Filmovi

Poslednja bitka

Utorak, 6. decembar u 21:00 Poslednja bitka

Posle neuspele akcije u borbi protiv narko dilera i gubitka partnera, Rej Ovens napušta svoje policijsko odeljenje u Los Anđelesu i postaje šerif u pospanom gradiću Somerton na američkoj granici sa Meksikom. Mir malenog grada narušava spektakularni beg najtraženijeg i najopasnijeg narko-bosa, Gabriejla Korteza, tokom transfera zatvorenika. Kortez, uz pomoć krvoločne grupe plaćenika, beži s taocem prema granici u modifikovanoj Korveti ZR1 koja dostiže brzinudo 400 km/h, a put ga put vodi pravo kroz Somerton, poslednu šansu američkih snaga zakona da ga uhvate pre nego što nasilni begunac zauvek izmakne van njihovog domašaja. Ovens, koji se u početku dvoumi da li da se umeša, jer mnogi smatraju kako njegove male policijske snage nisu dorasle zadatku, uspeva da ujedini svoj tim i preuzme stvar u svoje ruke, pripremajući teren za klasični obračun dobra i zla...The Last Stand, 2013.

Žanr: akcija

Uloge: Arnold Švarceneger, Džoni Noksvil i Forest Vitaker Režija: Kim Jee-Von

više o filmu...

Pritajeno zlo

Sreda, 7. decembar u 21:00 Pritajeno zlo

U gradu Rakunu, koji je udaljen od svega i svačega, na 500 metara ispod zemlje nalazi se tajno istraživačko postrojenje nazvano Košnica. Tamo eksperimentišu sa opasnim virusom, ali se naučnici i osoblje pretvaraju u zombije i oslobađaju mutirane životinje koje su služile za eksperimente. Vlasnik pogona, korporacija Ambrela i vlada, da bi prikrili dešavanja šalju specijalce na čelu sa Rejn, da za tri sata izoluju virus pre nego što zarazi ostatak sveta. U tome im pomaže Alis, koja zbog izlaganja nervnom gasu, pati od gubitka pamćenja. Dok se njeno sećanje polako vraća, specijalna jedinica mora da isključi glavni računar i da nađe izlaz, boreći se sa zombijima, mutantima i samim računarom, zlom za koje vojna obuka nije mogla da ih pripremi...Resident evil, 2002.

Žanr: akcija, horor

Uloge: Mila Jovović, Mišel Rodrigez Režija: Pol Anderson

više o filmu...

Vremenski policajac

Četvrtak, 8. decembar u 21:00 Vremenski policajac

U ovoj naučno-fantastičnoj akciji baziranoj na stripu, policajac Maks Voker (Žan Klod van Dam) putuje kroz vreme da bi spasao svoju ženu.
Usavršavanje putovanja kroz vreme donelo je nove mogućnosti za kriminalce. Vlada će formirati specijalnu policijsku jedinicu (T.E.C.) kako bi obezbedila da se nova tehnologija ne zloupotrebi. Maks Voker, jedan od ovih vremenskih policajaca saznaće za korumpirani plan jednog političara da postane predsednik koristeći ovu napravu. Senator Mekomb će otkriti da mu je Voker na tragu i tada će prava akcija početi – i to u Vokerovoj prošlosti!Timecop, 1994.

Žanr: akcija

Uloge:Žan Klod van Dam, Mia Sara, Roj Silver Režija: Piter Hajms

više o filmu...

Solarni udar

Petak, 9. decembar u 21:00 Solarni udar

Kada kompanija „Foster Aeronautiks“ lansira svemirsku letelicu s pilotom, nazvanu MAV, u svrhu proučavanja atmosfere, niko ne može ni da nasluti tok događaja koji će uslediti. Na tridesetom kilometru, letelica iznenada eksplodira, a pilot pogine. Vođa projekta, dr Lukas Foster s tugom čuje vest o gubitku najboljeg prijatelja, međutim, videvši poslednje snimke podataka s letelice, ozbiljno se zabrine. Proučavajući efekat staklene bašte na atmosferu, Foster je konačno našao dokaze koji ukazuju na to da je ogromna količina metana iznad ozona što bi moglo da znači da nas očekuje novi Armagedon…Solar Attack, 2006.

Žanr: akcija

Uloge: Mark Dakaskos, Džoan Keli Režija: Pol Ziler

više o filmu...

