1. 512 hektara, koje profesor spominje, da će biti raskopano (a može se reći i trajno uništeno) je oko 5 km2 a to je 2 x 2.5 km površine. Znači nije to pola Srbije nego površina jednog sela. Koliko u Srbiji ima divljih deponija i smetljišta pa se zeleni dušebrižnici ne bune.
  (PatriJota za tastaturom, 7. maj 2021 18:12)

  # Link komentara

 2. Srbija a posebno ovi korumpitani političari na vlasti se u svemu ovome ne pitaju ništa. Rudnina će biti osim ako ne bude neke narodne revolucije, a to je moguće koliko i smak sveta.
  (Valdens, 6. maj 2021 22:11)

  # Link komentara

 3. Rađevina sa ovim nema veze. Ovo je oblast koja se zove po reci Jadar. Biće uništeni reka Jadar kao i Drina ispod ušća Jadra u mestu Lešnica. Posledice će se osetiti i na reku Savu sa priobaljem nizvodno od Crne bare u Mačvi. Inače, ovaj kraj je već imao havariju nakon izlivanja jalovine iz rudnika antimona Stolice u reku Korenitu i Jadar. Tada je rudnikom upravljao koncern Farmakom MB ali je sve zataškano!
  (duleks, 6. maj 2021 22:11)

  # Link komentara

 4. 1. Ne verujem u argument 'u skladu sa zakonom', posto se zakoni menjaju cesto i po potrebi i iz koristi!
  2. Ne verujem politicarima, verujem strucnjacima. Bilo iz SANU bilo sa Sumarskog, Rudarsko Geoloskog fakulteta.
  3. 130 x 130 kilometara je ogromna povrsina.
  4. Zasto Rio Tinto? Zasto mi uvek radimo sa kompanijama koje imaju NAJGORU reputaciju na svetu.
  5. Da nismo korumpirani, ja bih bio za ovo, ali ako ce pare da odu 'na neke racune'. Onda bolje da ne unistimo zemljiste zarad gramzivih pojedinaca. A takvih se u ovakvim projektima uvek nadju. Ako ih nema, onda niknu k'o pecurke posle kise.

  NEMOJMO SAMO DA JE PO ZAKONU - POOSTRIMO ZAKONE, ODRZIMO DEBATU, PA ONDA!
  (Sloveni i Korupcija Lolek i Bolek, 6. maj 2021 21:38)

  # Link komentara