Poltron

Utorak, 31. mart u 22:00
Poltron

U jednom tipično Jugoslovenskom preduzeću razvija se odnos poltrona i generalnog direktora. Poltron je loš radnik ali zato je snishodljiv prema svom predodređenom, koga uporno uspeva da ubedi da ga ne otpusti zbog svog očiglednog lošeg rada. U opštoj atmosferi nerada, javašluka i neodgovornosti, u preduzeću se otkrivaju razni negativni mehanizmi koji karakterišu stvarnost. U pozadini glavnog toka priče otkriva se i privatni život ličnosti koji nije ništa veseliji od onog na poslu…Poltron, 1989.

Žanr: Komedija

Uloge: Ljubiša Samardžić, Zoran Cvijanović, Mira Furlan Režija: Svetislav Prelić

više o filmu...

Kolateralna šteta

Sreda, 1. april u 21:00
Kolateralna šteta

Vatrogasac iz Los Anđelesa, Gordi Bruer, svedoči smrti svoje žene i deteta. U pitanju je bio teroristički napad u kome je stradalo dosta nevinih. Zločin je organizovala levičarska kolumbijska gerila, čiji je vođa okrutni Klaudio Perini, koji je izdao naređenje da se ovaj napad izvede.
Bruer je ostao bez najdražih osoba, i zna da mora da se osveti zbog nepravde i gubitaka koje je pretrpeo, pa putuje u Kolumbiju. Ipak, tamo pada u ruke Perinijevim gerilcima. Potpuno neočekivano, na njegovoj strani će se naći Perinijeva supruga Selena, koja će mu omogućiti beg.
Sopstveni spas ipak nije jedina stvar koju Bruer mora da realizuje. Tu je i dalje, osveta…

Poznati režiser akcionih trilera Endru Dejvis udružio se sa glumačkom zvezdom Arnoldom Švarcenegerom i sjajnom italijansko-španskom glumicom Frančeskom Neri, na stvaranju filma "Osveta", još jednom napetom izdanku žanra akcionog trilera.Collateral Damage, 2002.

Žanr: Akcija

Uloge: Arnold Švarceneger, Džon Legvizamo, Frančeska Neri Režija: Endru Dejvis

više o filmu...

Vatreni obračun

Četvrtak, 2. april u 21:00
Vatreni obračun

Gospodin Smit je tajanstveni usamljenik, najogorčeniji i najžilaviji čovek na svetu. Iako tajnovitog karaktera on vodi prilično običan život. Taj dan počeo je kao i svaki drugi. Izašao je iz kuće, otišao na autobusku stanicu, ne sluteći da će mu se život promeniti. Kada pored njega protrči trudnica u begu, zbunjeni Smit shvata da ne može da prepusti situaciju slučaju, pa rešava da joj pomogne i odbrani je od nasilnika. Ipak, pomoć koju će pružiti biće daleko od onoga što je planirao. Ispostavlja se da je lepa trudnica prostitutka po imenu Dona, a kada njene kontrakcije postanu česte, Smit će morati da bude taj koji će je poroditi. Ubrzo shvata da je novorođanče zajedno sa majkom nezaštićena meta ubica. On se udružuje sa neočekivanim saveznikom, prostitutkom po imenu Di Kju, da bi tek rođenu bebu zaštitio od okorelog kriminalca, koji ih lovi kroz čitav grad. Svi žele da ta beba nestane, veliko je pitanje zašto?

Akcija koja izlazi iz očekivanih i ustaljenih normi Upečatljiv. Na momente nežan, na momente grub, ”Vatreni obračun” uspeva sve. Monika Beluči i Klajv Oven bili su pravi izbor za vodeći glumački duo, pa je bilo sasvim izvesno da će se hemija među njima osetiti u svakom kadru.Shoot 'Em Up, 2007.

Žanr: Akcija

Uloge: Klajv Oven, Monika Beluči, Pol Đamati Režija: Majkl Dejvis

više o filmu...

U zamci

Petak, 3. april u 21:00
U zamci

Par otmičara služi se naizgled savršenim planom pri iznuđivanju novca od bogatih porodica, sve dok ne nalete na žrtvu koja takođe ima plan, i to identičan njihovom.

Džo i Šeril Hikli su razuzdani otmičari koji imaju savršen plan, oteti dete bogatih roditelja na 24 sata. Jedno od njih drži majku pod kontrolom dok drugi preuzima otkupninu od oca. Njihove najnovije žrtve su Karen i Vil Dženings, bogati bračni par iz Oregona i njihova prekrasna ćerka Ebi. Karen je uspešni, popularni dizajner, a Vil priznati anesteziolog i istraživač na pragu otkrića novog leka. Iako je njihov provereni plan do sada besprekorno funkcionisao, ovoga puta to neće biti slučaj. Dženingsi su, ispostaviće se, veoma različiti od njihovih dosadašnjih žrtava. Oni se, naime, otmičarima suprotstavljaju njihovim vlastitim oružjem. Njihova ćerka Ebi, koja boluje od astme, sve je samo ne njihova idealna žrtva. Pored toga, Vil o Hilijevima zna mnogo više nego što to oni misle…Trapped, 2002.