Sveštenikova žena

Subota, 10. decembar u 22:00 Sveštenikova žena

Protestantski sveštenik Henri Bigz oženio se svojom dugogodišnjom devojkom Džulijom, glavnom pevačicom u crkvenom horu. Njihova četvrt je siromašna, a Henri najviše vremena provodi u crkvi ili pomažući ljudima iz svoje parohije, i čini se da je to glavni razlog zbog koga je njihov brak u krizi. Osim sa bračnim problemima, Henri se bori i sa Džoom Hamiltonom, građevinskim preduzetnikom, članom crkvenog upravnog odbora koji bi najradije srušio crkvu i na tom mestu izgradio moderni stambeni kompleks. Oko Božića, pritisnut problemima, Henri se pomoli tražeći pomoć od Boga. Uskoro se u njegovom životu pojavljuje otmeno obučen mladi čovek, koji mu se predstavlja kao Dadli. On je anđeo koji je došao na Zemlju kako bi pomogao Henriju da reši problem. Zapanjenom Henriju Dadli odmah kaže da je anđeo, a on ga svima predstavlja kao novog pomoćnika koga mu je poslala crkvena uprava. Iako u početku Dadli zaista pomaže Henriju, sve će se zakomplikovati kada se on zaljubi u Džuliju, koja nije ravnodušna prema dobročinitelju...The Preacher's Wife, 1996.

Žanr: komedija

Uloge: Denzel Vošington, Vitni Hjuston, Kortni B. Vens Režija: Peni Maršal

više o filmu...

Verni Deni

Nedelja, 11. decembar u 21:00 Verni Deni

Deni je trenirani ubica koga njegov gospodar Bart tretira kao psa. Obučivši ga za ilegalne borbe do smrti, Bart nadzire Denijeve borilačke veštine preko ogrlice čijim skidanjem aktivira njegov ubilački nagon. Kako je Deni u organizovanim borbama praktično nepobediv, Bart je na njegov račun prikupio poprilično bogatstvo. Time je postao meta protivnika u podzemlju koji organizuju njegovo ubistvo. Našavši se prvi put u životu sam, Deni se sakriva kod slepog pijaniste Sema, koji ga, poput deteta, počinje učiti osnovnim životnim stvarima. Međutim, Bart je preživeo pokušaj ubistva i nakon buđenja iz kome želi Denija nazad...Unleashed, 2005.

Žanr: akcija

Uloge: Džet Li, Morgan Frimen, Bob Hoskins Režija: Luis Letrije

više o filmu...

Uhvati gringa

Ponedeljak, 12. decembar u 22:00 Uhvati gringa

Kriminalac s dugim stažom juri u autu prema Meksičkoj granici kako bi pobegao policiji i uživao u dugom godišnjem odmoru zahvaljujući uspešno odrađenom poslu, ali ništa ne ispadne kako je planirao... Završi u ozoglašenom zatvoru "El Pueblito". Zovu ga najgorim zatvorom Meksika, "La Universidad del Crimen" - sveučilište kriminala. Noćna je mora koja simbolizuje nasilje, korupciju i nedostatak životnog prostora. "El Pueblito" je društvo iza rešetaka koje kontrolišu zatvorenici. Droga se prodaje bez skrivanja, posete su dopuštene stalno, ako su čuvari potplaćeni. U preživljavanju će mu pomoći neko ko poznate taj svet - devetogodišnjak...Get the Gringo, 2012.

Žanr: akcija

Uloge: Mel Gibson, Kevin Hernandez, Daniel Himenez Režija: Adrijan Grunberg

više o filmu...

Parker

Utorak, 13. decembar u 21:00 Parker

Parker je profesionalni lopov koji živi po određenom kodeksu časti, odlučivši da nikada neće krasti od onih koji nemaju. Situacija se jednog dana komplikuje kada ga u poslednjoj pljački prevare njegovi partneri i ostave ga da umre. Ali, on uspeva da preživi i traži pomoć od svoje bivše bande u Floridi, gde živi i Leslie koja će mu pomoći u osveti. Smešten u bogatom i glamuroznom svetu Palm Biča, Džejson Stetam i Dženifer Lopez udružuju snage u ovom krimi trileru snimljenom prema seriji bestseler romana autora Donalda E. Vestlakea.

Parker, 2013. Žanr: akcija

Uloge: Džejson Stetam, Dženifer Lopez, Majkl Čiklis Režija: Tejlor Hekford

više o filmu...

Pritajeno zlo: Apokalipsa

Sreda, 14. decembar u 21:00 Pritajeno zlo: Apokalipsa

Zombiji vrebaju sa svih strana. Alis je bila podvrgnuta biogenetskom eksperimentu, tako da je genetski izmenjena i poseduje nadljudsku snagu, čula i veštine. Pitanje je da li će joj to sve biti dovoljno da preživi. Alis je jedna od svega nekoliko preživelih posle epidemije smrtonosnog laboratorijskog virusa. Rakun Siti je opustošen i smrtonosan. Zombiji vrebaju sa svih strana. Alis je bila podvrgnuta biogenetskom eksperimentu, tako da je genetski izmenjena, i poseduje nadljudsku snagu, čula i veštine. Pitanje je da li će joj to sve biti dovoljno da preživi. Za početak, moraće da udruži snage sa Žil, donedavno pripadnicom posebne policijske Specijalne taktičke i spasilačke jedinice (S.T.A.R.S.) korporacije Umbrela, koja takođe pokušava da preživi ali i pobegne iz grada koji ubrzano postaje grad mrtvaca...Žanr: akcija

Resident Evil: Apocalypse, 2004.

