja pre odlaska kući, mlada posada se nada da će taj poslednji zadatak biti lak. Međutim saznaju da im je zadatak da bombarduju Bremen, jako branjen nemački grad, što znači da kreću u misiju iz koje će se teško vratiti...Memphis Belle, 1990.

Žanr: Akcija

Uloge: Metju Modin, Erik Stolc, Tejt Donovan Režija: Majkl Kejton Džons

više o filmu...

Gospodin Dobrica

Utorak, 2. decembar u 21:00
Gospodin Dobrica

Novinarka Dajana uspeva da snimi ilegalne transakcije velikog narko bosa Đankarla. Međutim on i njegovi kriminalci je primećuju i kreću za njom. Dajana se bežeći od njih na ulici sudara sa Džekijem, poznatim televizijskim kuvarom, koji prebija kriminalce i spašava je. Međutim u toj gužvi greškom kod Dajane završava kaseta sa Džekijevom emisijom o kuvanju, a kod njega ostaje traka sa snimkom kriminalaca. Sa trakom Džekiju stižu i nevolje, jer glavni mafijaš Đankarlo više nije za petama samo Dajani, nego i njemu. Situacija se dodatno komplikuje kad se traka izgubi, a mafijaši otimaju Džekijevu devojku. Počinje jurnjava u kojoj učestvuju gospodin Dobrica i gomila loših momaka…

Film "Gospodin Dobrica" režirao je Samo Hang, čovek iz sveta borilačkih veština. Hung je sarađivao i sa legendarnim Brus Lijem, kao koreograf i glumac. Džeki Čen briljira, kao i uvek, u ulozi nevinog čoveka koji se slučajno upliće u veoma opasnu situaciju.Mr. Nice Guy, 1997.

Žanr: Akcija-komedija

Uloge: Džeki Čen, Ričard Norton, Miki Li Režija: Samo Hang

više o filmu...

Ubojite namere

Sreda, 3. decembar u 21:00
Ubojite namere

Legendarni rendžer Nejtan Vest odvodi šest kadeta na specijalnu vežbu u panamskim prašumama, gde upravo besni oluja. Međutim, u akciji spašavanja pronađena su samo dvojica vojnika, od kojih je jedan teško ranjen. Odmah se pokreće istraga, ali već na samom početku ispitivanja vojnici jasno daju do znanja da će razgovarati samo sa drugim rendžerom. Zapovednik poziva u pomoć bivšeg rendžera i sadašnjeg agenta Agencije za narkotike, Toma Hardija, koji je upravo suspendovan zbog optužbe da je primio mito. Njegova partnerka na ovom slučaju, Džulija Ozborn iz vojne policije, protivi se njegovom angažmanu kada sazna da Hardi mrzi Vesta, svog nekadašnjeg nadređenog, kao i sadašnji kadeti. Obojica preživelih kadeta potvrđuju da su Vest i ostali mrtvi, ali njihove priče o tome kako se to dogodilo se veoma razlikuju. Posle određenog vremena Hardi i Ozbornova dolaze do zastrašujuće istine o sudbini nestalih vojnika...

U novom akcionom trileru Džona Maktirnana, režisera filmova “Umri muški”, “Lov na Crveni oktobar” i “Predator”, prvi put posle “Petparačkih priča” zajedno nastupaju zvezde Džon Travolta i Samjuel L. Džekson. Travolta se potpuno posvetio razvoju svog lika. Tri meseca pre početka snimanja, počeo je da vežba šest dana nedeljno, i na kraju je smršao 12 kilograma. Takođe se pridružio prvom vodu rendžera na bojevim vežbama kako bi proučio njihovo ponašanje.Basic, 2003.

Žanr: Akcija

Uloge: Džon Travolta, Samjuel L. Džekson, Koni Nilsen Režija: Džon Maktirnan

više o filmu...

