Filmovi

Astronautova žena

Petak, 1 jul u 21:00 Astronautova žena

Džilijan vodi običan život i radi kao učiteljica u Majamiju. Možda je upavo to razlog što je za supruga izabrala dinamičnog Spensera. Mnoge žene mogu da kažu da su im supružnici često van zemlje, ali Džilijan može da ode i korak dalje i pohvali se da je njen suprug često van planete - Spenser je astronaut koji radi za Nasu. Na jednoj od rutinskih misija, spletom nesrećnih okolnosti, Spenser zajedno sa kolegom u svemiru izgubi kontakt sa Zemljom. Ipak, uspevaju da ubrzo ponovo uspostave kontakt. Deluje da je sve kao što je bilo i pre, ali ipak Džilijan ubrzo uviđa da Spenser više nije isti. Tragajući za odgovorima, saznaje i više o vanzemaljskom fenomenu. Ona ne želi da veruje u to, ali mnogi znakovi ukazuju da natprirodne sile možda zaista postoje... Situacija se dodatno komplikuje kada Džilijan otkriva da je trudna.The Astronaut's Wife, 1999.
Žanr: naučna fantastika, triler

Uloge: Džoni Dep, Šarliz Teron, Džo Morton Režija: Rand Ravič

više o filmu

Mafijaš pod stresom

Subota, 2. jul u 22:00 Mafijaš pod stresom

Pol Viti, najmoćniji čovek njujorškog podzemlja, mora prihvatiti činjenicu da su njegovi zdravstveni problemi posledica nerešenih psihičkih konflikata. Budući da ga za dve nedelje očekuje sveamerički sastanak mafijaša, zatražio je pomoć psihijatra koji mora da reši sve njegove probleme. Sticajem okolnosti izabran je doktor Ben Sobel, koji je razveden, živi sa sinom tinejdžerom i upravo je pred drugim brakom. Sobel ne želi nikakve veze sa mafijašima i ne želi FBI za vratom, ali Viti je odlučan da ide na lečenje baš kod njega. Kada Sobel otputuje na Floridu, gde treba da se venča sa novinarkom Laurom, za njim stiže i Viti sa svojom pratnjom, i od psihijatra očekuje da mu bude dvadeset četiri sata na raspolaganju...
Dobra gluma i režija, zanimljiva priča i duhoviti dijalozi, ovom filmu su 2000. godine doneli nominacije za desetak američkih filmskih nagrada. Američki glumac i režiser Harold Ramis nije pogrešio kada je za glavne uloge odabrao Roberta De Nira i Bilija Kristala. Slavni De Niro izvrstan je kao nemilosrdni gangster koji iznenada otkriva svoju ljudsku stranu. Komičar Bili Kristal dobro se snašao u ulozi psihijatra koji i sam ima mnogo problema, a kad mu u život uđu i mafijaši, nađe se u pravoj noćnoj mori.


Analyze This, 1999.
Žanr: Komedija

Uloge: Robert de Niro, Bili Kristal, Lisa Kudrou Režija: Harold Ramis

više o filmu...

Šetnja među grobovima

Nedelja, 3. jul u 21:00 Šetnja među grobovima

Napeti triler „Šetnja među grobovima“, snimljen prema istoimenom bestseleru Lorensa Bloka, prati bivšeg policajca Meta Skadera, koji postaje nelicencirani privatni detektiv i pristaje da pomogne dileru droge Keniju Kristu u potrazi za ljudima koji su oteli i brutalno ubili njegovu ženu. Met otkriva da ovo nije njihovo prvo ali ni poslednje takvo zlodelo. Granice između pravde i zločina su nevidljive, a on je nepogrešiv u otkrivanju ubica koji su našli novu žrtvu, ali vreme nije na Metovoj strani…A walk among the tombstones, 2014.

Žanr: krimi drama

Uloge: Lijam Nison, Dan Stivens, Dejvid Harbor, Bojd Holbruk Režija: Skot Frenk

više o filmu...

