Volkswagen ID Buzz zaradio pet zvezdica pre novih pravila

Električni Volkswagen ID Buzz je jedan od automobila koji su dobili pet zvezdica na najnovijem Euro NCAP testu, u poslednjoj rundi testiranja ove organizacije pre nego što sledeće godine na snagu stupe novi propisi.

Podeli
Foto: VW promo
Foto: VW promo

ID Buzz je postigao 92% bodova za zaštitu odraslih putnika, 87% za decu i 90% za bezbednosnu pomoć, sa 60% za ugrožene učesnike u saobraćaju, piše Autoblog.

ID Buzzu je ukupno parirao Lucid Air, koji je takođe dobio pet zvezdica. Električni sedan velike snage proizveden u Sjedinjenim Državama je postigao 90% za odrasle osobe, 91% za decu, 78% za ugrožene učesnike u saobraćaju i 85% za svoje bezbednosne sisteme pomoći.

Električni MG 4 je pojačao svoju privlačnost sa pet zvezdica, postigavši 83% za zaštitu odraslih, 80% za decu, 75% za ugrožene učesnike u saobraćaju i 78% za bezbednosnu pomoć.

Land Rover Discovery Sport je postigao 84% za odrasle putnike, 89% za decu i 85% za bezbednosnu pomoć. SUV je takođe postigao 71% za ugrožene učesnike u saobraćaju.

Mehanički identični Volkswagen Amarok i Ford Ranger su postigli 84% za odrasle, 90% za decu, 74% za ugrožene učesnike u saobraćaju i 84% za bezbednosnu pomoć.

Ostali premium SUV-ovi, kao što su novi Lekus RX i Mercedes GLC, takođe su dobili maksimalnu ocenu od pet zvezdica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu