Navijačice

Četvrtak, 5. mart u 13:20
Navijačice

Navijačka grupa Toros iz srednje škole Rančo Karne iz San Dijega ima duha, drskosti, poleta i opasno dobru koreografiju kojom će sigurno osvojiti i šestu titulu državnog prvaka za redom. Ali, novoizabrani kapiten tima Torens brzo shvata da ekipa Toros stranputicom želi da stigne do potpune navijačke slave, otkrivši da je njihova savršena koreografija plagijat koreografije Kloversa, hip-hop ekipe iz Ist Komptona. Dok se Torosi trude da smisle novu koreografiju, Kloversi koje predvodi Ajzis imaju svojih problema, kako finansirati put na državno prvenstvo. Vremena je sve manje i pritisak raste, dok oba kapitena teraju svoje ekipe do tačke iznemoglosti...

Prvi i najuspešniji deo popularnog serijala o američkim navijačicama može da se pohvali kvalitetnom glumačkom ekipom među kojima se posebno ističu Kirsten Danst i Eliza Dušku.Bring It On, 2000.

Žanr: Komedija

Uloge: Kirsten Danst, Eliza Dušku, Džesi Bredford Režija: Pejton Rid

više o filmu...

Pljačka

Četvrtak, 5. mart u 21:45
Pljačka

1971. godine kriminalac Majkl X ucenjuje britansku vladu kompromitujućim fotografijama članova parlamenta. Fotografije se nalaze u sefu banke u Londonu. Agent tajne službe Tim Everet smišlja plan kako da diskretno dođe do fotografija. Plan je da iskoristi bivšu manekenku Martinu, koja je uhapšena zbog šverca droge, da organizuje pljačku banke. Martina odlazi u London gde svom bivšem dečku Teriju predlaže da organizuju pljačku banke u kojoj će alarm biti isključen nekoliko dana. Teri, čovek sumnjive prošlosti, koji se sada bavi prodajom automobila, uvek je izbegavao velike krimi akcije. Ali ovog puta ukazala mu se prilika koja se ne propušta. Teri sakuplja ekipu za pljačku, ali nije svestan da se u sefu nalaze mračne tajne, koje će ih uvući u smrtonosnu mrežu korupcije i skandala...

„Pljačku“ nosi energična gluma Džejsona Stetama, idealnog za lik kriminalca, čije postupke gledaoc može da razume. Jedna od najvećih pljački u istoriji Velike Britanije završila je bez ijedne uhapšene osobe, a opljačkani novac nikada nije pronađen. Lopovi su iskopali tunel do banke i ukrali sefove pune nakita i novca, ukupne vrednosti oko 3 miliona funti. O pljački se pisalo nekoliko dana, a onda je odjednom sve prestalo. Ovaj film otkriva sve što je dosad skrivano, kraljevski seks skandal, korupciju u visokom društvu i savršen zločin.The Bank Job, 2008.

Žanr: Krimi

Uloge: Džejson Stetam, Safron Barouz, Stiven Kembel Režija: Rodžer Donaldson

više o filmu...

Nismo više klinke

Petak, 6. mart u 13:25
Nismo više klinke

Film o grupi mladih ljudi koji putujući upoznaju svoje pravo ja i pronalaze prave istinske vrednosti uz smeh, suze, romansu i bezbroj velikih muzičkih hitova.

Lusi sa dve drugarice iz detinjstva, i momkom koga su upravo upoznale, kreće na avanturističko putovanje koje će im sigurno promeniti živote zauvek...Crossroads, 2002.

Žanr: Avantura-komedija

Uloge: Britni Spirs, Anson Mont, Zoe Saldana Režija: Tamra Dejvis

više o filmu...

Insajder

Petak, 6. mart u 21:00
Insajder

Dalton Rasel nije obični pljačkaš banaka. On je perfekcionista koji će pljačku isplanirati do najmanjeg detalja i ništa neće prepustiti slučaju. Njegova banda ulazi u banku na Menhetnu, zaključava sva vrata, a ljude u banci uzima kao taoce. Detektiv Frejzer dolazi na mesto zločina kao glavni pregovarač. Ali, Dalton je uvek jedan korak ispred njega, i sav napor Frejzera da osujeti pljačku čini se uzaludan. Predsednik banke drži u sefu nešto od posebne vrednosti, pa poziva Medlin Vajt iskusnog pregovarača u pomoć...

Od režisera Spajk Lija dolazi nam napeti kriminalistički akcioni triler sa oskarovcima Denzelom Vošingtonom i Džodi Foster, i Klajv Ovenom u glavnim ulogama.Inside Man, 2006.

Žanr: Triler

Uloge: Denzel Vošington, Klajv Oven, Džodi Foster, Vilem Dafo Režija: Spajk Li

više o filmu...

Divlji divlji zapad

Subota, 7. mart u 21:00
Divlji divlji zapad

Džim Vest je heroj američkog Građanskog rata, a sada specijalni agent, prilično lak na okidaču. Artemus Gordon takođe je američki agent, ujedno i brilijantni pronalazač i umetnik prerušavanja. Kada se Amerika nađe pod pretnjom psihotičnog Arlisa Lovlesa, predsednik Grant spojiće dvojicu agenata u tim, jedini koji može da spreči opasnog ludaka u njegovim namerama. Na rizičnom putovanju vozom, Vest i Gordon moraju da pronađu pravi način za kombinovanje svojih veština kako bi pobedili Lovlesa i njegove dijabolične mašine…Wild Wild West, 1999.

Žanr: Akcija-komedija

Uloge: Vil Smit, Kevin Klajn, Kenet Brana Režija: Bari Sonenfeld

više o filmu...

Ničija zemlja

Nedelja, 8. mart u 21:00
Ničija zemlja

Godina je 1993., rat u Bosni je na vrhuncu. Surovom igrom sudbine dvojica vojnika Čiki i Nino, Bosanac i Srbin nađu se na "ničijoj zemlji", komadiću miniranog polja između dve suprostavljene strane. U pokušaju da se izvuku iz tragikomične situacije u kojoj su se našli pomaže im hrabri oficir UN-a direktno se suprostavljajući direktivi da se ne meša. Uskoro za ovaj slučaj saznaju novinari i neobična ratna dogodovština ubrzo prerasta u međunarodni incident…

Debitantski film Danisa Tanovića je prvi bosanski dobitnik Oskara (najbolji strani film). Uz još niz nagrada osvojio je i Zlatni globus kao i Zlatnu palmu za scenario na filmskom festivalu u Kanu. Film odlično prikazuje žalosnu besmislenost i tragikomiku celog sukoba na području bivše Jugoslavije uz "posebnu" ulogu međunarodne zajednice u svemu tome.No Man's Land, 2001.

Žanr: Drama

Uloge: Branko Đurić, Rene Bitorajac, Filip Šovagović Režija: Danis Tanović

više o filmu...

TRENUTNO NA TV B92

  • 01:50Pljačka usamljene devojke (R)
  • 03:20Kralj pirata (R)
  • 05:10Prijatelji (R)
Pogledaj kompletan program

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 03:00Debate: Filantropija i Penzije (R)
  • 05:00Na zadatku
  • 05:30V.O.A. (R)
Pogledaj kompletan program