VW napada tržište električnih automobila: Može li ID.3 da postane "električni Golf"?

Nemački proizvođač je za šest nedelja isporučio 14.000 vozila, a primio ukupno 38.000 narudžbina.

Podeli
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Volkswagen je krajem leta isporučio prve primerke svog električnog hečbeka kupcima u Evropi, a mesec i po dana kasnije broj vozila koja su stigla do svojih vlasnika popeo se na 14.000.

Nemački auto-gigant je saopštio da je ukupno primio 38.000 narudžbina u proteklom periodu, pa kupcima za sada "duguje" 24.000 automobila. U Volkswagenu su zadovoljni startom prodaje svog prvog modela iz nove generacije električnih automobila uprkos početnom odlaganju usled problema sa softverom.

VW je zbog toga bio prinuđen da vozila isporuči sa pojedinim isključenim funkcijama i sadržajajim, dok ne reši pomenute probleme.

Foto: VW promo
Foto: VW promo

Kompanija iz Volfsburga vidi ID.3 kao Golf električne ere i veruje da će taj model doprineti masovnijoj elektrifikaciji evropskog voznog parka u budućnosti.

Volkswagen je dosta uložio u razvoj i proizvodnju automobila na struju, kao što su ID.3, zatim SUV ID.4 i najavljeni ID.Buzz minivan.

Investicionim planom je predviđeno da se do 2024. u električnu mobilnost upumpaju 33 milijarde evra, uključujući i proizvodnju baterija.

strana 1 od 59 idi na stranu