Opel Corsa GS Line FOTO

Osim standardne i električne verzije, Opel je na aktuelnom Sajmu automobila u Frankfurtu predstavio i sportsku varijantu ovog automobila.

Podeli
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Corsa GS Line nije GSi model, ali je trenutno najsportskija verzija Opelovog popularnog automobila. Naime, GS Line ima najsnažniji motor koji se trenutno nudi u novoj Corsi.

U pitanju je trocilindarski 1.2-litarski turbo-benzinac ekskluzivno uparen sa 8-brzinskim automatskim menjačem. Ovaj agregat proizvodi 130 ks i 230 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a snaga se prenosi na prednje točkove.

Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Opel Corsa GS Line ubrzava iz mesta do stotke za 8,7 s, pre nego što dostigne maksimalnih 208 km/h.

Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja u kombinovanom režimu vožnje je 5,6 l/100 km (WLTP standard), dok je deklarisana emisija ugljen-dioksida 128 g/km.

Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Corsa GS Line već se može naručiti u Nemačkoj po ceni od 19.880 evra, a za te pare dobija se i dvobojna karoserija – karoserija je u “chili-red” crvenoj, dok je krov crn.

Tu su i drugi specifični detalji, poput crnih spoljnih retrovizora, sportskih branika, dvostrukog hromiranog izduva, “zatamnjenih” farova i stop svetala, kao i specijalnih alu felni.

Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Automobil u unutrašnjosti ima sportska sedišta prošivena crvenim kontrastnim koncem, kao i crvene ukrasne elemente na komandnoj tabli, dok je volan obložen kožom.

Sportski utisak u kabini zaokružuju aluminijumske pedale nožnih komani.

Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

S obzirom da je nova Corsa tek nedavno predstavljena, fanovi ipak očekuju da će se kasnije na tržištu pojaviti i sportskije varijante sa potentnijim motorima, kao što su GSi ili OPC verzija.

Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

strana 1 od 62 idi na stranu