Krvavi rat

Ponedeljak, 4. jul u 21:00 Krvavi rat

Agent FBI Džek Kraford je u potrazi za zloglasnim ubicom Roguom koji je mučki ubio njegovog partnera. Rogua nije lako pronaći i on se pojavljuje tek tri godine kasnije, kada se uključuje u krvavi rat između vođe kineske mafije Čanga i šefa japanske jakuze Široa. Kraford dobija priliku da se zauvek obračuna sa njim, pa se vođen osvetom, sa grupom specijalaca upušta u sukob u kom ugrožava svoj posao. Nasilje se pojačava, a Kraford se napokon susreće licem u lice sa neprijateljem. Na kraju otkriva istinu o njihovoj prošlosti, i shvata da ništa nije onako kako izgleda...War, 2007.

Žanr: Akcija

Uloge: Džet Li, Džejson Stetam, Devon Aoki Režija: Filip G. Atvel

više o filmu...

Poslednji potez

Utorak, 5. jul u 21:00 Poslednji potez

Sredovečni Marsel Talon proveo je većinu svog života u zatvoru u Montrealu. Nakon što izađe na slobodu, obećava svojoj devojci Megi da će pronaći pravi posao i započeti normalan život. Međutim, Marsel je zapravo isplanirao najveću pljačku banke u istoriji Kanade. Svojim starim prijateljima Fredom i Smajlijem predlaže da u roku od tri meseca iskopaju podzemni tunel kroz kanalizacije Montreala i dođu do podruma glavne montrealske banke. Fredov unuk i Smajlijev prijatelj takođe se pridružuju ekipi, ali uskoro će ceo plan poći po zlu…Le dernier tunnel, 2004.
Žanr: drama

Uloge: Michel Côté, Jean Laopinte, Christopher Heyerdahl Režija: Erik Canuel

više o filmu...

Fudbalski rat

Sreda, 6. jul u 21:00 Fudbalski rat

Fil Veston nije sportski tip. Na koledžu nije uspeo ni u jednom sportu u kojem se okušao, a čini se da će njegov desetogodišnji sin Sem krenuti očevim koracima. Sem greje klupu u svom fudbalskom timu, koji je inače najbolja ekipa lige. Trener tima je njegov deda Bak, koji voli da pobeđuje i ne poštuje gubitnike. Sem nije njegov najbolji igrač pa ga Bak predaje suparničkoj ekipi Tajgersa. Kad trener Tajgersa napusti tim, zameniće ga Fil, koji uz pomoć svog komšije Majka Ditke, i dvojicom novih italijanskih igrača počne da beleži pobede. Uskoro će se Fil suprotstaviti ekipi svog oca u velikom finalu.Kicking & Screaming (2005)

Žanr: komedija

Uloge: Vil Ferel, Robert Duval, Džoš Hačerson Režija: Džesi Dilan

više o filmu...

Posebna veza

Četvrtak, 7. jul u 21:00 Posebna veza

Zakulisna priča o dvojici svetskih lidera koji su stvorili odano, mada burno prijateljstvo iz političke neophodnosti.
Kroz istoriju, američki predsednici i britanski premijeri imali su posebne radne odnose, a prirodni saveznici zbližili su se kada je izbor vođe laburista Tonija Blera dao Bilu Klintonu političku srodnu dušu pod engleskim nebom. Bler, mladi državnik pun energije, i Klinton, harizmatični “stariji brat”, zajedno sanjaju o preuređenju sveta na progresivni način. Njihove supruge Hilari Kinton i Čeri Bler upotpunjuju jedinstvenu četvorku koju povezuju zajednička ideologija i lična bliskost. Klinton pomaže Bleru da izgradi mir u Severnoj Irskoj; Bler uzvraća uslugu podržavajući Klintona koji je bačen na konopce tokom skandala Levinski. Ali ta veza se prekida zbog goruće krize na Kosovu, pošto Blerov poziv na akciju odudara od Klintonovog pragmatičnog pristupa. Dok Bler nepokolebljivo ide svojim putem, a Hilari na opšte iznenađenje ulazi u politiku, Klinton shvata da se Bler priprema za novu eru i novu “posebnu vezu” – s dolazećim predsednikom Džordžom V. Bušom…The Special Relationship, 2010.

Žanr: Drama

Uloge: Majkl Šin, Denis Kvejd, Houp Dejvis, Helen Mekrori Režija: Ričard Lonkrejn

više o filmu....

