Buldožerom uništili 92 vozila VIDEO

Vlasti Njujorka su objavile spektakularan video u kojem buldožer gazi preko velikog broja motocikala i kvadova. Konkretno, buldožer je uništio 92 vozila: offroad motocikala i kvadova.

Podeli
EPA/ Francisco Guasco
EPA/ Francisco Guasco

Na početku videa gradonačelnik Njujorka Erik Adams daje znak crno-belom kariranom zastavom te nakon toga ogroman buldožer kreće u svoj nemilosrdni pohod. Nakon što je pregazio sva vozila, buldožer se kreće unazad i još jednom ih gazi, da ne bi bilo zabune.

Ovim neobičnim i ekstremnim činom vlasti Njujorka žele da pokažu da su spremne da idu do kraja u borbi protiv off road motocikala i kvadova koji su u tom gradu zabranjeni, navodi Jutarnji.hr.

Naime, od prošle godine grad Njujork je zabranio vožnju za offroad motocikle i kvadove jer su njihovi vozači često radili nered po putevima na koji su se stanovnici sve više žalili. Vozači su uznemiravali stanare turirajući glasne motocikle, prebrzom vožnjom, vožnjom na jednom točku i vožnjom po trotoarima.

"Danas se rešavamo ovih destruktivnih vozila koja su preplavila naše ulice. Danas ćemo ih uništiti kako nikad više ne bi terorizirali naš grad. Pretvorićemo ih u metalni otpad i nakon toga reciklirati", rekao je Adams na press konferenciji.

Iako je zabrana na snazi od prošle godine, neki vozači je nisu shvatili ozbiljno i namerno prkose zakonu. Od početka ove godine policija u Njujorku je zaplenila više od 2000 ilegalnih vozila. Adams je napomenuo da nisu želeli da prodaju ili doniraju zaplenjena vozila kako se ona ne bi opet vratila na puteve grada. Dodao je da mnogi zaplenjena vozila nisu bila registrovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu