Nov, nov, nov! Iz 2012: U magacinu pronađene nekorišćene Volkswagen limuzine FOTO

Reč je o modelu čiji koreni sežu u osamdesete godine prošlog veka.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Han Chung Classics
Foto: Han Chung Classics

Volkswagen Santana zauzima posebno mesto u istoriji kineske automobilske industrije, simbolizujući trajnu vezu koja se proteže decenijama. Od uvođenja modela prve generacije 1983. godine, Santana je bila jedna od najpopularnijih opcija u Kini na tržištu novih automobila.

Model prve generacije se proizvodio u toj zemlji sve do početka 2013. u limuzinskoj varijanti, a sada ovo iznenađujuće otkriće ispisuje novo poglavlje Santaninoj zaostavštini. Pet potpuno novih sedana pronađeno je napušteno u magacinu i svi su u fabričkom stanju.

Automobile je otkrla Han Chung Classics, kineska kompanija za prodaju rezervnih delova fokusirana na delove za starije VW modele. Bele limuzine su pronađene u skladištu na nepoznatoj lokaciji u Kini, a sve imaju identičnu unutrašnjost, piše Motor1.

Prema dostupnim informacijama, automobili nikada nisu registrovani i većina njih ima skoro nultu kilometražu.

Foto: Han Chung Classics
Foto: Han Chung Classics

U Evropi Passat i Arteon, a kakve sve limuzine Volkswagen prodaje u Kini? FOTO

Trenutno se ne zna mnogo više o ovim vozilima, ali za sada je izvesno da je svih pet Santana proizvedeno 2012. godine i da ispod haube imaju benzinske motore od 1.8 litara.

U suštini modifikovana druga generacija VW Passata, prva generacija modela Santana je debitovala u Kini 1983. godine kroz istorijsko zajedničko ulaganje između Volkswagena i kineske vlade.

Ova saradnja označila je početak kineske automobilske transformacije, pošto je Santana postala jedan od prvih automobila stranog brenda koji se proizvodio u toj zemlji.

Sa prostranim enterijerom, robusnom konstrukcijom i pouzdanim performansama, Volkswagenova limuzina brzo je stekla popularnost među kineskim potrošačima, dobivši nadimak "narodni automobil".

Foto: Han Chung Classics
Foto: Han Chung Classics

Vremenom, prva generacija Santana je pretrpela nekoliko ažuriranja i poboljšanja. U zavisnosti od modelske godine, mogu se naći unapređenja kao što su Bosch elektronski sistem za ubrizgavanje goriva, MP3 i CD kompatibilni auto-radio, ABS kočnice sa elektronskom distribucijom kočenja...

Čini se da je oprema pronađenih automobila, uključujući i boju spoljašnjosti, prilično bazična, bez električnih podizača prozora.

SAIC Volkswagen Santana iz 2013. (Foto: VW promo)
SAIC Volkswagen Santana iz 2013. (Foto: VW promo)

Zanimljivo je da Volkswagen i dalje prodaje Santanu u Kini kao potpuno novi model.

Kroz svoje zajedničko ulaganje sa kineskim SAIC-om, nemačka firma nudi limuzinu sa 1.5 litarskim benzinskim motorom i početnom cenom oko 12.400 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu