Zaboravite "grmljavinu" iz auspuha – Evropa "utišava" automobile

Vrlo brzo, kada pored vas prođe neki novi "besni" Mercedes-AMG, vrlo je verovatno da će zvučati drugačije nego do sad, ne toliko impresivno. Bar prolaznicima.

Podeli
Foto: Daimler promo
Foto: Daimler promo

Zahvaljujući novim evropskim regulativama, izduvni sistemi će postati tiči, ne samo u slučaju AMG-ovih sportskih "zveri", već i kod konkurencije.

Direktor Mercedes-AMG za planiranje proizvodnje kompaktnih automobila otkrio je da će evropske norme pogoditi sva tržišta, i van kontinenta.

Jednostavno, za proizvođače će biti preskupa investicija dizajniranje različitih izduva za posebna tržišta, pa će oni namenjeni Evropi završiti i na automobilima koji se prave i prodaju u SAD i Aziji.

Ove regulative koje se tiču buke će biti sve oštrije na svake dve godine, što dodatno komplikuje situaciju za proizvođače.

Prva dva vozila koja su dizajnirana po novim pravilima su Mercedes-AMG A45 S i Mercedes-AMG CLA 45 S, koji pod haubom imaju ono što Mercedes naziva najmoćnijim četvorocilindrašem na svetu.

Međutim, evropski regulatori ne žele da ih čuju. Ipak, zahvaljujući tehnologiji, na zadovoljstvo mnogih, AMG će prkositi novim pravilima poboljšavanjem zvuka izduvnog sistema u kabini vozila.

Kompanija dodaje AMG zvuk čistih performansi koji uzima pravi zvuk izduvnog sistema i premešta ga unutra.

strana 1 od 67 idi na stranu