Bez sajma automobila u Ženevi i sledeće godine

Održaće se na drugoj lokaciji krajem 2023.

Podeli
Foto: Newspress
Foto: Newspress

Ženeva Motor Show otkazan je četvrtu godinu zaredom a umesto ove manifestacije, održaće se sajam u Dohi, u Kataru, 2023. godine.

Organizatori su prvobitno planirali da održe sajam u Švajcarskoj od 14. do 19. februara 2023. Njegov blizanac, "Ženevski" međunarodni sajam automobila u Katru bio je planiran za novembar 2023.

Sada je, međutim, potvrđeno je da će se održati samo sajam u Katru.

"Zbog neizvesnosti u globalnoj ekonomiji i geopolitici, kao i rizika povezanih sa razvojem pandemije, odlučili smo da se usredsredimo isključivo na planiranje događaja u Dohi 2023. godine", kazali su i organizatori ove manifestacije.

"Učinili smo sve što je moguće kako bismo obezbedili da možemo biti domaćini GIMS-a 2023. u Ženevi u februaru. Poboljšani format događaja i projekt bili su vrlo dobro prihvaćeni, ali su na kraju presudili rizici."

Izvršni direktor sajma u Ženevi, Sandro Meskita, dodao je da se mnoge marke ne mogu obavezati da će učestvovati na sajmu u Evropi zbog trenutne situacije u svetu.

Koronavirus, rat, teška ekonomska situacija, smanjeni interes auto-industrije, odnosno korišćenje Internet platformi za promovisanje novih modela – sve to polako čini automobilske sajmove zastarelim formatom.

Videćemo da li će se na kraju i sajam u Dohi održati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu