Filmovi

Nedodirljivi

Sreda, 31. avgust u 21:00 Nedodirljivi

Nakon nesreće na paraglajdingu, Filip, bogati aristokrata, osuđen je na svoj dom. Zapošljava Drisa kao pomoć u kući. Dris je mladić iz siromašne četvrti koji je nedavno izašao iz zatvora. Ukratko, najmanje je pogodan za ovaj posao. Vivaldi i „Zemlja, vetar i vatra“, prefinjeni jezik i sleng, odela i odeća za trčanje, nalaze se na jednom mestu i sukob je neizbežan. Dva sveta se sudaraju i pobeđuju jedan drugog samo da bi stvorili ludo, zabavno, divlje i neočekivano prijateljstvo. Jedinstven odnos u kome sevaju varnice, ali Filip i Dris ostaju nedodirljivi.The Intouchables, 2011.

Uloge: Fransoa Kluzet, Omar Sy, Anne Le Ny Režija: Olivier Nakache, Eric Toledano

više o filmu...

Šesti dan

Četvrtak, 1. septembar u 21:00 Šesti dan

Arnold Švarceneger glumi porodičnog čoveka koji je potajno kloniran i mora da se bori za svoj opstanak, ali i da pronađe način kako da zaustavi korporaciju koja ilegalno klonira ljude. Film je četverostruko nominovan za nagradu Saturn 2001. godine.
Pilot helikoptera Adam Gibson slučajno saznaje da je kloniran, pa prolazi kroz ozbiljnu krizu identiteta. Naime, on je ilegalno kloniran u korporaciji koja ne radi u skladu sa zakonima, a sada je postao meta tim istim ljudima koji žele da ga ubiju, kako bi prikrili dokaze o kloniranju. Nasilno odvojen od svoje porodice suočen sa šokantnom, savršenom kopijom sebe samoga, Adam kreće u lični obračun kako bi vratio svoj život i spasio svet od ilegalnih postupaka kloniranja...The 6th Day, 2000

Žanr: akcija

Uloge: Arnold Švarceneger, Majkl Rapaport, Robert Duval Režija: Rodžer Spotisvud

više o filmu...

Podzemni svet: Evolucija

Petak, 2. septembar u 21:00 Podzemni svet: Evolucija

Za čovečanstvo, njihovo postojanje je samo šaptaj mitova. Međusobno, oni su doživotni smrtni neprijatelji, zakleti na teret tajnog rata sve dok jedna rasa ne prevlada. Dok rat između vampira i vukodlaka besni, otkriva se šta su preci i jedne i druge strane ostavili novoj generaciji u amanet. Raniji odnosi između vampirske ratnice Selene i Viktora, oca modernih vampira, takođe su otkriveni…
Ovo je moderna priča puna akcije, intriga i zabranjene ljubavi koja obe vrste vodi u borbu za prekid svih ratova, a besmrtnike konačno čeka zajednička odmazda. Film je režirao Len Vajzman, a glavne uloge poverene su Kejt Bekinsejl i Skotu Spidmanu.Underworld: Evolution, 2006.
Žanr: Akcija-fantazija

Uloge: Kejt Bekinsejl, Skot Spidman, Bil Naj Režija: Len Vajzman

više o filmu...

Đenova

Subota, 3. septembar u 21:00 Đenova

Intimna i precizno nijansirana porodična drama o ljubavi, tajnama i praštanju, smeštena u očaravajuću lepotu italijanskog grada Đenove govori o Džou, čoveku uhvaćenom u raskoraku nakon iznenadnog gubitka supruge koji impulsivno odlučuje da se sa svoje dve ćerke preseli u suncem okupani obalski grad, Đenovu, gde obnovljeno prijateljstvo sa nekadašnjom koleginicom sa univerziteta najavljuje nadu za novi početak. Ali dok se šesnaestogodišnja Keli sve dublje zariva u novi svet romanse i opasnosti, mlađoj ćerki Meri počinje da se priviđa duh majke…A Summer in Genoa, 2008.
Žanr: drama

Uloge: Kolin Firt, Ketrin Kiner, Houp Dejvis, Vila Holand Režija: Majkl Vinterbotom

više o filmu...

Crveni baron

Nedelja, 4. septembar u 21:00 Crveni baron

Baron Manfred fon Rihthofen najslavniji je pilot nemačke ratne avijacije u Prvom svetskom ratu. Za njega i njegove kolege, vazdušne bitke su uglavnom događaji sportske prirode, tehničkih izazova, dostojanstvenog ponašanja i ignorisanja pravih ratnih strahota. Međutim, nakon što se zaljubi u prelepu medicinsku sestru Kejt Manfred će shvatiti da je cela njegova svrha zapravo jedna velika propaganda. Uhvaćen između sopstvenog gađenja prema ratu i svoje odgovornosti prema kolegama pilotima i celoj avijaciji, Fon Rihthofen će ponovno uzleteti…The Red Baron, 2008.

Žanr: akcija

Uloge: Džozef Fajns, Matijas Švajkofar, Til Švajger, Lina Hidi Režija: Nikolaj Murenšun

više o filmu...

Iz Pariza s ljubavlju

Ponedeljak, 5. septembar u 21:00 Iz Pariza s ljubavlju

.

Čarli Vaks je tajni agent opasnog izgleda i još goreg ponašanja koji je poslom stigao u Pariz. Džejms Ris je njegova sušta suprotnost - pristojan i odgovoran momak koji radio kao niži službenik u Američkoj ambasadi u Francuskoj. Njih dvojica će se naći na istom zadatkuDžejms bi voleo da napreduje i da radi neki uzbudljiviji posao. Najviše ga oduševljava rad za agenciju CIA. Kada mu se pruži prilika za unapređenje, on počinje da radi s Čarlijem na slučaju razbijanja narko-lanca. Međutim, njih dvojica će otkriti da se iza slučaja krije nešto mnogo mnogo komplikovanije, nešto što liči na ozbiljno planirani teroristički napad.From Paris with Love, 2010.
Žanr: akcija

Uloge: Džon Travolta, Džonatan Ris Mejers, Kasija Smutnijak Režija: Pjer Morel

više o filmu

Ali

Utorak, 6. septembar u 21:00 Ali

Ovo je priča o najvećem među velikima. Osvajanje titule šampiona. Prelazak u islam. Kritika rata u Vijetnamu. Oduzimanje titule. Zabrana. I povratak na vrh! Olimpijski prvak i jedan od najpopularnijih američkih boksera, dvadesetdvogodišnji Kasijus Klej ulazi u ring za titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji praćen budnim okom svoje desne ruke Drua Bundinija i trenera Anđela Dandija.Iako je njegovog suparnika Sonija Listona smatraju favoritom, mladi bokser uverljivo će osvojiti priželjkivani naslov i postati prava nacionalna zvezda.
Međutim, njegovo prijateljstvo sa poznatim crnačkim vođom Malkolmom Iksom, zalaganje za rasnu jednakost i priključenje Naciji islama, nakon čega će promeniti ime u Muhamed Ali, doneće mu političke probleme. Oni će kulminirati kada buntovni i jezičavi sportista, nakon venčanja, odbije poziv za mobilizaciju i odlazak na ratište u Vijetnam.Ali, 2001.
Žanr: biografski

Uloge: Vil Smit, Džejmi Foks, Džon Vojt Reditelj: Majkl Man

više o filmu