Biz

Solarni paneli: Hoćete sami da proizvodite struju? Istražujemo kada se isplati da to uradite

Domaćinstva u Srbiji konačno će moći da proizvode solarnu energiju, što je prošle nedelje najavila i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović tokom predstavljanja Nacrta zakona o obnovljivim izvorima energije (OIE). Naime, kako je tom prilikom naglasila, jedna od najvažnijih novina u ovom zakonu upravo jeste omogućavanje i privredi i građanima da postavljaju solarne panele i da i sami budu ne samo kupci, nego i proizvođači električne energije.

Analiza sreda 10.02. 14:16 Komentara: 56

Od portirnica do vikendica: Kontejneri sve popularniji u Srbiji, istražujemo šta pružaju

“Poslujemo od 1995. godine, bili smo bravarska radionica, a 2005. smo videli budućnost u izgradnji kontejnera i opredelili se samo za to. Tada smo bili jedni od retkih u ovom poslu, možda je sve skupa bilo pet, šest firmi koje su gradile kontejnere u Srbiji, a sada smo jedni od 50, 60 njih. Mnogi su počeli da se bave ovim poslom, konkurencija je jaka i očekujem prezasićenje i manju potražnju”.

Analiza subota 23.01. 09:30 Komentara: 20

Da li su nam zgrade sigurne u slučaju potresa i zašto ne?

Potresi koji su zadesili Hrvatsku ponovo su aktuelizovali pitanje kvaliteta gradnje objekata na ovim prostorima.

Opšti zaključak koji se nametnuo u hrvatskoj javnosti jeste da su stariji objekti imali male šanse protiv sile koju je priroda na tom području jasno demonstrirala, dok je novogradnja po pravilu beležila vidno manja oštećenja.

Analiza sreda 20.01. 08:05 Komentara: 22

Istražujemo: Kakvog je kvaliteta pivo koje pijemo u Srbiji?

Jedno od omiljenih alkoholnih pića mnogih - pivo, često je tema rasprava o kvalitetu robe u našoj zemlji. Dok jedni jednostavno uživaju u osveženju u čaši bez mnogo zamerki, drugi nalaze čitav niz manjkavosti: nezadovoljavajući ukus, visok procenat surogata, glavobolju "jutro posle"... Kakvog je zaista kvaliteta pivo koje konzumiramo u Srbiji?

Analiza subota 14.11. 11:40 Komentara: 203