Fordova sedišta će da mere vlažnost vazduha i pune mobilne

Ventilirajuća i sedišta sa grejanjem je jedna od omiljenih stavki dodatne opreme kod vlasnika modernih automobila.

Podeli
Ilustracija (Foto: Ford promo)
Ilustracija (Foto: Ford promo)

Ford pokušava da unapredi ovaj sistem patentirajući novu tehnologiju osetljivu na vlažnost vazduha.

Sistem meri vlažnost u automobilu i automatski prilagođava kontrolu klime sedišta za toplo, hladno ili suvo.

Nije mnogo komplikovaniji od standardnih sedišta sa grejanjem i ventilacijom, jer se unutar njega nalazi senzor koji meri vlažnost.

To je omogućeno sa nekoliko propusnih rupa u naslonjaču sedišta koje omogućavaju protok vazduha do senzora.

Unutar sedišta je čak i svetlosni senzor koji pokazuje prisustvo vlažnosti u sedištu.

Osim ove tehnologije, Ford menja uvodi i nov način bolje proizvodnje sedišta uz pomoć 3D šivenja, tehnike koja omogućava da sedišta budu bez vidljivih šavova uz neograničene opcije za personalizaciju.

Ova tehnika koja se već koristi u proizvodnji patika za trčanje, odeće i nameštaja omogućava nove mogućnosti za proizvođače opreme za automobile.

Ford želi da njegovi kupci imaju maksimalnu slobodu u dizajniranju sedišta, poput dodavanja džepića ili podmetača, kao i veću upotrebu prozračnih materijala za letnje uslove.

3D šivenje omogućava i upotrebu tekstila podobnih za ugradnju elemenata kao što su kontrole vrata i prozora, grejanja, senzora zdravnja vozača, čak i bežičnog punjenja telefona.

Ova tehnika smanjuje i rashode jer ne podrazumeva uklanjanje i sečenje raličitih materijala kako bi se spojili u celinu.

Stvara presvlake bez šavova, upotrebu različitih vrsta prediva poput vune, svile, ugljenih-vlakana pa čak i recikliranih materijala.

Osim toga, ova tehnologija omogućava i viši nivo preciznosti i kvalitetniju završnu obradu od standardnih presvlaka, uklanjajući nabore i ostale nedostatke.

Svaki deo enterijera može da sadrži materijale od 3D šivenja, uključujući kontrolnu tablu i tapacirunge vrata.

strana 1 od 22 idi na stranu