Junak i teror

Subota, 04. oktobar u 19:35
Junak i teror

Pre tri godine Los Anđeles je terorisao serijski ubica Sajmon Mun. On je bio toliko brutalan da je dobio nadimak Teror. Policajac Deni Obrajan otkriva gde se Mun krije i uspeva da ga uhapsi. Stanovnici grada su bili toliko zahvalni da su Denija proglasili herojem.

Mun je smešten u psihijatrisku bolnicu iz koje, posle nekog vremena, pokušava da pobegne. Prilikom bekstva bolnička kola koja je oteo padaju sa litice i svi su ubeđeni da nema preživelih. Tri godine kasnije na otvaranju pozorišta jedna žena nestaje. Nju pronalaze mrtvu nedaleko odatle a način na koji je ubijena mnogo podseća na Sajmona Muna. Obrajan shvata da serijski ubica ponovo slobodno šeta ulicama i počinje da se sprema za sukob sa užasnim psihopatom...Hero and the Terror, 1988.

Žanr: Akcija

Uloge: Čak Noris, Brin Tejer, Stiv Džejms Režija: Vilijam Tanen

više o filmu...

96 sati

Subota, 4. oktobar u 21:30
96 sati

Brajan Mils je jedan od najboljih tajnih agenta CIA. Život je posvetio poslu, ali kada je shvatio da zbog toga trpi njegova ćerka Kim, daje otkaz. Ona ima sedamnaest godina, živi sa majkom i bogatim očuhom Stjuartom, i bori se za samostalnost. Njena želja je da sa prijateljcom otputuje u Pariz. Majka pristaje da je pusti ali Brajan jedva daje svoj pristanak.

Kada devojke stignu u Pariz na aerodromu upoznaju momka Pitera sa kojim podele taksi. Tokom priče one mu otkrivaju da će biti same u stanu, ne znajući da je on član Albanske mafije koja se bavi trgovinom ljudima. Kasnije tog dana u stan upadaju članovi bande. Kim se sakriva u jednoj od soba i uspeva da nakratko pozove Brajana, dok su otmičari već zgrabili njenu drugaricu. Brajan joj preko telefona daje instrukcije i traži joj da ne prekida vezu, kako bi mogao da isprati tok događaja. Otmičari je pronalaze u sobi a Brajan uspeva nakratko da razgovara sa jednim od njih i obećava mu da ga neće ubiti ukoliko pusti njegovu ćerku. Odgovor koji dobija je “Srećno”. On istog momenta polazi na put za Francusku kako bi spasao ćerku. Brajan sada ima svega 96 sati da pronađe i oslobodi svoju mezimicu, dok je ne pošalju u neku drugu zemlju…Taken, 2008.

Žanr: triler

Uloge: Lijam Nisom, Megi Grejs, Famke Džensen Režija: Pjer Morel

više o filmu...

Tačka pucanja

Nedelja, 5. oktobar u 21:00
Tačka pucanja

Dela Majers živi u vili u predgrađu sa suprugom i dvoje dece. Ona je domaćica, ali njen život nije ni malo lak. Iako živi u bogatstvu i raskoši, njen ljubavni život je daleko od savršenog. Suprug Kenet je vrlo arogantan i često je vređa, zbog čega je ona vrlo nesrećna. Na Badnje veče Dela odlazi u kupovinu ukrasnog papira kojim bi umotala poklone. Zbog praznične gužve, teško nalazi mesto za parkiranje. Dodatno se iznervira kada ugleda automobil koji se nepropisno parkirao, i ostavlja mu poruku. Nakon zavšene kupovine, vlasnici automobila je napadnu, a čuvara centra koji joj je pritekao u pomoć ubiju. Dela na sve načine pokušava da im pobegne, ali se sve više upliće u mrežu opasih ljudi…

Kim Bejsindžer više puta je proglašavana za najlepšu i najatraktivniju glumicu 80-ih i 90-ih godina prošlog veka. 2008. godine ona se vraća da ponovo pokaže svoje glumačko umeće u filmu ”Tačka pucanja” koji je rađen po romanu Edvarda Brajanta, a predstavlja filmski prvenac režisera Suzan Montford.While she was out, 2008.

Žanr: triler

Uloge: Kim Bejsinger, Lukas Has, Krejg Šefer Režija: Suzan Montford

više o filmu...

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

Pogledaj kompletan program