Filmovi

Totalno opušteni

Subota, 28. maj u 22:00 Totalno opušteni

Silas i njegov prijatelj Džamal izgube svoga prijatelja u požaru. U njegovu čast, u njegovom pepelu posade biljku marihuane, za koju se nadaju da će biti posebna. Naravno, ispostavi se da su bili u pravu, jer preko nebeskih veza preminulog, pušeći marihuanu koja raste u njegovom pepelu, mogu da dosegnu svo znanje sveta. Sa takvim znanjem Silas I Džamal se bez problema upisuju na Harvard, gde počinju da menjaju životne navike ostalih studenata. Međutim, magična marihuana će se vrlo brzo potrošiti...How high, 2001

Žanr: komedija

Uloge: Method Man, Redman, Oba Babatunde Režija: Džesi Dilan

više o filmu...

Suvišni izveštaj

Nedelja, 29. maj u 21:00 Suvišni izveštaj

Godine 2054. ubijanje je eliminisano. Budući događaji sada mogu da se predvide, a krivci kazne i pre nego što zločin počine. Iz samog jezgra elitnih jedinica za sprečavanje zločina sve dokaze za presudu - slike koje aludiraju na vreme, mesto i ostale detalje - pribavljaju "vidovnjaci" (pre-cogs), čije se vizije ubistava nikada nisu pokazale pogrešnim. To su najnaprednije snage za suzbijanje zločina u zemlji, njihov sistem je savršen. Niko nije predaniji poslu od vodećeg člana jedinice, Džona Andertona. Skrhan tragičnim gubitkom porodice, Anderton svu svoju strast usmerava na sistem koji bi potencijalno mogao da poštedi hiljade ljudi od tragedije kakvu je on doživeo. Uveren da jedinice za sprečavanje zločina funkcionišu kako treba Anderton nema razloga za sumnju, sve do trenutka kada postane glavni osumnjičeni...Minority report, 2002.

Žanr: fantastika, triler

Uloge: Tom Kruz, Kolin Farel, Samanta Morton Režija: Stiven Spilberg

više o filmu...

Na nišanu

Ponedeljak, 30. maj u 21:00 Na nišanu

Kada misija američke vojske u Etiopiji krene loše, njihov najbolji snajperista Bob Le Svoger biva ostavljen na milost i nemilost u neprijateljskoj zemlji. Razočaran u američku vojsku, Svoger nestaje bez traga i započinje samotnjački život duboko u planinskim šumama, daleko od svih veza s američkom vladom i vojskom. Tri godine kasnije pronalazi ga pukovnik Ajsak Džonson i moli ga da se vrati u službu kako bi sprečio atentat na američkog predsednika. On pristaje, ali ubrzo shvata da je upleten u teoriju zavere i da atentat nije planiran na predsednika, već na drugu važnu osobu. Ostaje mu malo vremena da otkrije zaveru u koju su upleteni neki od visoko pozicioniranih vladinih službenika, a svi putevi vode ga u Etiopiju...Shooter, 2007.

Žanr: Akcija

Uloge: Mark Volberg, Majkl Penja, Deni Glover, Rade Šerbedžija Režija: Antoan Fukua

više o filmu...

Noć ajkula

Utorak, 31. maj u 21:00 Noć ajkula

Sara sa prijateljima dolazi u porodičnu kuću na jezeru u Luizijani, spremni za zabavan seksi vikend na suncu. Ali kada fudbalska zvezda Malik izađe iz slanog jezera sa otkinutom rukom, lepo raspoloženje ubrzo nestaje. Pod pretpostavkom da je povreda posledica nesmotrenog skijanja na vodi, grupa prijatelja odluči da što pre prebaci Malika u bolnicu na drugoj strani ostrva. Kada uđu u mali gliser, prijatelji sa koledža otkrivaju da se u jezeru nalazi stotine ogromnih, krvožednih ajkula! Suočavajući se sa smrću jednog po jednog člana grupe, Sara i ostali se očajnički trude da oteraju ajkule, pozovu pomoć i ostanu živi dok se ne dokopaju bezbednog kopna. Seksi letnji vikend pretvara se u krvavu noćnu moru...Shark Night, 2011.

Žaner: horor

Uloge: Sara Pakston, Dastin Miligan, Kris Karmak, Ketrin Mekfi Režija: Dejvid R. Elis

više o filmu...

