Prodaje se unikat iz Minesote: Ručno izrađena Yugo limuzina FOTO

Na internet-oglasima pojavio se primerak Yugo automobila kakav se retko viđa.

Izvor: bug.hr
Podeli
Foto: Facebook, Cory Rauch
Foto: Facebook, Cory Rauch

Jedan Amerikanac posedovao je dva Yuga iz 1988. godine, dok su se oni još izvozili na to tržište. Zavario ih je iz zabave i tako stvorio produženu limuzinu, a sada je njegov unuk prodaje za sitan novac.

Krajem 1980-ih godina kragujevačka Zastava izvozila je svoj Yugo u SAD, gde je to bio jedan od najjeftinijih automobila na tržištu, pa se brzo "proslavio" kao kuriozitet i bio predmet brojnih pošalica, piše hrvatski Bug.

S vremena na vreme, Amerikanci se sete tog fijaska, kao na primer sada, i to zahvaljujući oglasu koji je na Facebook Marketplace objavio jedan stanovnik mesta Pirz u Minesoti.

U oglasu piše kako je dva Yuga direktno od zastupnika 1988. godine kupio oglašivačev deda. Iz zabave ih je tada zavario, i tako stvorio jedinstvenu produženu limuzinu (koju u šali, umesto Yugo, nazivaju u množini – Wego).

Foto: Facebook, Cory Rauch
Foto: Facebook, Cory Rauch

Budući da se deda obrazovao za autolimara, znao je šta radi, kaže njegov unuk, a ovakav je automobil čak i vozio. Navodi se da je u zlatno doba prešao oko 69.000 kilometara.

Međutim, već godinama stoji u garaži, a kako bi se pokrenuo potrebno je, navodno, samo izvršiti neke sitne popravke. Deda limar ima 82 godine pa mu se to više ne radi, i zato je porodica odlučila da proda njegovih ruku delo, sa sve šarama koje ga čine unikatom.

Foto: Facebook, Cory Rauch
Foto: Facebook, Cory Rauch

Ova "limuzina" košta 4.000 dolara, a u fotografijama se može videti čitav proces spajanja dva stara Yuga, crvenog i belog. Što se tiče stanja, nije baš idealno, pa je tako enterijer rudimentaran kakav je i bio 1980-ih, ali zapušten, dok ni spolja ne izgleda ništa bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu