Neobičan protest u Zagrebu: Vozači električnih automobila blokirali benzinsku stanicu VIDEO

Nekoliko električnih automobila, na čelu sa vozilima marke Tesla, zauzelo je jednu benzinsku stanicu u centru glavnog grada Hrvatske. Cilj protesta je bio da se vozačima automobila na benzin i dizel ukaže da nije pristojno parkirati svoja vozila na mestima predviđanima za punjenje električnih automobila.

Izvor: B92, Autonet.hr
Podeli
Foto: Tesla promo (ilustracija)
Foto: Tesla promo (ilustracija)

Za ovdašnje pojmove prilično neobičan protest dogodio se u ponedeljak u Zagrebu. Na jednoj benzinskoj stanici u Miramarskoj ulici, u središtu grada, u popodnevnim satima se koordinisano pojavilo nekoliko električnih automobila.

Vozači su ih parkirali na mesta pored pumpi za benzin i dizel i tamo ostavili kako bi blokirali stanicu. Protest je organizovala zajednica fanova Tesla Motors Club Croatia, a cilj ovog performansa bio je da se ukaže na problem sa kojim se susreću vlasnici električnih vozila u slučajevima kada se na e-punjačima umesto električnih nađu parkirani “klasični” automobili.

Saobraćajna (ne)kultura

Ovom akcijom vlasnici Tesla i drugih su marki e-vozila želeli su da skrenu pažnju onima koji se voze na fosilna goriva da nije pristojno parkirati se na mesta rezervisana za punjenje strujom, kakva se sve češće pojavljuju na parkinzima tržnih centara i benzinskih stanica u Hrvatskoj, a sve su dokumentovali i na svojoj Fejsbuk stranici:

strana 1 od 24 idi na stranu