Savršeno ubistvo

Petak, 19. decembar u 21:00
Savršeno ubistvo

Bogati industrijalac i cenjeni poslovni čovek Stiven Tejlor ima sve osim onog za čim najviše žudi, a to su ljubav i vernost supruge Emili.

Iako je uspešan u svemu, svoju suprugu smatra najvrednijom imovinom, ali njoj je potrebno mnogo više od takvog statusa. Zaposlena u UN, takođe bogata i uspešna, Emili svoju strast poklanja mladom perspektivnom umetniku Dejvidu, koji ispunjava njene emotivne potrebe. Kada otkrije tu vezu, Stiven neće prezati ni od čega. Isplaniraće savršeno ubistvo, koje će mu, osim rešenja neugodne bračne situacije, doneti i ogromnu svotu novca iz ženinog osiguravajućeg fonda...A Perfect Murder, 1998.

Žanr: Krimi-drama

Uloge: Majkl Daglas, Gvinet Paltrou, Vigo Mortensen Režija: Endru Dejvis

više o filmu...

Prljavi Hari: Isterivač pravde

Subota, 20. decembar u 21:00
Prljavi Hari: Isterivač pravde

Dok ćutljivi i odlučni inspektor Hari Kalahan na uobičajeno grub način i uz nezadovoljstvo nadređenih rešava pljačku prodavnice, na gradskoj periferiji teroristička organizacija Narodna revolucionarna vojska kreće u akciju. Predvođena psihotičnim i okrutnim vijetnamskim veteranom Bobijem Maksvelom, imaju plan da ukradu raketni bacač iz vojnog postrojenja. Harijev partner Frenk je ubijen u pokušaju da ih spreči. Teroristi, sada naoružani do zuba, kidnapuju gradonačelnika i traže otkup od dva miliona dolara. Hari želi osvetu i ovog puta ima podršku nadređenih za to. Međutim, neće biti srećan kada sazna da je odlučeno da mu novi partner bude Kejt Mur, žena koja je dugo godina radila u kancelariji a nedavno je postala inspektor. Ali Kejt daje sve od sebe da drži korak sa Harijem i uskoro zaslužuje njegovo poštovanje. Novi partneri otkrivaju da teroristi drže gradonačelnika na ostrvu Alkatraz i sada je vreme za akciju u stilu Prljavi Hari...

Dinamičan i uzbudljiv akcioni triler "Isterivač pravde" režisera Džejmsa Farga, treći je nastavak izuzetno popularnog serijala o inspektoru Prljavom Hariju.The Enforcer, 1976.

Žanr: Akcija

Uloge: Klint Istvud, Tajni Dejli, Hari Gverdino Režija: Džejms Fargo

više o filmu...

Kuća mog oca

Nedelja, 21. decembar u 21:00
Kuća mog oca

Armandro Alvarez ceo život živi i radi na očevom ranču u Meksiku. Kada ranč zapadne u finansijsku krizu, Armandov mlađi brat Raul dolazi sa svojom novom verenicom Sonjom, da bi pružio pomoć. Raul je uspešan internacionalni biznismen, a svoj novac želi da iskoristi da bi spasao očev posed. Problemi počinju kada se Armando zaljubi u Sonju, a pored toga ispostavlja se da su Raulova karijera i uspeh izgrađeni na prevari. Međutim, tu nije kraj problemima, jer braća neočekivano upadaju u rat sa meksičkim najozloglašenijim dilerom narkotika, poznatim Onzom…

Film “Kuća mog oca” je kombinacija vesterna i komedije, koja nam donosi zabavan i moderan obrt klasičnog vesterna.Casa de mi Padre, 2012.

Žanr: Komedija-vestern

Uloge: Vil Ferel, Gael Garsija Bernal, Dijego Luna Režija: Mat Piedmont

više o filmu...

Poslednja pljačka

Utorak, 23. decembar u 21:00
Poslednja pljačka

Harizmatični Slim, atraktivna Aleks, Otis i Frenk najbolji su prijatelji, izuzetno vešti u ekstremnim sportovima. Osim toga oni su i veoma sposobni pljačkaši. Njihov plan je da za pet dana izvedu pet velikih pljački, i time osiguraju novac koji će im omogućiti ugodan život. Međutim, već prilikom druge pljačke u ruke im pada 20 miliona dolara u neobeleženim obveznicama, basnoslovan plen zahvaljujući kome će steći mnoge neprijatelje. Uz ekscentričnog sveštenika Surtejna, angažovanog od strane mafije, u potragu za njima kreće i antipatični policijski poručnik Mekgruder. Pre njih dvojice, mlade lopove uspeva da uhvati tajanstveni maskirani zločinac, koji ih prisiljava da opljačkaju blindirano vozilo banke. Dok priprema pljačku, Slim se zbližava sa privlačnom Karen, ne znajući da je ona policajac i Mekgruderova saradnica. Nažalost, tokom pljačke blindiranog vozila dolazi do nepredviđenih problema, pa u vatrenom okršaju sa policijom Aleks gine...

Pošto je sa filmom “Taksi” postigao veliki komercijalni uspeh, režiser i scenarista Žerar Pires dobija priliku da sličnu priču snimi i u međunarodnoj koprodukciji. Reč je o veoma dinamičnom i uzbudljivom akcionom trileru sa mladim glumcem Stivenom Dorfom u glavnoj ulozi.Riders, 2002.

Žanr: Akcija

Uloge: Stiven Dorf, Nataša Henstridž, Brus Pejn Režija: Žerar Pires

više o filmu...

Šaft

Sreda, 24. decembar u 21:00
Šaft

Džon Šaft, rođak čuvenog detektiva, dobija zadatak da istraži ubistvo na rasnoj osnovi. Naime, ispred jednog restorana, Volter Vejd Junior sin njujorškog tajkuna, sociopata, ubio je studenta, crnca, i zatim pobegao iz zemlje da bi izbegao suđenje. Dajen Palmieri, konobarica iz obližnjeg kafića, videla je ubistvo ali ne želi da priča sa policijom. Dve godine kasnije, Volter je primoran da se vrati u Njujork, ali bez Dajeninog svedočenja ima velike šanse da se izvuče. Šaft sada mora da pronađe Dajen koja je zbog svega što se desilo u bekstvu. Vejd s druge strane želi da jedini svedok ubistva nestane, i taj zadatak poverava lokalnom dileru droge Pipls Hernandezu, koji je spreman da ubije za novac i iskoristi Vejda da nađe put do bogatih kupaca narkotika. Šaft uspeva da pronađe Dajen i saznaje da je ona imala i te kako dobar razlog što je protekle dve godine provela u bekstvu...Shaft, 2000.

Žanr: Akcija

Uloge: Samjuel L. Džekson, Vanesa Vilijams, Kristijan Bejl Režija: Džon Singlton

više o filmu...

Pobesneli Maks 3

Četvrtak, 25. decembar u 21:00
Pobesneli Maks 3

Nuklearni rat je potpuno uništio civilizaciju. Bivši policajac Maks i dalje luta kroz pustoš Australije. Kada mu lopovi ukradu automobil i sve zalihe Maks je prinuđen da ode u Bartertaun, postapokaliptični grad, da potraži sklonište. U gradu se vodi borba za prevlast između dva moćnika, tetke Entiti i Mastera, lukavog patuljka koga na leđima nosi njegov nezgrapni podređeni, Blaster. Kako bi obnovio zalihe i dobio novo vozilo Maks sklapa dogovor sa Entiti da ubije Blastera u ritualnoj borbi u areni Tanderdom. U borbama postoji samo jedno pravilo, od dvojice koji uđu jedan ostaje živ. Iako Maks uspeva da pobedi Blastera odbija da ga ubije, pošto shvata da je on ustvari samo retardirani dečak ogromnog rasta. Blastera ipak ubijaju sledbenici Entiti, a Maks mora da bude kažnjen jer je prekršio pravilo borbe. Skoro mrtvog, šalju ga u pustinju gde ga spašava grupa dece, potomci žrtava avionske nesreće…Mad Max Beyond Thunderdome, 1985.

Žanr: Akcija

Uloge: Mel Gibson, Tina Tarner, Brus Spens Režija: Džordž Miler, Džordž Ogilvi

više o filmu...