Žanr: Krimi-drama

Uloge: Kevin Bejkon, Šarliz Teron, Kortni Lav Režija: Luis Mandoki

više o filmu...

Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda

Subota, 4. april u 21:00
Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda

Tokom osamdesetih godina 19. veka svi u Americi znaju ko je Džesi Džejms. On je najozloglašeniji kriminalac čitave nacije, koga pripadnici zakona gone u deset država, ali i najveći heroj u celoj zemlji, jer ga javnost doživljava kao Robina Huda. Harizmatičan, sujeveran i hirovit, Džesi Džejms je vođa neobuzdane bande odmetnika koji strahuju od njegove preke naravi, a još više od toga što poteže pištolj neverovatnom brzinom. Robert Ford je novajlija u čuvenoj bandi, momak koji od detinjstva obožava Džesija. On će se sprijateljiti sa svojim idolom, jahaće sa njegovom bandom, učestvovaće u pljačkama. Ali kada shvati da mu to neće doneti slavu, pronaći će smrtonosniji način...

Super zvezda Bred Pit tumači ulogu legendarnog odmetnika Džesija Džejmsa u ovoj vestern-drami koja se bazira na bestseler romanu Rona Hansena.The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007.

Žanr: Vestern-drama

Uloge: Bred Pit, Kejsi Aflek, Sem Šepard Režija: Endru Dominik

više o filmu...

Obračun kroz vreme

Nedelja, 5. april u 21:00
Obračun kroz vreme

Ekipa genetski jedinstvenih ljudi, koje predvodi Džon Foster, vraća se iz 23. veka u naše doba kako bi sprečili tim naučnika da pronađe meteor koji je pao na Antarktik, donevši sa sobom smrtonosnu vanzemaljsku bakteriju koja u budućnosti može uništiti ljudsku rasu. Jedan od članova Fosterovog tima ima sopstvene planove i zbog toga želi da ga eliminiše. Istovremeno naučnici predvođeni egocentričnim Andreom Šrederom iznajmljuju brod i usluge njegovog kapetana Roberta Dejvisa, sa namerom da istraže meteor koji je pao na Antarktik...

"Obračun kroz vreme" je drugi film režisera i scenariste Kristofera Kulikovskog. Kao i njegov prvi film "Aurora", i ovaj je akciona naučna fantastika. Ovog puta okupio je ozbiljnu glumačku ekipu predvođenu zvezdom Dolfom Lundgrenom i italijanskom glumicom Silvijom De Santis.Retrograde, 2004.

Žanr: Akcija

Uloge: Dolf Lundgren, Silvija de Santis, Džo Montana Režija: Kristofer Kulikovski

više o filmu...

Moje srećne zvezde

Ponedeljak, 6. april u 21:45
Moje srećne zvezde

Prijatelji, dugogodišnji policajci odlaze u Tokio, kako bi uhvatili bivšeg kolegu koji je ukrao dijamante velike vrednosti. Jednog od njih zarobljava banda Jakuza, a drugi uz pomoć svoje stare ekipe iz sirotišta pokušava da ga izvuče. Međutim, to neće ići tako lako jer je u otmicu umešana jedna od najsurovijih bandi u Tokiju…

Jedan je od najuspešnijih akcionih filmova Džekija Čena. Film se nalazi među ranim radovima ovog uspešnog glumca koga mnogi smatraju čarobnjakom akcione komedije.Fuk sing go jiu, 1985.

Žanr: Akcija-komedija

Uloge: Džeki Čen, Samo Hang Kambo, Čarli Čin, Šui Fanfung Režija: Samo Hang Kambo

više o filmu...

Crna Zorica

Utorak, 7. april u 22:00
Crna Zorica

Zorica je devojka sa sela nad kojom visi strašna kletva. Otkako se njena prva ljubav udavila u reci, muškarci oko nje umiru na nesvakidašnji način. Razjareni seljaci je zbog toga zovu „poljubac smrti”. Slučaj preuzima uobraženi beogradski policajac Mane, na privremenom radu u „ukletom“ selu. Iako ne veruje u bapske priče, uskoro će morati da se suoči sa naoružanim seljacima, ali i da otkrije da li je Zorica serijski ubica ili devojka željna ljubavi?Crna Zorica, 2012.

Žanr: Komedija

Uloge: Branislav Trifunović, Ljuma Penov, Mirjana Karanović, Nikola Pejaković Režija: Radoslav Pavković, Hristina Hadžiharalambus

više o filmu...

TRENUTNO NA TV B92

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 00:30Dvougao Ex Libris (R)
  • 01:00Specijal: Geografija intimnog rasejanja (R)
  • 01:30Vesti B92 (R)
Pogledaj kompletan program