Srpski san: 1.800 km sa jednim rezervoarom VIDEO

BMW Serije 7 dizelaš.

Podeli
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Jutjuber Joe Achilles pokazao je da BMW-ova drumska krstarica sa jednim rezervoarom dizela može da se vozi od Londona do Madrida, bez straha da će auto ostati bez goriva.

Isit jutjuber već je ostvario jedan podvig kada je sa jednim rezervoarom goriva 2021. simulirao put od Londona do Barselone, takođe u "sedmici". Tada je zbog brojnih ograničenja morao da se vozi samo kroz Englesku, ali tako da pređe distancu jednaku udaljenosti između britanske prestonice i najvećeg katalonskog grada.

Na kraju je sa jednim rezervoarom od 80 litara prešao 1.440 km.

Sada je odlučio da obori taj rekord i u praksi pokaže koliko ekonomičan može biti dizel motor. Glavnu ulogu ponovo ima BMW Serije 7 pogonjen šestocilindarskim dizel motorom, a cilj je Madrid. Ovog puta, vožnja je zaista realizovana od Londona do glavnog grada Španije.

U Francusku su ušli sa prosečnom potrošnjom od 4,6 l/100 km, a zahvaljujući povoljnom vremenu i činjenici da na putu nije bilo gužvi, prosek je do španske granice pao na 4,2 l/100 km. Ceo put su pokušavali da voze brzinom od oko 100 km/h.

Posle 22 i po sata vožnje i pređenih 1.650 km, stigli su u Madrid. U tom trenutku, preostalo je dovoljno goriva da automobil pređe još 154 km, tako da se ispostavilo da sa jednim rezervoarom može da se pređe preko 1.800 km. Verovali ili ne, prosečna potrošnja prestižne limuzine sa motorom od 260 KS na auto-putu iznosila je 4,4 l/100 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 60 idi na stranu