Tajna podmornice K19

Petak, 26. decembar u 21:00
Tajna podmornice K19

Godine 1961. dve svetske supersile SAD i SSSR vode sve žešću borbu u naoružavanju. Amerika raspolaže nuklearnim podmornicama u čijem su dometu Moskva i Lenjingrad. Kako bi uspostavio ravnotežu, ruski vojno-politički vrh ubrzano priprema porinuće nuklearne podmornice nazvane K-19. Ona u tehničkom smislu još uvek nije spremna za prvu plovidbu na šta nadležne upozorava zapovednik podmornice, kapetan Mihail Polenjin. Vojni vrh, na čelu sa maršalom Zalencovim, zanemaruje ova upozorenja i postavlja novog komadanta Alekseja Vostrikova. Međutim, Polenjin ipak ostaje kao njegov zamenik. Iako se na početku čini da je preterao sa upozorenjima, problemi sa reaktorom ubrzo dovode posadu u situaciju da od njihove spremnosti zavisi mir u čitavom SSSR...

O posadama podmornica nije snimano mnogo filmova. Ambiciozni holivudski projekat na tu temu je akciona drama „Tajna podmornice K-19“. Reč je o ekranizaciji stvarnih događaja iz 1961. o kojima se saznalo tek dvadeset osam godina kasnije. U trci za vojnu prevlast ruska vlada je porinula neispravnu nuklearnu podmornicu K-19. Film je snimljen na lokacijama u Kanadi, Rusiji i na Islandu.K-19: The Widowmaker, 2002.

Žanr: Drama

Uloge: Harison Ford, Sem Spruel, Piter Stebings Režija: Ketrin Bigolou

više o filmu...

Prljavi Hari: Iznenadni udar

Subota, 27. decembar u 21:00
Prljavi Hari: Iznenadni udar

U okršaju sa jednim kriminalcem, Hari kod njega neplanirano izaziva srčani udar, od koga ovaj umire. Tako su propali meseci istrage zbog čega Hari opet izaziva gnev kod svojih nadređenih. Šef policije odlučuje da skloni Kalahana iz grada, i šalje ga da istraži slučaj ubistva u malom gradu u okolini San Franciska. Hariju je sada ovaj slučaj jedina brana pred potpunom suspenzijom. Došavši na mesto zločina Kalahan vrlo brzo primećuje vezu između zločina koji se dešavaju u gradiću sa nerešenim ubistvima iz San Franciska. Kako ne može da računa na pomoć lokalne policije, čiji ga načelnik smatra naduvanom i umišljenom budalom, Hari će i ovaj put sve morati da uradi sam. To mu i najviše odgovara...

Klint Istvud danas je poznat kao vrlo uspešan i poštovan glumac i reditelj. On je jedno od retkih imena koja nosi divljenje u obe sfere filmskog posla, a ”Prljavi Hari: Iznenadni udar” jedan je od prvih filmova koji je sam režirao, i u kome je glumio.Sudden Impact, 1983.

Žanr: Akcija

Uloge: Klint Istvud, Sondra Lok, Pat Hingl Režija: Klint Istvud

više o filmu...

Moje plavo nebo

Nedelja, 28. decembar u 21:00
Moje plavo nebo

Vini Antoneli je član Njujorške mafije koji pristaje da svedoči protiv dosadašnjih saradnika. Zbog toga je uključen u program za zaštitu svedoka. FBI agent Barni Kupersmit dovodi Vinija u mirno provincijsko mesto gde bi trebalo da se pritaji dok ne počne suđenje. Umesto da se pritaji, živahni Vini započinje razne ilegalne poslove što samostalno, što sa drugim zaštićenim svedocima, što u očaj baca lokalnog tužioca Hanu Stabs, ali i agenta Barnija koji je zadužen da vodi računa o Viniju. Barni uskoro odvodi Vinija na suđenje mafijašima u Njujork, gde obojica postaju mete napada plaćenih ubica...My Blue Heaven, 1990.

Žanr: Komedija

Uloge: Stiv Martin, Rik Moranis, Džoan Kjuzak Režija: Herbert Ros

više o filmu...

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 14:30Evromaxx
  • 15:00V.O.A.
  • 15:30Zelena patrola
Pogledaj kompletan program