1. Nije da kupci iz Srbije najvise veruju domacim prodavcima,nego nas drzava pljacka prilikom kupovine iz inostranstva,i stiti uvoznike,pa se jednostavno ne isplati.
   (Marko, 21. jul 2019 09:24)

  # Link komentara

 2. Više puta sam poručivao sportsku garderobu sa Sport directa, uvek tempirao do 50 evra. Nikad nisam platio ni PDV ni carinu, a isporuka je DHL, gde je poštarina još od 13-18 evra a pošiljka stiže iz Engleske za četiri dana. Negde sam pročitao da DHL ima neki interni dogovor da se te pošiljke ne diraju ako vrednost robe nije preko 50 evra, iako je sa poštarinom više od 50.

  Taj propis je apsolutna glupost, jer ako smete uneti regularnim putem do 100 evra, zašto ne bi smeli i poštom isto toliko.

  Ista stvar je i sa raznim sitnicama iz Kine, nikada PDV plaćen. Ljudi su u Srbiji imali različita iskustva, neki su plaćali PDV. Da li je carinarnica Beograd zbog velikog broja pošiljki liberalnija prema manjim stvarima, ne znam. Drugar je iz Kine poručio telefon i nije platio ni dinara preko cene od 140 evra, ali ipak je to pre izuzetak i ne treba na to računati.
   (sve je relativno, 21. jul 2019 09:10)

  # Link komentara