Lara Kroft: Pljačkaš grobnica

Sreda, 1. jun u 21:00 Lara Kroft: Pljačkaš grobnica

Lara Kroft, pripadnica britanske aristokratije, pohađala je najelitnije škole koje su dostupne samo odabranima. Ona je kolekcionar izgubljenih antikviteta koje nabavlja na sve moguće, ponekad i sumnjive načine. Vlada borilačkim veštinama i uvek je u formi zahvaljujući svom robotizovanom oponentu Sajmonu. Uprkos svim uzbuđenjima koje joj profesija i život u izobilju donose, Lara ne može da prežali svog oca, lorda Krofta.
Ove godine na dan smrti lorda Krofta, planete bi trebalo da se poređaju u liniju što se dešava jednom u 5000 godina. Tajna organizacija Iluminati traga za drevnim talismanom kojim može da se kontroliše vreme pa čak i smrt, a mora se upotrebiti na dan poravnanja planeta. Ukoliko ne uspeju moraće da čekaju naredno poravnanje.
Lara u svojoj kući pronalazi ključ kojim se aktivira drevni talisman. Kada sazna koja mu je namena odlučuje da pronađe talisman. U uzbudljivoj potrazi po egzotičnim krajevima sveta Lara će uz pomoć svog tima probati da bude brža i snalažljivija od Iluminata.

Ovaj film je ekranizacija veoma popularne video igrice. Doživeo je veliki komercijalni uspeh a Anđelina Džoli je fantastično donela ulogu Lare Kroft i dala veliki doprinos popularnosti ovog filma.Lara Croft: Tomb Raider, 2001.

Žanr: Akcija avantura

Uloge: Andželina Džoli, Džon Vojt, Danijel Krejg, Ijan Glen Režija: Sajmon Vest

više o filmu

Zlatni kompas

Četvrtak, 2. jun u 21:00 Zlatni kompas

Postoji svet u kojem veštice vladaju severnim nebom, gde su ledeni medvedi najhrabriji ratnici i gde je svako ljudsko biće povezano s duhom životinje koji mu je blizak koliko i sopstveno srce. Tim svetom upravlja Magisterium, koji želi kontrolu nad celim čovečanstvom i za koga je najveća pretnja poslednji preostali Zlatni kompas i jedno dete kome je suđeno da ga poseduje. Dvanaestogodišnja Lajra Belakva (Dakota Blu Ričards) živi izuzetnim životom u uglednom Džordan koledžu.
Lajru svuda prati njen dejmon, Pantalaimon (glas Fredija Hajmora) – mala, promenljiva životinja koja je njen večiti glas razuma. Međutim, Lajrin svet se menja. Veliki rat dolazi – rat koji preti ne samo Lajrinom svetu već i svim paralelnim svetovima koji leže iza severne svetlosti. Uz grupu prijatelja i saveznika i uz moć Zlatnog kompasa Lajri će biti potrebna sva njena umešnost i hrabrost da taj rat zaustavi.Uloge: Nikol Kidman, Danijel Krejg, Sem Eliot, Eva Grin Režija: Kris Vajc

više o filmu...

Zmajevi blizanci

Petak, 3. jun u 21:00 Zmajevi blizanci

Braća blizanci nakon rođenja spletom čudnih okolnosti bivaju razdvojeni. Jedan se bavi muzikom i postaje čuveni dirigent i koncert-majstor, dok se drugi bavi borilačkim veštinama. Saznajući za situaciju koja im se dogodila na rođenju, počinju da tragaju jedan za drugim, nakon čega završavaju u opasnom svetu podzemlja.

Akcioni film Zmajevi blizanci, u kome glavnu ulogu tumači Džeki Čen, režirali su Ringo Lam i Hark Su.Twin Dragons, 1992.

Žanr: Akcija-komedija

Uloge: Džeki Čen, Megi Čeung, Tedi Robin Kvan Režija: Ringo Lam, Hark Tsui

više o filmu...

Crna Zorica

Subota, 4. jun u 21:00 Crna Zorica

Zorica je devojka sa sela nad kojom visi strašna kletva. Otkako se njena prva ljubav udavila u reci, muškarci oko nje umiru na nesvakidašnji način. Razjareni seljaci je zbog toga zovu „poljubac smrti”. Slučaj preuzima uobraženi beogradski policajac Mane, na privremenom radu u „ukletom“ selu. Iako ne veruje u bapske priče, uskoro će morati da se suoči sa naoružanim seljacima, ali i da otkrije da li je Zorica serijski ubica ili devojka željna ljubavi?Crna Zorica, 2012.

