Crkva u Nemačkoj zabranila svojim zaposlenima da voze brže od 100 km/h

Protestantska Evangelička crkva u Nemačkoj podržava i političke napore da se što pre uvede opšte ograničenje brzine na nemačkim auto-putevima.

Izvor: B92, Revijahak.hr
Podeli
Foto: MichaelJayBerlin/Shutterstock
Foto: MichaelJayBerlin/Shutterstock

Najviše 100 km/h na auto-putevima i maksimalno 80 km/h na magistralama – svi zaposleni Evangeličke crkve u Nemačkoj (EKD) sada bi trebalo da se pridržavaju ovih ograničenja brzine kada su na službenim putovanjima, piše Spiegel Online.

Protestantska Evangelička crkva u Nemačkoj podržava i političke napore da se što pre uvede opšte ograničenje brzine na nemačkim auto-putevima. Ograničenje bi trebalo da bude 120 km/h.

Kao što je poznato, trenutno se na određenim deonicama vozi bez ograničenja, a na nekima je ograničenje 130 km/h.

Evangelička crkva svojom odlukom želi da podrži borbu protiv klimatskih promena. Na konferenciju u Magdeburgu, gdje se sinod crkve bavio temom klimatskih promena, pozvan je i jedan klimatski aktivista.

Sa stajališta predsednice sinoda, Ane-Nikol Hajnrih (26), protestantske zajednice trebalo bi da se povežu sa klimatskim pokretom i da ga ojačaju kao partnera.

Ali ne misle svi isto. Predsednica Veća EKD-a, Anet Kuršus (59), upozorila je članove da crkva "previše maše kažiprstom i izigrava moraliste".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu