Brza staza: Bez granica

Utorak, 25. novembar u 21:00
Brza staza: Bez granica

Četvoro mladih Keti, Majk, Erik i Nikol su adrenalinski zavisnici. Za njih je brzina način života i jedino tako mogu da se osete živim.

Iako su međusobno veoma različiti, kada sednu iza volana, postaju jedno biće. Otkriće da što brže živiš, to su ti manje šanse da preživiš. U svetu uličnih trka, slava pripada samo onima koji prvi prođu kroz liniju cilja.Fast track: No limits, 2008.

Žanr: Akcija

Uloge: Erin Kahil, Endru V. Voker, Aleksija Barlijer Režija: Aksel Send

više o filmu

Sve o dečaku

Sreda, 26. novembar u 21:00
Sve o dečaku

Vil je nepopravljivi 38-godišnjak koji živi u Londonu. Autorska prava na božićnu pesmu koju je napisao njegov pokojni otac mu donose puno novca i omogućavaju lagodan život. On po ceo dan ne radi ništa, sam je sebi apsolutni prioritet u životu, a jedini njegov posao je da bude “cool”, da izbegava odgovornost i da se viđa sa ženama,. Posle kratke veze sa jednom samohranom majkom, on otkriva da je pravo mesto za nalaženje novih “veza” u grupi za pomoć samohranim roditeljima. Izmišljajući dete po imenu Ned, Vil se pridružuje jednoj takvoj lokalnoj grupi. Tu sreće i Suzi, a preko nje i Markusa, sina njene prijateljice. Markus je čudan 12-godišnjak. On ima probleme i u kući i u školi. Njegova “hipi” majka Fiona pati od depresije, dok njega u školi maltretiraju deca, jer je drugačiji. Ubrzo, Markus se svakog dana posle škole pojavljuje na vratima Vilovog stana. Posle početnog odbijanja, Vil će se sprijateljiti sa Markusom i dati sebi zadatak da od njega napravi “cool” dečaka. Iz ovog neobičnog spoja nastaće čvrsto prijateljstvo, koje će promeniti živote usamljenih junaka ove priče…
Film koji govori o zgodnom, bogatom, plitkom, egocentričnom i neodoljivom muškarcu i njegovom neočekivanom prijateljstvu sa jednim dečakom. Film je snimljen prema knjizi Nika Hornbija koja je 1998. godine prodata u preko milion primeraka samo u Velikoj Britaniji. Hju Grant izabran je za ovaj film pre nego što su odabrani reditelji. Njemu se knjiga toliko dopala da je i sam razmišljao da kupi prava za svoju producentsku kuću.About a Boy, 2002.

Žanr: Komedija-drama

Uloge: Hju Grant, Nikolas Holt, Rejčel Vajs, Toni Kolet Režija: Kris Vajc, Pol Vajc

više o filmu...

Lara Kroft: Kolevka života

Četvrtak, 27. novembar u 21:00
Lara Kroft: Kolevka života

Lara Kroft došla je u posed možda najvažnijeg arheološkog otkrića u istoriji, svetleće nebeske kugle koja služi kao mapa koja vodi do Pandorine kutije. Na nesreću mapa pada u ruke zlog naučnika Džonatana Raisa koji se bavi stvaranjem smrtonosnih virusa a sadržaj kutije planira da proda kao ultimativno oružje.
Britanska tajna služba angažuje Laru da pronađe Pandorinu kutiju. Njoj će se pridružiti Teri Šeridan plaćenik sa kojim je nekada bila u vezi. Lara kreće u najopasniju misiju do sada. U potrazi za kutijom oni putuju svetom od Grčke do Hong Konga i Kenije. Bivše ljubavnike čeka opasna avantura na svim kontinentima...
Drugi deo filma o Lari Kroft pokazao je da u njemu zabavu mogu naći i stariji gledaoci a ne samo oni mlađi koji su uživali u popularnoj video igrici. Film je snimljen pod uticajem avanturističkih filmova iz osamdesetih kao što je Indijana Džons. Atmosfera otkrivanja nepoznatog spojena je sa modernom tematikom.


Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, 2003

Žanr: Akcija avantura

Uloge: Anđelina Džoli, Džerard Batler, Kris Bari Režija: Žan De Bont

više o filmu...

Bili smo vojnici

Petak, 28. novembar u 21:00
Bili smo vojnici

Pukovnik Hal Mur nalazi se na čelu bataljona vazdušne konjice. Rođeni vođa, odan svojim vojnicima, koje priprema za prvu bitku u Vijetnamskom ratu. U novembru 1965. godine pukovnik Hal Mur i njegov bataljon koji čini 400 vojnika spustili su se u dolinu Ia Drang, mesto u Vijetnamu poznato kao „Dolina smrti“. Tamo ih je opkolilo oko 2000 severno vijetnamskih vojnika. Za razliku od svog slavnoga prethodnika, generala Kastera, koji je na čelu istoimene jedinice stotinak godina ranije poginuo, Mur uspeva da preživi u sukobu sa borcima Vietkonga i čak odnese pobedu. Ali, cena koju plaća je užasna...

"Bili smo vojnici" je akciona ratna drama, o prvoj velikoj bitci u Vijetnamu u kojoj su učestvovale američke snage. Film prikazuje dramatičnu bitku za Ia Drang koja se dogodila u novembru 1965. godine. Radnja filma je temeljena na knjizi „Bili smo vojnici nekada...i mladi“, koju su zajedno napisali general Hal Mur i reporter Džozef L. Galovej učesnici bitke. Film je režirao Randal Volas a glavnu ulogu odigrao Mel Gibson.We Were Soldiers, 2002.

Žanr: Akcija

Uloge: Mel Gibson, Madlen Stou, Greg Kinir Režija: Randal Volas

više o filmu...

Policajac s Beverli Hilsa

Subota, 29. novembar u 21:00
Policajac s Beverli Hilsa

Aksela Folija, policajca iz Detroita, oduševljava iznenadna poseta njegovog najboljeg prijatelja Mikija Tandina sa Beverli Hilsa. Međutim nedugo posle dolaska Mikija ubija kriminalac Zak. Posle tog događaja nadređeni šalju Folija na prinudni godišnji odmor. Međutim Foli ne odustaje od potrage za ubicom svog najboljeg prijatelja i sledeći trag ubice završava na Beverli Hilsu, gde dobija upozorenje lokalne policije da se ne meša u istragu. Poručnik Endru Bogomil daje zadatak detektivima Biliju Rozvudu i Džonu Tagartu da vode računa o njemu. Foli posećuje svoju prijateljicu Dženi, koja radi u umetničkoj galeriji, i saznaje da je njen šef Viktor Mejtland ustvari kralj narkomafije, i jedan od odgovornih za smrt njegovog prijatelja...

Komičar Edi Marfi, pojavljuje se u naslovnoj ulozi ovog blokbastera, nakon koga su mu crveni tepisi Holivuda postali svakodnevica. 316 miliona dolara koje je film zaradio svedoči o njegovoj popularnosti među gledaocima svih profila. Scenario filma je nominovan za Oskara, muzika iz filma osvojila je Gremi, a film je nominovan i za Zlatni globus. Za sve ljubitelje kombinacije napetih akcionih scena i dobrog humora sprema se odlična avantura na Beverli Hilsu.Beverly Hills Cop, 1984.

Žanr: Akcija-komedija

Uloge: Edi Marfi, Džadž Rajnhold, Džon Ešton Režija: Martin Brest

više o filmu...

Memfis Bel

Nedelja, 30. novembar u 21:00
Memfis Bel

U toku Drugog svetskog rata bombarder B-17, nazvan „Leteća tvrđava“, bio je najimpresivnija mašina za borbu koju je svet ikada video.

Posadu jednog takvog bombardera, nazvanog Memfis Bel po devojci kapetana Denisa Derborna, sačinjavali su četiri oficira i šest mladih vojnika. Oni su jedni od retkih koji su se sa dvadeset četiri smrtonosne misije vratili bez skoro ijednog incidenta, dok se sve manje bombardera uopšte vraćalo sa svojih misija. Ako bi Memfis Bel, sa svojim mladim letećim odredom, preživeo i zadnju dvadeset petu misiju, kod kuće bi ih dočekala herojska dobrodošlica, pa bi postali deo masovne reklame koja bi podigla opadajući moral. U očekivanju misije, koja bi trebalo da bude i poslednja pre odlaska kući, mlada posada se nada da će taj poslednji zadatak biti lak. Međutim saznaju da im je zadatak da bombarduju Bremen, jako branjen nemački grad, što znači da kreću u misiju iz koje će se teško vratiti...Memphis Belle, 1990.

Žanr: Akcija

Uloge: Metju Modin, Erik Stolc, Tejt Donovan Režija: Majkl Kejton Džons

više o filmu...

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 01:30Vesti B92 (R)
  • 02:10Na zadatku
  • 02:35Evromaxx (R)
Pogledaj kompletan program