1. Jedno glupo pitanje: Jel se brise sve posle 40 sekundi? Mene zanima kakao sistem zna, kada je sudar bio, ne razumem se, zato pitam, hvala!
  (Hm, 9. decembar 2019 17:57)
  Pa mozda da probam jedan glup odgovor,predpostavku.Voznja se snima u privremenu memoriju,elektronski,mozda neki ssd disk ili fles memorija sa velikim kapacitetom.
  Ako dodje do udara gomila senzora to registruje i tada snimak koji je privremeno snimljen ostaje trajno.Verovatno ima neki svoj izvor napajanja.
  Kao i dvr za kamere- video nadzor,snima na hard disku dok ima mesta,posle krene da presnimava preko starih snimaka.
  A od senzora u autu ima svasta,vecina vozila ne samo bmw.Senzor udara,pozicije vozila,g-sile(meri jacinu udara),itd...
  Moj auto 2002 nije bmw,ima inteligentni sistem,u slucaju sudara zna da li je na sedistu ziva osoba ili je neka stvar,meri tezinu putnika(ocs senzor) na osnovu udara,zna sa koje strane je udar i na osnovu sile udara odlucje koji ce vazdusni jastuk da aktivira i kojom silom.
  Sezor polozaja vozila,zna da li se prevrces,okreces,izleces sa puta.Iskljucuje dovod goriva,otkljuvava sva vrata i pali svetla u kabini u trajanju od 15 min,itd,itd.
  Zamisli tek nove generacija sta sve imaju.
  I na kraju na sudu kod nas moze a ne mora da se uvazi snimak sa kamere.
  (neko, 17. decembar 2019 09:20)

  # Link komentara

 2. @AUTO boy
  Treba uvesti kamere u vlastite automobile po sopstvenoj volji. Ali državi i policiji bi trebalo da bude strogo zabranjeno da koristi kamere, a naročito tehnike prepoznavanja lica, to je jedan od direktnih puteva za orvelovsku diktaturu u kojoj smo već na pola puta. Ali džaba pametni ljudi upozoravaju ovce kojima socijalisti ispiraju mozak i kroz škole i univerzitete i kroz medije, lepo je rekao još Frenklin, onaj ko slobodu zameni za lažnu sigurnost, ostane i bez jednog i bez drugog, ako ovcama Treći rajh, SSSR, Kina i bezbrojne manje ubilačke diktature nisu bile dovoljne da shvatite da im je vlastita podivljala država najveća opasnost, verovatno da i nemaju kapacitet da shvate bilo šta složenije od osnovne tablice. množenja, ako i to :))
   (EU Citizen, 12. decembar 2019 12:48)

  # Link komentara

 3. Ovo je odlična i vrlo korisna stvar, za razliku od kupovine BMW-a, dobrih kola sa katastrofalmim odnosom cena/kvalitet, naročito poslednjih desetak godina otkad mi non-stop kukaju drugari koji voze nove BMW-e viših klasa kako im se pokvarilo ovo ili ono, dok vozači tri puta jeftinijih Kia i Hyundaija, ili ja koji sam se za to vreme uglavnom držao japanaca i šveđana, ne znamo šta je servis osim za redovno održavanje :))
   (EU Citizen, 10. decembar 2019 10:03)

  # Link komentara

 4. Ma treba uvesti kamere na sva vozila i na ulci gde se god moze i cao zdravo. Jedini problme je bolesni srbistan koji zakonom ne priznaje snimke. Ovo je najbolesnija zemlja na svetu, sramota me i pricati strancima sve te bolesti :/PpPpPppPPPppPp
  (AUTO.Boy, 9. decembar 2019 22:09)

  # Link komentara

 5. Boki, 09. decembar 2019 12:50
  Rado bih da smatraju da mi nedostaje ovo ili ono a da vozim novi BMW,bilo koji od serije 5.Jedino što bih se trudio je da budem pristojan u saobraćaju.
   (MD, 9. decembar 2019 19:13)

  # Link komentara

 6. @Preddy_Baer košta 200€ po nemackom konfiguratoru, ali morate imate Park assistant pro, tj. sve kamere u vozilu.
  (Coyote, 9. decembar 2019 18:05)

  # Link komentara

 7. Jedno glupo pitanje: Jel se brise sve posle 40 sekundi? Mene zanima kakao sistem zna, kada je sudar bio, ne razumem se, zato pitam, hvala!
  (Hm, 9. decembar 2019 17:57)

  # Link komentara

 8. Odlična stvar.:)
   (Smuleco, 9. decembar 2019 17:37)

  # Link komentara

 9. Da, o toj "crnoj" kutiji su pricali na standy BMW na sajmu onomad ali nko nije verovao.
  Ja sm prisao da vdim ono cudo BMW X7 cini mi se,kao borbeno vozilo izgleda, a onda devojka rece prisutnima izmedju ostalog da ima i tu opciju,naravno,svi smo mislili da ona bas i nzna o cemu prica ali sad citam i secam se toga,i mogu da napisem da ty opciju treba da ima svaki auto i bukvalno,a ne samo premium segmenti.
   (C i n i k, 9. decembar 2019 16:25)

  # Link komentara

 10. koliko kosta ova dodatna opcija? posto se radi o BMWu, ovaj dash cam verovatno kosta bar 1000€, ako ne i vise

  na eBay-u mozete naci mnogo jeftinije uredjaje sa svim opcijama za mnooooogo manje para

  BMW otkriva toplu vodu
  (Preddy Baer, 9. decembar 2019 12:13)

  Košta 750€, zajedno sa paketom Parking Asisst Plus. PAP je sistem koji je baziran na radarima i kamerama koje snimaju okolinu vozila od 360 stepeni, košta 550€, i vredi svakog evra. Dakle, PAP moze bez ovog video rekordera, ali obrnuto ne.
  (Basti, 9. decembar 2019 16:23)

  # Link komentara

 11. I onda snimak predas nasem sudu koji ga ne uvazi kao dokaz pa mozes samo da ga okacis na You Tube da sakupljas preglede.
   (Strokavi mozak, 9. decembar 2019 14:34)

  # Link komentara

 12. koliko kosta ova dodatna opcija? posto se radi o BMWu, ovaj dash cam verovatno kosta bar 1000€, ako ne i visena eBay-u mozete naci mnogo jeftinije uredjaje sa svim opcijama za mnooooogo manje paraBMW otkriva toplu vodu
  (Preddy Baer, 09. decembar 2019 12:13)
  @Preddy Baer
  Prijatelju, Vi razmisljate racionalno sto nije odlika vozaca Bmw.a, svakako to sto ste vi naveli i sto nudi Bmw nije ista stvar, ni blizu isto. Realno sto se tice njih dranje je standardno kad vozite kola ali kako kazu kad Vam nedostaje muskosti onda kupite Bmw i sa tim prikrijete nedostatak.
  (Boki, 9. decembar 2019 12:50)

  # Link komentara

 13. samo nekoliko godina kasne. bukvalno u svemu.
   (jaretina, 9. decembar 2019 12:33)

  # Link komentara

 14. koliko kosta ova dodatna opcija? posto se radi o BMWu, ovaj dash cam verovatno kosta bar 1000€, ako ne i vise

  na eBay-u mozete naci mnogo jeftinije uredjaje sa svim opcijama za mnooooogo manje para

  BMW otkriva toplu vodu
  (Preddy Baer, 9. decembar 2019 12:13)

  # Link komentara