Cupra menja Audi na mestu sponzora Barselone?

Audi je odlučio da nakon 13 godina raskine ugovor o sponzorstvu sa čuvenim španskim fudbalskim klubom, čime se otvorio prostor da na tu poziciju dođe neki drugi auto-brend.

Podeli
Foto: Cupra promo
Foto: Cupra promo

Mnogi veliki fudbalski klubovi u Evropi vezani su sponzorskim ugovorom sa nekim od proizvođača automobila, od kojih tokom sezone dobijaju službena vozla na korišćenje. Tako je Audi duže od decenije ustupao igračima Barselone svoje najnovije modele kako bi ih svakodnevno koristili i na taj način reklamirali ovu marku.

Spekuliše se da je jedan od razloga zašto je nemački proizvođač nakon 13 godina odlučio da raskine saradnju to što su imućni fudbaleri retko vozili automobile dobijene od Audija, s obzirom da privatno poseduju mnogo skuplje i ekskluzivnije modele.

Prema najnovijim informacijama, jedan od glavnih kandidata za upražnjeno mesto automobilskog sponzora Barselone je španski auto-brend, Cupra. Ovaj proizvođač sportskih modela koji posluje u okviru Seata, navodno je već u pregovorima sa čelnicima Barse, a ugovor o saradnji ne bi bio samo ograničen na ustupanje igračima vozila na korišćenje.

Cupra Ateca - ilustracija (Foto: Cupra promo)
Cupra Ateca - ilustracija (Foto: Cupra promo)

Detalji o visini ugovora nisu poznati, ali veruje se da bi na godišnjem nivou Cupra plaćala Barseloni oko 5 miliona evra za reklamiranje, slično kao i Audi u proteklim godinama.

Jedno je sigurno – ukoliko dve strane i postignu dogovor, teško je očekivati da će igrači koji u svojim garažama imaju modele marki Bentley, Ferrari ili Lamborghini često koristiti automobile kao što su Cupra Ateca ili Leon Cupra R.

strana 1 od 17 idi na stranu