Fantom

Petak, 8. jul u 21:00 Fantom

Legenda o Fantomu nastala je pre četristo godina, kada je jedan dečak prisustvovao ubistvu na pučini. Pirati bratstva Seng surovo su ubili njegovog oca. Isplivavši na obalu u blizini Bengala džungle, dečak se zakleo da će se osvetiti i boriti protiv pirata, surovosti i nepravde u svim oblicima. Taj dečak bio je prvi Fantom i stvorio je tajnu tradiciju koja se prenosila sa oca na sina 20 generacija. Niko nije razumeo kako je Fantom uspeo da živi tako dugo i verovalo se da je besmrtan. Nazvali su ga “Duh koji hoda”. U središtu ostrva Bengala skrivene su tajne za koje možemo samo pretpostavljamo da postoje. Tri lobanje sa Tugande – od retkog crnog žada, srebra i zlata – su relikvije neprocenjive vrednosti i velike moći. Prema legendi, one su energetski izvor hiljadu puta veći od svega što je poznato čoveku. Ukoliko bi ih jedan čovek našao i sastavio, njihova moć prešla bi na njega. Nemilosrdni Ksander Dreks i krvožedno bratstvo Seng pirata žele da dođu do loganja. Ali njihova potraga odvešće ih duboko u misteriozne džungle Bengala kojima vlada maskirani zaštitnik – Fantom...The Phantom, 1996.

Žanr:akcija,avantura

Uloge: Bili Zejn, Ketrin Zita Džons, Trit Vilijams Režija: Sajmon Vinser

više o filmu...

Klopka za inspektora Kalahana

Subota, 9. jul u 21:00 Klopka za inspektora Kalahana

Nakon što je rešio slučaj brutalnog ubice Škorpiona, Hari Kalahan se suočava sa serijom ubistava. Ovoga puta je u pitanju organizovana grupa osvetnika koja ubija kriminalce koje iz nekog razloga sud oslobodi krivice. Misteriozna ubistva ljudi iz podzemlja dešavaju se širom San Franciska. Jedan za drugim, lokalni kriminalci ginu. Najnovija žrtva je mafijaški šef koji je oslobođen optužbi za ubistvo, ali je uskoro pronađen mrtav, zajedno sa svojim advokatom, vozačem i telohraniteljem. Iako je i sam često uzimao zakon u svoje ruke, inspektor Kalahan se protivi ovom načinu borbe protiv propusta pravnog sistema. Kada otkrije da su sva ubistva počinjena istim oružjem, Kalahan zaključuje da je njegov partner Mekoj odgovoran. Međutim, odgovor nije tako jednostavan, a Hari će ga saznati, umalo plativši glavom…
Posle velikog uspeha filma "Prljavi Hari", koji je režirao Don Sigel, producenti su odlučili da snime serijal filmova o tvrdokornom policijskom inspektoru Hariju Kalahanu. Prvi nastavak je "Klopka za inspektora Kalahana", sjajan akcioni film u kome Klint Istvud reprizira jednu od uloga koje su ga najviše proslavile.Magnum Force, 1973.

Žanr: Akcija

Uloge: Klint Istvud, Hal Holbruk, Mičel Rajan Režija: Ted Post

više o filmu...

U paklu osvete

Nedelja, 10. jul u 21:00 U paklu osvete

Da bi spasao svog sina iz kandži surovih gangstera, bivši robijaš prinuđen je da počini seriju zločina u ovom uzbudljivom trileru. U filmu „U paklu osvete“, Tajriz Gibson tumači lik O2, mladog oca, nedavno otpuštenog iz zatvora na uslovnu slobodu, čiji život van zatvora biva dramatično pogođen kada njegovog sina Juniora uzimaju za taoca tokom neuspešne pljačke kola.

Saznavši da je njegov sin u rukama šefa mafije po imenu Mit, O2 je prinuđen da ponovo prekriši zakon da bi ispunio njegove zahteve i upari se sa Koko, prostitutkom vezanom za Mita, ne bi li upao u unutrašnji mafijaški krug i spasao svog sina. U filmu „U paklu osvete“ svoj debitantski filmski debi ostvario je i popularni rep-muzičar The Game u ulozi mafijaškog šefa, Mita.Waist Deep, 2006

Žanr: akcija

Uloge: Tajres Gibson, Megan Gud, Larenz Tate Režija: Vondi kurtis

više o filmu...