BWM, MINI, Honda, Maserati i KTM dovode ove godine 19 noviteta u Srbiju

Maserati u drugoj polovini godine dobija prodajni salon u našoj zemlji.

Podeli
BMW X1 (Foto: BMW promo)
BMW X1 (Foto: BMW promo)

Delta Auto grupa predstavila je poslovne rezultate, kao i buduće planove na godišnjoj konferenciji za novinare kompanije Delta Holding, najavivši tom prilikom investicije u vrednosti od 20 miliona evra za 2023. godinu.

"Uprkos izazovima u lancu snabdevanja tokom 2022. godine koji su posebno pododili auto industriju i padu kako evropskog tako i našeg tržišta, uspeli smo da ostvarimo 25% rasta na liniji prihoda i tako prebacimo cifru od 100 miliona evra. Rast našeg biznisa diktira dodatne potrebe za kapacitetima, zbog čega će Delta Auto grupa u ovoj godini investirati 20 miliona evra u servisne i prodajne kapacitete naših brendova", istakla je generalna direktorka Delta Auto grupe i potpredsednica Delta Holdinga, Aleksandra Đurđević, dodajući da je ova grupacija tokom prethodne godine prodala nešto više od 3.000 novih i korišćenih vozila.

Maserati Grecale u Srbiji (Foto: B92/NĆ)
Maserati Grecale u Srbiji (Foto: B92/NĆ)

Ona je istakla da će portfolio brendova koje ova kompanija zastupa, BWM, MINI, Honda, Maserati i KTM biti proširen dolaskom čak 19 novih, atraktivnih modela, dok će brend Maserati su drugoj polovini godine dobiti i svoj prodajni salon.

"Kompanija Delta Automoto u decembru prošle godine postala ekskluzivni uvoznik, distributer i ovlašćeni serviser luksuznog italijanskog brenda Maserati za područje bivše Jugoslavije. Otvaranje prodajnog salona može se očekivati u drugoj polovini godine, a do tada klijenti svoja vozila mogu konfigurisati u Maserati Storu u tržnom centru Galerija. Poslovanje u Sloveniji startovaće u poslednjem kvartalu ove godine, dok će poslovne operacije u Hrvatskog biti pokrenute tokom trećeg kvartala 2024."

Honda ZR-V, verzija za kinesko tržište (Foto: Honda promo)
Honda ZR-V, verzija za kinesko tržište (Foto: Honda promo)

"Tržište motocikala u Srbiji takođe beleži značajan rast od 17% što je primetno i u prodajnim rezultatima brendova koje zastupa Delta Auto grupa. Pa je tako brend BMW Motorrad imao rast od 28%, Honda od 30% i KTM od 79%. Naša grupacija je tokom prethodnog perioda bila posebno fokusirana na ulaganje i unapređenje ovog segmenta što je i dovelo do dobrih rezultata", ističe generalna direktorka Delta Auto grupe.

U toku ove godine očekuje se dolazak modela: BMW X1, BMW X2, BMW Serije 5, BMW X5, BMW X6, kao i za najekskluzivniji BMW model do sada – XM Red Label.

Ljubitelje BMW Motorrad brenda obradovaće modeli BMW CE 02 i BMW R18 Roctane.

MINI Aceman (Foto: MINI promo)
MINI Aceman (Foto: MINI promo)

Gama MINI automobila biće dopunjena modelima MINI Cooper, MINI Countryman, kao i inovativnim i avangardnim MINI Aceman modelom, koji predstavlja iskorak u novu eru MINI-ja.

Ljubitelji Honda brenda upoznaće se sa najnovijom verzijom popularnog i u Srbiji najprodavanijeg Honda CR-V modela, ali i sa prvom ikada Hondom ZR-V, koja pripada segmentu krosovera.

Segment Honda motocikla takođe će dobiti nove dvotočkaše: Hondu CB 750, Hondu XL750 Transalp i Hondu CL 500.

Maserati GranTurismo (Foto: Maserati promo)
Maserati GranTurismo (Foto: Maserati promo)

Brend KTM predstaviće jedinstveni model KTM BRABUS 1300 R, koji je jedan od ukuno 154 na svetu, a ujedno i najekskluzivniji motocikl na tržištu.

U okviru luksuznog segmenta svi modeli Maserati porodice će biti dostupni za domaće kupce, dok će poseban ekskluzivitet predstavljati super-sportski automobil Maserati GranTurismo i Maserati MC20 Cielo koji će uskoro biti dostupni i u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu