1. Evo ja sam jedna od zrtava vakcinacije u mojoj trecoj godini zivota, posle vakcinacije DTP vakcine, imao sam par nedelja visoku temperaturu sa febrilnim konvulzijama... Posledice na razvoj su se primetile, na testu inteligencije pred upis u osnovnu, psiholog je zahtevala da me upisu u skolu za specijalne potrebe(tad nije bilo inkluzivnih odelenja), moji roditelji to nisu dozvolili. Danas imam 29 godina i zavrsen fakultet... E sad ja, posto sam se opekao sa vakcinacijom imam malo vecu brigu kad je ta tema u pitanju... I dosta proucavam temu imuniteta i genetike i kako sam to ja tako lose odreagovao na vakcinaciju... Odgovor lezi u mojoj osetljivosti(odredjeni geni za metilaciju su mutirani) i niskom nivou vitamina D u trenutku(novembar mesec) davanja vakcine, tad suplementacija skoro da nije ni postojala u Srbiji... Posle toga nisam primio ni jednu vakcinu niti revakcinu... 1 vakcina za 29 godina... zdrav sam, imam nekih ogranicenja ali to je delimicno uzrok u genetici a delimicno vakcinaciji.... Danas imam stav da jedino potpuno zdrava i prava osoba treba da se vakcinise i da treba da se primene svi preparati koji ce ceo proces vakcinacije da podrze, od vitamina i minerala do fitonutrijenata... Licno smatram da ako je neko prelezao covid19, treba da saceka makar 6 meseci pre vakcinacije... takodje svako treba da proceni koliko je ubriziku da oboli... analize pokazuju sklonost i to je ono sto svako ko drzi do sebe treba da uradi parametre imuniteta i da ga poboljsa u toku epidemije i tokom vakcinacije... Licno sam prelezao koronu i nemam razloga da zurim, takodje mericu nivo antitela ali najvaznije je da moj organizam ima informaciju o virusu i da ce u kontaktu sa virusom da stvori za par dana dovoljno antitela za borbu...
  Takodje jos dok ima ograniceni broj vakcina i dok mnogi stariji od 50 godina se nisu vakcinisali, ja nemam zelju da tim osobama uskracujem mogucnost to da urade, ipak su oni ugrozeniji od mene koji imam zastitu i dobar imunitet... A da li cu se vakcinisati kasnije ili ne... to cu videti posle 6 meseci kad budem radio analizu antitela.... Ali i tad ce biti neki drugi soj, pa bolje cekati izmene na tim vakcinama... Ja licno cekam vakcine u vidu spreja ili sirupa, kao polio... Vise sam za to da se primi virus(vakcina) na sluzokozu prvo, jer je tu i mesto infekcije... Ako i posle svega neko mene bude nazvao antivakserom, ili ravnozemljasem(u to ne verujem) je maliciozan.
  Molim vas da mi objavite komentar...
  (O boze, 15. april 2021 10:24)

  # Link komentara

 2. Ako vam se bilo sta ucini logicnim...konsultirajte matrix:)
  (Strucnjak Smit, 14. april 2021 23:59)

  # Link komentara

 3. The New York Times u broju od 27. feb. 2021. izvestio da svaki treći američki vojnik odbija da primi vakcinu. Kao razlog navode nedovoljnu bezbednost i kratak rok ispitivanja. Ne možemo sve zvati antivakseri.
  (realno, 14. april 2021 23:23)

  # Link komentara

 4. Sta je Tramp lose rekao vezano za maske? Nije li Italija danas rekla da nekoliko miliona maski ne zadivoljava stadarde i da ne sprecavaju virus? Nije li to danas pisalo u novinama? Nije li u Njemackoj proces protiv ispravnosti PCR testova? Ajde malo citajte a ne optuzujte ljude koji znaju vise i citaju sve sto je moguce danas.
  (pripast, 14. april 2021 22:31)

  # Link komentara

 5. Kod nas korist od antivakcinalizma imaju njihovi advokati za koje niko i ne bi nikad čuo ili im dao punomoć da nisu i sami antivakseri. Zatim korist imaju i razni promoteri "magičnih" lekova , "zdravog" života , "prirodnog" lečenja a videli smo da se antivakserska platforma koristi i za promociju svoje politike . Dovoljno je pogledati statut neke od antivakserskih organizacija i pročitati šta još promovišu osim svoje ideje protiv vakcina .
  (septembar, 14. april 2021 21:11)

  # Link komentara

 6. Kada Hong Kong odbije da preuzme ugovorene količine Astra Zeneca vakcine, je li onda on antivakser? Ili EU i SAD kada obustave davanje AZ i J&J vakcina, jesu li i oni antivakseri? Nuspojave su nikakve u odnosu na broj datih vakcina, ali nekada se plaćalo da testiraju lijek na tebi, a danas si obavezan da na svoju odgovornost prihvatiš da na tebi testiraju vakcinu,ako nisi za to, onda si negativac i profiter?
  (Klix, 14. april 2021 21:03)

  # Link komentara

 7. Nisam antivakser, vakcinisao sam se, ali ovaj tekst vam je bukvalno u rangu jeftinih teorija zavere. Ćuj ispade da su antivakseri neka svetska zavera od ljudi koji na tome zarađuju milijarde. A dokaz je jedan proizvođać suplemenata koji je zaradio stotinak moliona a laže (ili bolje reći preteruje u iznošenju podataka) o učinkovitosti svojih preparata isto ili koliko i mnogi ostali proizvođači i nekoliko organizacija koje su imale pravo na pomoć u okviru Trampovog paketa i tu pomoć iskoristile.
  I lekari koji su pričali o hidroksihlorokinu u vreme kad je veliki deo sveta mislio da to jeste preparat koji pomaže protiv ovog virusa. Sad se uveliko priča o dejstvu ivermektina i dosta eminentnih svetskih lekara zastupa tezu o njegovom pozitivnom dejstvu u preventivi i ukoliko je dat u prvim danima bolesti, po ovom bi svi oni mogli biti svrstani u antivaksere i toretičare zavere.
  Stvarno, ako želite da istaknete prednost vakcina, ovakva kampanja je samo kontraproduktivna.
  (only fools and horses, 14. april 2021 21:01)

  # Link komentara

 8. Kao što se i znalo, ti teoreticari zavere su korisne i glupa vojska na terenu , koja siri dezinformacije i obično su ljubitelji ekstremne desnice.

  A regrutuju se preko društvenih mreža,
  po principima ulaska u sektu, tako da su svi teoretičari zavere kao u kultu, a da nisu toga ni svesni.
  Oni su opsednuti tim idejama, šalju svima, pričaju samo o tome, a najsmešnije je što misle da poseduju neka tajna znanja, koja niko nema i imaju osećaj moći zbog toga.

  Tim ljudima je potrebna ozbiljna pomoć.
  (Transilvanac, 14. april 2021 20:18)

  # Link komentara

 9. Realno nemaju nikakvu materijalnu korist barem kod nas. To je smešna priča. Jedina korist je samopromocija u političke svrhe. A da li postoje teorije zavere ili zavera, nećemo saznati. Da li je bilo nekih zavera nekad u istoriji?
  (СОССД.ГИХСБпмг.амин, 14. april 2021 20:07)

  # Link komentara