Novi plug-in hibrid Kia Sorento FOTO

Kia Motors nedavno je predstavila novi plug-in hibridni Sorento, koji je prva niskokarbonska varijanta u 18-godišnjoj istoriji ovog globalno vrlo uspešnog sportskog terenca.

SN
Pošaljite komentar
 1. @Silvester - To što si ti sada napisao nema veze sa vezom. Kao prvo kvalitet proizvodnje (sklapanja) automobila, nema apsolutno nikakve veze sa kvalitetom komponenti koje se ugrađuju. Radnici nemaju pojma o kakvom kvalitetu je reč kada je u pitanju komponenta, on je ugradu i ide dalje. Ako si već bio u fabrici automobila, znao bi da su one danas samo jedan veliki prostor koji manje više sklapa automobile kao lego kockice. Ja ne pričam ovde o kontroli kvaliteta proizvodnje ili kada se automobil sklopi i siđe sa proizvodne trake. Danas svaki brend ili proizvođač to ima, neko ima rigorozniju, neko manje rigoroznu kontrolu, zavisno od same cene i klase. Ja pričam o kontroli kvaliteta komponenti. O tome znam sigurno više od tebe, jer radim u kompaniji (Continental) koja je jedan on najvećih dobavljača komponenti za BMW (ne samo za BMW, već i za ostale). Svaka komponenta se izrađuje na osnovu specifikacija brenda. Onda oni nakon izrade, rade razna testiranja, itd. Prosto je sramno, koliko se njihov pojam kvaliteta srozao u poslednjih 10-ak godina. Odstupanja u njihovim specifikacijama su toliko porasla, da su sada bukvalno na nivou onoga što traži jedan Fiat. Smanjen je broj testiranja, smanjen je uzorak testiranja, testovi opterećenja, itd. Uporedni test dva brenda (Honda i BMW), na primeru pumpe goriva. Prosečan stepen odstupanja koji šalje Honda je +/- 1.5%, kod BMW-a je +/- 3.5%. U svetu fine mehanike i elektronike, je previše. Postali su preskupa konfekcija i to je činjenica.
  (godzilla, 28. oktobar 2020 17:09)

  # Link komentara

 2. (godzilla, 28. oktobar 2020 04:39)

  Ako nešto BMW ima, to je kontrola, pa kontrolina kontrola, pa kontrola na kontrolu. Ovo ne pričam po principu rekla kazala, nego iz prve ruke. Na ulazu stoji ogledalo na kome piše "Osoba odgovorna za kontrolu kvaliteta", svaki radnik dodatno se finansijski stimuliše da ukaže na svaki problem sa kvalitetom proizvodnje. Što se toga tiče, BMW je bezkompromisan. Napominjem, ovo ti govorim iz prve ruke, posetio sam više BMW proizvodnih pogona, pa i taj u Minhenu, Digolfingu, itd.
   (Silvester, 28. oktobar 2020 10:41)

  # Link komentara

 3. @Straight Outta München - Ja bih se zapitao za kvalitet šklopocije koja se proizvodi u tvom Straight Outta München-u. Takvog krša u životu svome nisam video. Izvikana kanta zvana BMW, koja je toliko nepouzdana da je to stravično. Ne pričam ovde o kvalitetu materijala u unutrašnjosti, već o celokupnom automobilu. To je strašno, toliko nepouzdano, da ga ja ne bih neprijatelju preporučio. Bolje bi bilo da se pozabave kvalitetom i kontrolom kvaliteta, jer je jezivo.
   (godzilla, 28. oktobar 2020 04:39)

  # Link komentara

 4. озбиљан ауто,нема шта. Доказ је толико продатих примерака свих генерација до сада.
   (dezon, 28. oktobar 2020 00:22)

  # Link komentara

 5. Kvalitet vise nije upitan, upitan moze da bude samo dizajn, kako kome
   (daki, 27. oktobar 2020 22:59)

  # Link komentara

 6. Nova Kia Sorento je zaista zanimljiv automobil, mada nikada ne bih vozio Koreanca, moram priznati da Hjudai i Kia na oko prave lepe automobile, e sad upitan je kvalitet...
  (Straight Outta München, 27. oktobar 2020 20:08)

  # Link komentara

 7. Dobar!
  (djura, 27. oktobar 2020 19:33)

  # Link komentara