Lamborghini poručuje: Nije pravo vreme

Lamborghini razvija hibridne naslednike za modele Huracan i Aventador, ali u kompaniji ne veruju da je pravo vreme za proizvodnju potpuno električnog superautomobila.

Podeli
Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo

Italijani su još sredinom 2021. potvrdili da će njihov električni model stići 2027. ili 2028. godine (to će biti četvrta modelska linija u porodici Lamborghinija), ali nije poznato u kom karoserijskom obliku, piše Autoblog.

Za sada, u Lamborghiniju su prilično zadovoljni što održavaju živim motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

„Što se tiče elekričnog supersportskog automobila, verujemo da u ovom trenutku nije pravo vreme, a takođe verovatno u narednih pet, šest godina neće biti pravo vreme jer kod supersportskog automobila želimo da izbegnemo dodatnu težinu“, rekao je za Motor1 glavni tehnološki direktor Lamborghinija Rouven Mor.

"Želimo da izbegnemo da performanse snažno zavise od stanja napunjenosti baterije i temperature. I dalje verujemo da su u segmentu supersportskih ili sportskih automobila motor sa unutrašnjim sagorevanjem i hibridizacija najbolji izbor."

Izvršni direktor Lamborghinija Stefan Vinkelman je ranije sugerisao da bi prvi EV marke mogao da bude u obliku 2+2 ili četvoroseda sa povišenim stavom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu