U inat tabletima: Audio-uređaj dizajniran kao radio-kasetofon iz osamdesetih

Blaupunkt je na tržište izbacio uređaj Bremen SQR 46 DAB u retro stilu, ali sa svim modernim pogodnostima.

Podeli
Foto. Blaupunkt promo
Foto. Blaupunkt promo

U doba kada je nove automobile teško zamisliti bez multimedijalnog uređaja sa velikim ekranom osetljivim na dodir, neki proizvođači igraju na kartu nostalgije. Jedan od njih je nemački Blaupunkt koji je u poslednjim decenijama 20. veka bio poznat po proizvodnji kvalitetnih radio-kasetofona za automobilsku industriju.

Ovi uređaji su bili naročito popularni u osamdesetim godinama prošlog veka, kada je audio-kaseta kao nosač zvuka doživela svoj vrhunac, a CD bio tek u povoju. U narednoj deceniji, kasete su postepeno nestajale sa tržišta, da bih sa naglim razvojem digitalnih tehnologija potisnuli najpre kompakt diskovi, a zatim i USB flash drive i SD kartice sa zvučnim zapisima u mp3 i drugim digitalnim formatima.

Poslednjih godina muzika se u automobilima sve više strimuje sa smartfon uređaja, pa su konvencionalni nosači zvuka sve manje u upotrebi. Da moć nostalgije za prohujalim vremenima ne treba potceniti, potvrđuje pojava retro dizajniranih audio-uređaja, opremljenih modernim pogodnostima, kao što su Bluetooth i USB konekcija.

Foto. Blaupunkt promo
Foto. Blaupunkt promo

Jedan od takvih uređaja je i Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB koji na prvi pogled izgleda kao da je zalutao s kraja prošlog veka. Pored klasičnog točkića za kontrolu jačine zvuka, tu je i gomila dugmića, mali digitalni displej u retro stilu, pa čak i imitacija otvora za ubacivanje kaseta (na žalost onih koji i dalje pate za audio-kasetama, njih neće moći da slušaju na ovom uređaju).

Osim AM/FM tjunera, ovaj Blaupunkt nudi i USB i Bluetooth konekcije, kao i SD i SDHC slotove, pa muziku možete da slušate iz raznih izvora i na više načina. Pored toga, uređaj ima i mikrofon, tako da možete bezbedno da obavljate telefonske razgovore sa obe ruke na volanu, baš kao i na drugim savremenim multimedijalnim sistemima u automobilu.

Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB u Nemačkoj košta 449 evra.

strana 1 od 17 idi na stranu