Restorani bez gostiju i konobara

Tehnološka preduzeća otkrila su novu mogućnost zarade. Ona restoranima stavljaju na raspolaganje aplikacije za narudžbe, ali i kuhinje.

Izvor: Deutsche Welle
Pošaljite komentar
 1. Pa normalno kad klinac koji vozi bicikl radi za 25 hiljada umesto konobara koji trazi 50.

  Centar Beograda ih je pun i svi se bezobrazno reklamiraju.

  Problem nastaje kada platis i shvatis da hrana nije tako ukusna kao sto je trebala biti ohladi se,ili kasni lik dostava zbog uzasnih i vecitih saobracajnih guzvi.

  Dobro je za zurke i za drustvo tako troje,cetvoro petoro ako je covek sam bolje da protegne noge.

  Na kraju cemo postati debili i kreteni kao u onom genijalnom filmu "Idiocracy" gde svake godine se inteligencija stanovnika zemlje smanjuje upravo zbog upliva tehnologije i na kraju nijedan stanovnik planete Zemlje u 2500 godini nema vise od 50 kvoncijenta,oni sa 70 kvoncijenta se smatraju genijalcima i biraju se za predsednika drzave.

  Telefonom razmisljamo,telefonom trazimo prijatelje,telefonom narucujemo hranu,telefonom placamo,telefonom cak i kupujemo grobno mesto kao sto vec uveliko rade u Kini i Japanu a skoro ce i u Evropi samo ovi IT jevci da to cuju.

  Rezultat svega je da covek se otudjuje jedan od drugoga,nema price,nema osecanja,nema osmeha,nema lupanja gluposti koje podsticu delove mozga za raspolozenje i razvoj inteligencije.

  Sve postaje automatizovano a sa njime i duhovni i emotivni razvoj coveka.Bukvalno ostajemo zakrzljali sa svim ovim tehnologijama.

  Pre 20 godina udjem u autobusu kada nisu postojali mobilni telefoni svi pricaju nasmejani raspolozni.U 2020 oj udjes u autobusu svi kao roboti u telefon kao masine.
  (Stariji citaoc, 25. januar 2020 01:00)

  # Link komentara

 2. Genijalan koncept. Trgovina bez prodavnica (Amazon), smeštaj bez hotela (Air BnB), taksi bez automobila (Uber), zašto ne i restoran bez kuhinje i gostiju. Problem je što se uvek neko drugi seti a ja eto gledam kako je sve genijalno.
  (Zemljoradnik, 24. januar 2020 19:01)

  # Link komentara