Uloge: Mila Jovović, Sijena Gilori, Erik Mebijus Režija: Aleksander Vit

više o filmu...

U paklu

Četvrtak, 15. decembar u 21:00 U paklu

Kajl Leblank je Amerikanac koji radi u Rusiji. Kad mu za vreme telefonskog razgovora napadnu ženu, on brzo otputuje kući, ali biva prekasno. Dvojicu koja su bila optužena za ubistvo njegove žene oslobode zbog nedostatka dokaza. Kajl uzima zakon u svoje ruke i ubija ih kako bi osvetio ženu. Osuđen je na doživotni zatvor. Ruski zatvor u koji ga pošalju je opasan, a upravnik se zabavlja organizacijom borbi na kojima i zarađuje. Kajl počinje da gubi razum, pa ga prisile na borbe jer je upravnik siguran da će izgubiti. Kajlov cimer iz ćelije ga natera da razmisli za šta se bori. Kajl zna da mora da se bori za svoj unutrašnji mir. Samo tako će ponovo postati čovek kakav je nekad bio...In Hell, 2003.

Žanr: akcija

Uloge: Žan-Klod van Dam, Lorens Tejlor, Lojd Batista Režija: Ringo Lam

više o filmu...

Bande Njujorka

Petak, 16. decembar u 21:00 Bande Njujorka

Dok talasi imigranata povećavaju populaciju Njujorka, bezakonje i korupcija bujaju u delu Menhetna zvanom «Fajv Points». Nakon godina provedenih iza rešetaka, mladi irski imigrant, Amsterdam Valon, vraća se da potraži osvetu protiv vođe suparničke bande koji je ubio njegovog oca. Ali Amsterdamova lična osveta postaje deo rata bandi koji eruptira kada on i njegovi irski sunarodnici krenu u borbu da osvoje mesto za sebe u svojoj novoj domovini!
Ovaj filmski događaj hvaljenog reditelja Martina Skorsezea zaradio je 10 nominacija za Oskara, uključujući one za najbolji film, najboljeg reditelja i najboljeg glumca, kao i 5 nominacija za Zlatni globus za najbolji film, najboljeg reditelja, najbolju sporednu žensku ulogu i najbolju pesmu! Leonardo DiKaprio, Kameron Dijaz i Danijel Dej-Luis zvezde su ove epske priče o osveti i preživljavanju!Gangs of New York, 2002.
Žanr: drama

Uloge: Leonardo di Kaprio, Danijel Dej-Luis, Kameron Dijaz Režija: Martin Skorseze

više o filmu...

Sudija Dred

Subota, 17. decembar u 22:00 Sudija Dred

Budućnost. Amerika je ozračena pustoš. Na Istočnoj obali, od Bostona do Vašingtona prostire se Mega siti jedan – ogromna metropola puna nasilja, sa više od 400 miliona prestravljenih stanovnika. Red u urbanom haosu pokušavaju da uvedu samo Sudije. Oni su predstavnici zakona, porotnici, sudije i egzekutori – sve u jednom. Jedan od njih je Dred. Vrhovni sudija šalje ga u misiju da testiraju početnicu, moćnu vidovnjakinju Kasandru Anderson. Sudije kreću prema naizgled rutinskom ubistvu u zloglasnom mega bloku Drvo breskve, visokom 200 spratova, u kome vlada nemilosrdni klan Ma-Ma. Kada Sudije pokušaju da uhapse jednog od glavnih ubica klana, Ma-Ma zatvara celu zgradu i naređuje lov na Sudije. Tako se dvoje Sudija, iskusni Dred i početnica Kasandra, nađu u opakoj i bespoštednoj borbi za preživljavanje...Dredd, 2012.

Žanr: naučna fantastika

Uloge: Karl Urban, Olivija Tirlbi, Lena Hidi Režija: Pit Trevis

više o filmu...

Neustrašiva

Nedelja, 18. decembar u 21:00 Neustrašiva

Erika živi u Njujorku i ima sve. Ljubavni život joj cveta, živi u najboljem gradu na svetu i vodi radijsku emisiju u kojoj osluškuje puls grada i njegovih stanovnika. Sve to počinje da se menja kada zajedno sa svojim verenikom Dejvidom postane žrtva pljačke u kojoj Dejvid gine, a ona biva teško ranjena. Zbog osećaja nesigurnosti, Erika nabavlja pištolj i ubrzo dolazi u priliku da ga upotrebi. Uveravajući se da je postupila u samoobrani, Erika polako postaje tajanstvena osvetnica...The Brave One, 2007.

Žanr: krimi

Uloge: Džodi Foster, Terens Hauard, Navin Endrus Režija: Nil Džordan

više o filmu...