VREME JE ZA VRELU, LETNJU, FILMSKU AVANTURU!

FILMOVI KOJE VOLITE OD SADA RADNIM DANIMA U TERMINU OD 21:15
VREME JE ZA VRELU, LETNJU, FILMSKU AVANTURU!

.

Crni orao

Utorak, 22. jul u 21:15
Crni orao

U jeku hladnog rata ponos američkog vazduhoplovstva, moderni avion opremljen laserskim sistemom za navođenje, pada u vode blizu Malte, na područje gde su prisutne sovjetske snage. CIA odmah šalje svog najboljeg tajnog agenta Ken Tanija, sa zadatkom da pronađe avion i ne dozvoli da najmoderniji laserski sistem padne u ruke neprijatelja. Ali zadatak će mu otežati KGB agent Andrej...Black Eagle, 1988.

Žanr: Akcija

Uloge: Šo Kosugi, Žan-Klod van Dam, Doran Klark Režija: Erik Karson

više o filmu

Majkl

Sreda, 23. jul u 21:15
Majkl

Film "Majkl" zanimljiv je po tome što anđelu daje mnogo ljudskih osobina i pretvara ga u veseljaka sklonog sitnim porocima.

Frenk Kvinlan, novinar čikaškog magazina, dobija pismo iz koga saznaje da se u gradiću u Ajovi pojavio anđeo. On ne veruje u tu priču, ali njegov urednik pomisli da bi takva priča mogla izazvati senzaciju i šalje ga da ispita o čemu se radi. U pratnji lepe novinarke početnice Doroti Vinters i još jednog kolege odlazi u Ajovu. I stvarno pronalaze neobičnu osobu koja od anđeoskih svojstava ima samo krila, a ni po čemu drugom ne odgovara uobičajenoj slici o anđelima. Anđeo Majkl poseduje mnogo ljudskih osobina, voli sitne poroke, pivo, cigarete, a ne vodi previše računa ni o ličnoj higijeni. Majkl ih informiše da u raju anđeli imaju pravo na određeni broj odmora na Zemlji i da je on upravo na odmoru. Pošto je ovo njegov poslednji odmor želi da ga iskoristi maksimalno. Ali najvažnija osobina je i dalje prisutna kod Majkla, on čini dobra dela. Zahvaljujući njemu cinični novinar Frenk će se promeniti, pa čak i zaljubiti u Doroti...Michael, 1996.

Žanr: Komedija

Uloge: Džon Travolta, Endi Mekdauel, Vilijam Hert Režija: Nora Efron

više o filmu

Zemlja hrabrih

Četvrtak, 24. jul u 21:15
Zemlja hrabrih

Film Irvina Vinklera čiju je producentsku karijeru obeležio serijal filmova „Roki“. Dobitnik je i Oskara za prvi deo ovog serijala. Posle uspešne producentske karijere, 1991. godine odlučuje da se oproba i kao režiser.

Grupa američkih vojnika, koja je smeštena u Iraku, završava svoju turu i sprema se da krene kući. Ali dve nedelje pre odlaska dobijaju još jedan, poslednji zadatak. Raspoređeni su da pomognu humanitarnoj misiji da isporuči medicinsku opremu u udaljeno iračko selo. Po dolasku u selo upadaju u zasedu u kojoj mnogo njih gine. Priča dalje prati četvoro preživelih koji, po povratku kući, pokušavaju da se prilagode civilnom životu. Ali sećanja na taj strašan događaj ne mogu nestati tako brzo...Home of the brave, 2006.

Žanr: Akciona drama

Uloge: Samjuel L. Džekson, 50 Cent, Džesika Bil Režija: Irvin Vinkler

više o filmu

Planeta terora

Petak, 25. jul u 21:15
Planeta terora

"Planeta terora" meksičkog režisera Roberta Rodrigeza (Desperado, Od sumraka do svitanja, Grad greha) je drugi deo ciklusa Grindhouse, parodije na američku produkciju treš filmova sedamdesetih godina, čiji su tvorci Rodrigez i Kventin Tarantino. Dobrodošli u dimenziju van svake pristojnosti, dobrodošli u zombijevski raj i pakao!

U malom teksaškom mestu zloglasna grupa koju predvodi sumnjivi preprodavac Abi suočava se sa grupom vojnika otpadnika na čelu sa kapetanom Maldonom u napuštenoj vojnoj bazi. Prilikom krvavog obračuna, Abijev metak pogodi posudu sa biološkim oružjem, zaraznim i smrtonosnim, koje pretvara ljude u zombije-ljudoždere. U isto vreme, u obližnjoj bolnici, dežurni lekar Viliam Blok shvata da je u pitanju epidemija budući da mu pristižu pacijenti sa istim simptomima. Kada se ona proširi na gotovo celo mesto, grupa još zdravih meštana, predvođenih mehaničarom Vrejem, šerifom, striptizetom Čeri i dr. Dakotom počinje mučnu borbu, koja bi mogla biti poslednja nada za spas ljudi...Planet Terror, 2007.

Žanr: Akcija-horor

Uloge: Rouz Mekgovan, Brus Vilis, Džoš Brolin Režija: Robert Rodrigez

više o filmu

Bibliotekar: Oštrica sudbine

Subota, 26. jul u 19:05
Bibliotekar: Oštrica sudbine

Prvi od tri dela serijala Bibliotekar koji je spoj duhovitih pustolovina, traganja za istorijskim relikvijama velike moći i junaka dečije nevinosti i ogromnog znanja. Zbog toga je ovo zabavan film za sve uzraste.

Tridesetogodišnji Flin Karsen je uspešni, ali večni student, koji ima 22 diplome iz raznih oblasti. Uprkos svojoj genijalnosti, Flin ima problema da se uklopi u stvarni svet, i zbog toga ostaje na fakultetu. Na kraju su prinuđeni da ga izbace sa fakulteta kako bi ga naterali da svoje znanje negde primeni. Slična situacija je i kod kuće, njegova majka Margi tera ga da prekine sa svojim večnim studijima i okrene se životu, devojkama i budućnosti. Flin počinje da radi u njujorškoj biblioteci, što je strašno razočaralo njegovu majku. Zar su ga sve te diplome i znanje vodili do posla običnog bibliotekara? Ali, posao koji je Flin dobio mogu dobiti samo oni najbolji jer se radi o "biblioteci" koja, u stvari, krije zbirku najvrednijih predmeta svetske istorije, kao što su Leonardova Mona Liza, antička Pandorina kutija, mač kralja Artura i jedna trećina Svetog koplja. Vrlo brzo Flin će shvatiti kakve sve opasnosti nosi njegov novi posao. Kada tajna organizacija ukrade deo Svetog koplja Flinovi pretpostavljeni, Džadson i Karlen šalju ga u potragu u kojoj će mu pomoći lepa Nikol, majstor borilačkih veština...The Librarian: Quest for the Spear, 2004.

Žanr: Akcija-avantura

Uloge: Noa Vajli, Sonja Voldžer, Bob Njuhart Režija: Piter Vinter

više o filmu

Život na granici

Subota, 26. jul u 20:55
Život na granici

Veoma dobar triler koji donosi priču o ljudskom licemerju, tome koliko ljudski život može malo da vredi, i na šta su pojedinci spremni kako bi uvećali kapital.

Loren je novinarka iz Čikaga, koja očajnički želi da radi priče o američkoj okupaciji Iraka. Umesto toga urednik je šalje u Meksiko. Ona odlazi u Suarez, neugledan meksički gradić na granici Sjedinjenih Država, kako bi izveštavala o seriji brutalnih ubistava. Žrtve su mlade žene koje rade u lokalnim fabrikama. Jedna od njih uspeva da pobegne, i umesto u korumpiranu policiju odlazi u redakciju gradskih novina. Tamo sreće Loren i njenog bivšeg dečka novinara Alfonsa. Loren vidi šansu da uradi senzacionalnu priču, ali ne sluti na koliko će problema naići...Bordertown, 2006.

Žanr: Triler

Uloge: Dženifer Lopez, Antonio Banderas, Martin Šin Režija: Gregori Nava

više o filmu

Ludo krstarenje

Nedelja, 27. jul u 21:00
Ludo krstarenje

Džeri je simpatičan mladić sa dobrim poslom, lepim stanom i vernim psom. Ima devojku Felisiti, u koju je ludo zaljubljen i prijatelja Nika, koji je uvek u potrazi za devojkama i uvek je neuspešan. Kada Džeri odluči da zaprosi Felisiti ona ne pristaje, i čak mu saopšti da ga napušta zbog drugog. Džeri punih šest meseci živi u dubokoj depresiji. Jedne večeri Nik ga nagovori da izađu u grad. Tamo sreću poznanika sa zanosnom devojkom i saznaju da su se njih dvoje upoznali i zaljubili na krstarenju. Nik uspeva da nagovori Džerija da i oni uplate jedno takvo krstarenje. Međutim igrom slučaja njih dvojica završe na krstarenju za homoseksualce...Boat Trip, 2002.

Žanr: Komedija

Uloge: Kjuba Guding Džunior, Horejšio Sanc, Roselin Sančez Režija: Mort Nejtan

više o filmu

TRENUTNO NA TV B92

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 17:00Vodič za roditelje
  • 17:30Vesti B92
  • 18:30Vino i vinogradarstvo
Pogledaj kompletan program