Direktor Telekoma Srbije član Forbsovog poslovnog saveta

Beograd -- Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić postao je član Forbsovog poslovnog saveta, koji čine istaknuti poslovni lideri iz čitavog sveta.

Izvor: Tanjug
Podeli
FotoL: Telekom Srbija
FotoL: Telekom Srbija

Forbsov poslovni savet je organizacija u čije članstvo se ulazi po pozivu i na osnovu referenci koje biznismeni steknu u svom dugogodišnjem radu.

"Drago mi je da sam dobio poziv i mislim da je to priznanje ne samo meni nego i našoj kompaniji. Drago mi je da su neki primetili šta radi naša kompanija i u regionu, ali i kada je reč o međunarodnim aktivnostima van bivše Jugoslavije. Očigledno je da postoji zainteresovanost drugih poslovnih lidera za saradnju s nama, tako da sam prihvatio poziv i postao član saveta", izjavio je Lučić za Tanjug.

Direktor Telekoma Srbije je objasnio da je njegovo članstvo u Forbsovom poslovnom savetu jedinstvena prilika za stvaranje ličnih kontakata sa istaknutim svetskim poslovnim liderima.

"Time se stvara mogućnost dodatne promocije naše kpompanije. Smatram da ću kroz razmenu biznis ideja pomoći našoj kompaniji, ne samo u međunarodnim aktivnostima koje planiramo, već i da ću uspeti da privučem određen broj biznis lidera iz nekih drugih sfera da investiraju u Srbiju i da im približim naše potencijale", rekao je Lučić.

Prvi čovek Telekoma je naglasio kako ova nacionalna kompanija ima veoma ambiciozne poslovne planove u međunarodnim okvirima kojima će njegovo članstvo u Forbsovom poslovnom savetu biti od pomoći.

Naveo je da je među ciljevima da se proširi projekat za dijasporu, osim u Austriji, još na Nemačku, Švajcarsku, Ameriku i Kanadu.

"Osim toga, formiramo fond kojim ćemo finansirati startap ideje s ciljem da ih prodamo svuda po svetu i samim tim članstvo u ovakvom biznis forumu omogućava Telekomu da bude još uspešniji u tome", naglasio je Lučić.

Vladimir Lučić je generalni direktor kompanije Telekom Srbija grupa i izvršni direktor M:tela Crne Gore.

Lučić je profesionalno iskustvo sticao u Eriksonu u Švedskoj i u Nemačkoj. Radio je, uz kraće prekide, u Telekomu Srbije od osnivanja 1997. Za generalnog direktora kompanije postavljen je 16. decembra 2020. Rođen je 18. februara 1971. u Šapcu, diplomirani je inženjer elektrotehnike. MBA zvanje je stekao po programu Univerziteta Institut Kurt Boš iz Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu