Može za safari, može i za plažu: Legendarni Defender 90 (300Tdi) FOTO

Dolaskom nove generacije modela Defender, originalna verzija koja se uz razne izmene i modernizacije proizvodila 33 godine pomalo je zapala u drugi plan. Međutim, to ne znači da je potpuno zaboravljena.

Izvor: Kliks
Podeli
Foto: Bring a Trailer
Foto: Bring a Trailer

Ovaj kultni model je Land Rover Defender 90 iz 1997. godine, i klasična je evropska varijanta sa volanom na levoj strani.

Sadašnji vlasnik ga je kupio u Španiji pre nepune dve godine, a sada ga je prevezao u SAD. Defender je sa svojih 26 godina na plećima prešao svega 190.000 kilometara, od čega je većinu vremena proveo na sunačnom Pirinejskom poluostrvu.

Nakon kozmetičkog i tehničkog osveženja, s obzirom na to da je ranije bio ofarban u tamnozelenu boju, ovaj Defender je prošao kroz zanimljivu i kvalitetnu transformaciju.

Foto: Bring a Trailer
Foto: Bring a Trailer

Fiksni krov zamenjen je platnenim, a platnom se također mogu preklopiti bočne stranice i zadnji kraj. Novost na eksterijeru su LED svetla, zadnja kamera, mini stepenica pozadi i crni 16-inčni točkovi sa gumama Cooper Discoverer STT Pro 235/85.

Unutra su prednja sedišta sa podesivim naslonima za glavu, u kombinaciji kože i antilopa, dok je armaturna ploča presvučena crnom kožom.

Ostala oprema uključuje Marshall zvučnike, Pioneer infotainment sistem sa Bluetooth funkcijom, držače za čaše, digitalni višenamenski retrovizor i centralnu konzolu sa naslonom za ruke presvučenim antilopom.

Foto: Bring a Trailer
Foto: Bring a Trailer

Ljubitelje drvenih dekoracija oduševiće pod od parketnih letvica kao i drveni obruč volana. Prtljažni prostor opremljen je bočnim klupama za četiri putnika po celoj dužini kao savršen dodatak Safariju, ali i vožnji plažom sa preklopljenim vetrobranskim staklom i spuštenim krovom.

Za pogon je zadužen provereni i neuništivi 2,5-litarski četverocilindarski turbodizelaš 300Tdi sa snagom od 111 KS u kombinaciji sa manuelnim petostepenim menjačem i blokadom zadnjeg diferencijala.

Foto: Bring a Trailer
Foto: Bring a Trailer

Vozilo se može pronaći na aukcijskom portalu Bring a Trailer, a njegova aktuelna cena je 72.500 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu