Filmovi

Zmajevi blizanci

Ponedeljak, 31. avgust u 21:00 Zmajevi blizanci

Braća blizanci nakon rođenja spletom čudnih okolnosti bivaju razdvojeni. Jedan se bavi muzikom i postaje čuveni dirigent i koncert-majstor, dok se drugi bavi borilačkim veštinama. Saznajući za situaciju koja im se dogodila na rođenju, počinju da tragaju jedan za drugim, nakon čega završavaju u opasnom svetu podzemlja.

Akcioni film Zmajevi blizanci, u kome glavnu ulogu tumači Džeki Čen, režirali su Ringo Lam i Hark Su.Twin Dragons, 1992.

Žanr: Akcija-komedija

Uloge: Džeki Čen, Megi Čeung, Tedi Robin Kvan Režija: Ringo Lam, Hark Tsui

više o filmu...

Hari Poter i vatreni pehar

Utorak, 1. septembar u 21:00 Hari Poter i vatreni pehar

Hari Poter se vraća u Hogvorts na četvrtu godinu škole za čarobnjake. Ove godine Hogvorts je domaćin Tročarobnjačkog turnira u kome se takmiče tri škole. Svaka škola daje svog predstavnika koji mora biti stariji od 17 godina, a bira ih vatreni pehar. U noći kada treba da odabere učesnike, vatreni pehar umesto tri imena izbacuje četiri. Četvrti učesnik turnira je Hari Poter, iako nema dovoljno godina da bi učestvovao na turniru. Pošto odluka pehara ne može da se promeni Hari je prinuđen da učestvuje na turniru...

„Hari Poter i vatreni pehar“ je film iz 2005. godine, četvrti deo u serijalu filmova o Hari Poteru, koji je režirao Majk Nevil.Harry Potter and the Goblet of Fire, 2005.

Žanr: Avantura

Uloge: Danijel Redklif, Rupert Grint, Ema Votson Režija: Majk Njuel

više o filmu...

Nepobedivi 2

Sreda, 2. septembar u 21:00 Nepobedivi 2

U nastavku filma iz 2002. godine, šampion u superteškoj kategoriji Džordž Ledeni Čejmbers biva poslat u ruski zatvor pošto mu neko podmetne narkotike. U užasavajućim okolnostima, Džordž će se opirati svima koji pokušavaju da ga ubede da se sukobi sa drugim zatvorenikom, šampionom u kikboksu. Ali sistem je takav da postoje samo dve opcije: da pobegne ili da pristane da se bori. U ringu u kome ne postoji sudija, bitka traje do smrti jednog od protivnika: ovoga puta Ledeni se ne bori za titulu, već za sopstveni život!Undisputed II: Last Man Standing, 2006.

Žanr: Akcija

Uloge: Majkl Džai Vajt, Skot Etkins, Ben Kros, Eli Danker Režija: Ajsak Florentin

više o filmu...

Duboko plavo more

Četvrtak, 3. septembar u 21:00 Duboko plavo more

Grupa naučnika pronalazi formulu za lek protiv Alchajmerove bolesti, ali stići do leka nije lak zadatak. Njihovo istraživanje vezano je za podmornicu, jer se lek dobija prvenstveno od ekstrakta mozga ajkula. Kako bi što uspešnije i brže stigli do svog cilja, oni vrše nezakonite genetske mutacije, kako bi povećali mozgove ajkula. Kada dođe do velike oluje na moru, razuzdani morski psi dospevaju na slobodu, pobegavši iz svojih kaveza. Pošto razmisle o reakcijama ovih ajkula, naučnici dolaze do zaključka da su nakon eksperimenata one postale i znatno pametnije, pa samim tim predstavljaju još veću opasnost po njih. Ove životinje se sada udružuju i u grupama kreću u borbu protiv ljudi. Naučnici će morati da što pre izrone na površinu kako bi spasili živote.Deep Blue Sea, 1999.

Žanr: naučna fantastika, akcija

Uloge: Tomas Džejn, Safron Farous, Samjuel L. Džekson Režija: Reni Harlin

više o filmu

Bitka kod Crvene stene

Petak, 4. septembar u 21:00 Bitka kod Crvene stene

Ambiciozni "broj dva" Cao Cao koristi cara kao marionetu i pokreće rat sa kraljevstvom na zapadu, kojim vlada carev rođak Liu Bei. Njegov konačni cilj je da uništi sva manja kraljevstva, a zatim da postane imperator ujedinjene Kine. Sa druge strane, ni Liu Bei ne sedi skrštenih ruku, već šalje svog vojnog savetnika u kraljevstvo na jugu, kako bi ubedio njegovog vladara da se ujedine pred nadolazećom opasnošću. Kada sazna za njihov savez, Cao Cao šalje vojsku od 800 hiljada vojnika i dve hiljade brodova na jug, u nameri da ubije dve muve jednim udarcem. Armija, koju je poslao Cao Cao ulogoruje se u šumi, koju od Crvene stene, gde je smeštena saveznička vojska, razdvaja samo reka. Pošto im ponestaje zaliha hrane, a neprijatelj je neuporedivo brojniji, čini se da je udružena vojska dva kraljevstva osuđena na propast. Zbog toga su njeni zapovednici primorani da se oslanjaju na sopstvenu mudrost, kako bi pobedili neuporedivo nadmoćnijeg neprijatelja…

"Bitka kod Crvene stene", kineski istorijski spektakl, oslikava događaje koji su označili kraj dinastije Han, a koji su se odigrali neposredno pre početka perioda tri kraljevstva u staroj Kini.
Ovaj sukob na kopnu i vodi će postati najčuvenija bitka u kineskoj istoriji, u kojoj je spaljeno dve hiljade brodova i zauvek izmenjen tok istorije.Red Cliff, 2008.

Žanr: Akcija-avantura

Uloge: Toni Čiju, Takeši Kaneširo, Fengji Džang Režija: Džon Vu

više o filmu...

Smetalo

Subota, 5. septembar u 21:00 Smetalo

Nespretni mladić odlazi na sastanak sa devojkom o kakvoj je oduvek sanjao, ali saznaje da će se do kraja večeri susresti sa mnogim teškim izazovima. Stenli je nesposoban mladića koji uz pomoć svog prijatelja Majka skuplja hrabrosti da na ljubavni sastanak pozove lepu, pametnu i uspešnu koleginicu Dajanu. Pre nego što par uspeva da stigne do romantičnog restorana, slučajno nailaze na beskućnika i prevaranta Fila, koji čitavo veče ne prestaje da ometa ljubavnike na nezamislive načine. Stenli mora nekako da pronađe način da katastrofalno veče preokrene u svoju korist i osvoji srce devojke svojih snova.
Jedno od prvih filmskih ostvarenja čuvenog holivudskog dua, Meta Dejmona i Bena Afleka, romantična komedija o neženji koji nema sreće u ljubavi.The Third Wheel, 2002.

Žanr: romantična komedija

Uloge: Ben Aflek, Met Dejmon, Luk Vilson Režija: Džordan Brejdi

više o filmu

Matora gunđala

Nedelja, 6. septembar u 21:00 Matora gunđala

U snegom okovanoj Minesoti dvojica starih komšija Džon Gustavson i Maks Goldman ne prestaju da se svađaju i vređaju jedan drugoga. Iako su nekada bili najbolji prijatelji u svađi su već pedeset godina. Džon ima problema sa kućom jer mu zbog dugova preti zaplena, a istovremeno i njegovoj ćerki Melani u životu ne cvetaju ruže. Maksov sin Jakob upravo u Melani vidi svoju, dugo priželjkivanu, srodnu dušu. U jednom trenutku se čini da će se odnos starih prijatelja popraviti, međutim kada se u gradu pojavi atraktivna Ariel Truaks njihovo suparništvo dostiže vrhunac. Ariel počinje da se viđa sa Džonom, ali ubrzo počinje da izlazi i sa Maksom...

Jedan od najpopularnijih holivudskih glumačkih parova svih vremena, oskarovci Džek Lemon i Volter Matau godinama su zabavljali publiku svojim humorom, sjajnim komičarskim nastupima i jedinstvenom interakcijom ispred kamera. Tako su 1993. nastupili u komediji "Matora gunđala" koja je u američkim bioskopima postala neočekivani hit.Grumpy Old Men, 1993.

Žanr: Komedija

Uloge: Džek Lemon, Volter Matau, En Margret Režija: Donald Petri

više o filmu...