U utrobi zveri

Četvrtak, 4. decembar u 21:00
U utrobi zveri

Džejk Hoper je bio tajni agent CIA stacioniran na Tajlandu, koji se posle smrti supruge povukao iz službe i vratio u Ameriku. Poslednjih deset godina uspešno vodi agenciju za privatno obezbeđenje i brine se o ćerki Džesiki. Džesiku i njenu drugaricu Saru za vreme boravka na Tajlandu kidnapuje islamistička grupa “Abu Karaf”. Sara je ćerka američkog senatora i teroristi za otkup traže da se oslobodi dvadeset terorista iz zatvora. Služba ne želi da pregovara sa teroristima, i započinje rutinsku proceduru traženja. Džejk je prinuđen da započne sopstvenu akciju, i uz pomoć bivšeg partnera brutalno se suprotstavlja teroristima, ali i nekim agentima unutar same agencije koji rade za njih…Belly of the Beast, 2003.

Žanr: Akcija

Uloge: Stiven Sigal, Bajron Man, Monika Lo Režija: Siju Tang Čing

više o filmu...

Kiborg

Petak, 5. decembar u 21:00
Kiborg

U budućnosti, glad i kuga pobile su većinu stanovništva Amerike, ali i ostatka sveta. Naučnici rade na pronalaženju leka za kugu, ali nedostaju im još neki potrebni elementi kako bi završili posao i tako spasili čovečanstvo. U Njujorku plaćeni borac Gibson Rikenbaker susreće Prl Propet koja ga angažuje da je otprati do Atlante. Ona mu otkriva da je kiborg, i da ima ključne informacije koje su potrebne naučnicima za pronalaženje leka. Međutim na putu je kidnapuju „Pirati“, ozloglašena banda na čelu sa Fenderom Tremolom, koji su ranije pobili Gibsonovu porodicu. Gibsonu se priključuje Nedi Simons, i njih dvoje kreću u poteru za bandom kako bi spasili Prl i osvetili njegove roditelje...Cyborg, 1989.

Žanr: Akcija

Uloge: Žan-Klod van Dam, Debora Rihter, Vinsent Klajn Režija: Albert Pajun

više o filmu...

Prljava igra

Subota, 6. decembar u 21:00
Prljava igra

Pošto CIA obeća da će mu obezbediti informacije o tome ko je eliminisao njegov tim, Ilajdža Kejn pristaje da krene u novu misiju. On i njegov novi tim imaju zadatak da uhvate visoko rangiranog mafijaškog šefa koji je umešan u trgovinu ljudima. Ali istraga otkriva da se radi o velikoj zaveri koja uključuje i trgovinu ljudskim organima…"True Justice" Blood Alley, 2012.

Žanr: Akcija

Uloge: Stiven Sigal, Sara Lind, Lohlin Manro Režija: Vejn Rouz

više o filmu...

Nepravedno osuđen

Nedelja, 7. decembar u 21:00
Nepravedno osuđen

Rajan Harison je virtuoz na violini, seks simbol i medijska zvezda. Zgodna Loren Gudhju pokušava da ga zavede, ali bez uspeha. Ona je udata, a Rajan ne želi da učestvuje u bračnoj prevari. Međutim, baš kada stvari postanu opasno zagrejane, saznaju da je Lorenin suprug ubijen. Rajan je prvi osumnjičeni, ali umesto da završi u zatvoru, on uspeva da pobegne iz zatvorskog autobusa, i rešava da pronađe pravog ubicu. Sada mora da pronađe čoveka bez jedne ruke, jednog oka i jedne noge koji je ustvari počinio ubistvo…
Retko ko može da odoli kvalitetnoj i zabavnoj parodiji. To je slučaj i sa filmom “Nepravedno osuđen”, parodijom na film “Begunac” sa Harisonom Fordom. U ovoj urnebesno smešnoj parodiji, koja hrabro ismeva i najveće filmske klasike, begunca igra Lesli Nilsen.Wrongfully Accused, 1998.

Žanr: Komedija

Uloge: Lesli Nilsen, Ričard Krena, Keli le Brok Režija: Pet Proft

više o filmu...

TRENUTNO NA TV B92

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 01:30Vesti B92 (R)
  • 02:10Čuvari zdravlja (R)
  • 02:35Ekobalans
Pogledaj kompletan program