Žanr: Komedija

Uloge: Branislav Trifunović, Ljuma Penov, Mirjana Karanović, Nikola Pejaković Režija: Radoslav Pavković, Hristina Hadžiharalambus

više o filmu...

Ružičasti kadilak

Nedelja, 5. jun u 21:00 Ružičasti kadilak

Tomi Novak lovac na ucene, koji je veoma uspešan u svom poslu, ima zanimljiv način rada. Koristeći maske često menja svoj izgled i na taj način uspeva da uhvati kriminalce koje juri. Njegov sledeći zadatak je da pronađe mladu ženu Lu En Mekgvin. Kada je pronađe njegov zadatak se tu ne završava. On saznaje da nije jedini koji traži Lu En, jer je u potragu za njom krenuo i njen muž Roj sa grupom neo nacista kako bi povratili falsifikovani novac koji je od njih ukrala. Oni moraju pobeći opasnim kriminalcima koji su spremni na sve kako bi povratili ukradeni novac.

U svom trećem rediteljskom ostvarenju Badi Van Horn nam donosi ovu akcionu komediju. Glavna uloga dodeljena je Klintu Istvudu koji treći put sarađuje sa ovim režiserom. Istvud daje svoj veliki doprinos donoseći lik lovca na ucene, mrzovoljne ličnosti neobične inteligencije, na svoj osoben nepredvidiv način, noseći razne kostime i menjajući identitete. Ovaj film je odlična kombinacija komedije, akcije i pomalo romanse.Pink cadillac, 1989.

Žanr: Akciona komedija

Uloge: Klint Istvud, Bernadet Piters, Timoti Karhart Režija: Badi Van Horn

više o filmu

Krvavi sport

Ponedeljak, 6. jun u 21:00 Krvavi sport

Američki borac Frenk Duks celog života je trenirao i učio, pod nadzorom iskusnog Tanake, kako bi jednog dana zaslužio nastup na kultnom Kumiteu. Reč je o međunarodnom takmičenju karate boraca slobodnim stilom koje se održava svakih pet godina u Hong-Kongu. O ovom takmičenju zna veoma mali broj ljudi, a samo ih je nekoliko javno progovorilo o ovoj surovoj priredbi na kojoj važi samo jedno pravilo - pobediti. Iako svestan svih opasnosti Frenk odlučuje da učestvuje, i uprkos savetima nadređenih u vojsci započinje svoj nastup na turniru...Bloodsport, 1988.

Žanr: Akcija

Uloge: Žan Klod van Dam, Donald Gib, Lea Ers Režija: Newt Arnold

više o filmu...

Dobri momci

Utorak, 7. jun u 21:00 Dobri momci

Henri Hil je oduvek sanjao da bude gangster. Još dok je bio dečak, uzor mu je bila mafijaška porodica Lukeze koja je držala radničku četvrt u Bruklinu u kojoj je živeo. Uskoro, Henri i sam počinje da radi za njih. Lokalni mafijaški bos Sisero i njegov saradnik Džimi Konvej pomažu mu u karijeri, a njihovo poptuno poverenje zadobija kada sa JFK aerodroma ukrade deo tereta vrednog nekoliko miliona dolara. Međutim, Henri je svestan da zbog svog irskog porekla, nikad neće moći da postene ravnopravni član porodice. Sa statusom stiže i novac, kvalitetan život, najbolja mesta na važnim događanjima, lepa devojka, atraktivna kuća i sve što ide uz to. Henri upoznaje sve čari života na visokoj nozi. Međutim, što je stariji, poslovi postaju sve rizičniji, saradnici i njegovi postupci neporomišljeni, a neprijatelji sve opasniji. Henri ne sluti da jedan trenutak nesmotrenosti može da uništi sve.
Kriminalistička drama Martina Skoresezea, priča je o stvarnom mafijaškom doušniku Henriju Hilu, rađena prema romanu Nikolasa Pileđija. Film je okupio fantastičnu glumačku postavu koju čine Robert de Niro, Rej Liota i Džo Peši koji je osvojio Oskara za najboljeg glumca u sporednoj ulozi. “Dobri momci” su bili nominovani u šest katergorija za nagradu Američke filmske akademije (film, režija, sporedna ženska i muška uloga, adaptirani scenario, montaža), a Oskara za sporednu mušku ulogu dobio je Džo Peši.Goodfellas, 1990
žanr: kriminalistički

Režija: Martin Skorseze Uloge: Rej Liota, Robert de Niro, Džoe Peši, Pol Sorvino, Loren Brako

više o filmu