Da li preferirate analognu ili digitalnu instrument tablu? ANKETA

Mnogi vozači su za kompromis između analognog i digitalnog u automobilu.

Podeli
Foto: Shakked Rashty/Shutterstock
Foto: Shakked Rashty/Shutterstock

Moderni automobili su složene mašine, čak i ako se ne uzimaju u obzir visokotehnološke karakteristike, kao što su poluautonomni sistemi vožnje. Veliki deo ove tehnologije je nadohvat ruke vozaču, ispred očiju i u centralnom delu kokpita, s obzirom da proizvođači automobila ugrađuju sve veće i naprednije sisteme za informisanje i zabavu.

I dok se neki vozači oduševljavaju mogućnostima i funkcijama koje im nude nove tehnologije i digitalni ekrani u savremenim modelima, drugi, tradicionalnijeg kova, žale za analognim instrumentima i fizičkim komandama koje polako nestaju iz enterijara automobila.

Ipak, ne treba odbaciti neke prednosti koje imamo zahvaljujući savremenim tehnologijama i velikim ekranima, poput GPS navigacije, koja nam značajno olakašava vožnju i snalaženje u nepoznatom okruženju kojim se krećemo.

Mnogi vozači su za kompromis između analognog i digitalnog u automobilu, odnosno smatraju da za neke funkcije treba zadržati tradicionalne analogne instrumente i fizičke komande, dok zbog korisnih stvari, poput navigacije, treba zadržati i digitalni ekran multimedijalnog sistema.

Kakav je vaš stav po ovom pitanju? Svoj glas možete dati u našoj anketi, a u komentarima ga možete šire obrazložiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu