Želite da pokušate i potencijalno zaradite? Ovo može biti vaša prilika

Podeli

Svakog dana slušamo vesti iz sveta kako je cena nafte porasla, zlato palo, evro oslabio, dolar ojačao, akcije Apple-a skočile, itd... Sve ove informacije milioni ljudi širom sveta svakodnevno koriste kako bi pokušali da potencijalno zarade trgujući na svetskoj berzi - online tržištu na kojem investitori na osnovu svojih i prognoza stručnjaka pokušavaju da predvide dalje kretanje cena proizvoda kojima trguju.

Na svetskoj berzi moguće je trgovati cenom preko 300 finansijskih instrumenata, uključujući valutne parove, akcije najvećih svetskih kompanija, naftu, zlato, pšenicu, kafu i mnoge druge. Ukoliko investitor predviđa da će cena nekog proizvoda rasti, "ulazi u kupovnu poziciju" i kada cena poraste, zarađuje na toj razlici u ceni. Isto tako, ukoliko smatra da će cena pasti, "ulazi u prodajnu poziciju" i ukoliko cena opadne, zarađuje na razlici u ceni. Međutim, ukoliko njegova predviđanja ne budu tačna, tada se izlaže riziku da izgubi novac koji je uložio.

Za uspešno trgovanje na svetskoj berzi potrebno je znanje i iskustvo, odnosno, u cilju što preciznijeg predviđanja potrebno je da znate kako vesti utiču na kretanja cena određenih proizvoda. Ukoliko želite da naučite kako uspešno da trgujete na svetskoj berzi, za početak preuzmite ovaj besplatni vodič koji će vam pomoći da savladate osnove trgovanja i detaljnije se informišete kako možete iskoristiti svakodnevne prilike za trgovanje.

Jedan od najuspešnijih investitora, Džordž Soroš, 1992. godine je na svetskoj berzi zaradio milijardu dolara nakon što je "ušao u prodajnu poziciju" na britanskoj funti, koja je od septembra do kraja te godine opala preko 20%.

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

PR

Humus proizveden u Srbiji hit na policama evropskih supermarketa

Da se nađe na policama supermarketa u zemljama Evropske unije, ravnopravan po kvalitetu i poziciji sa drugim evropskim proizvodima, pošlo je za rukom jednom domaćem prehrambenom proizvodu, i to netipičnom za naše podneblje. U pitanju je Humus, biljni namaz na bazi leblebija koji je poslednjih godina apsolutni hit i jedan od najbrže rastućih prehrambenih prizvoda na svetu.

PR petak 28.12. 10:20

Pretvorite svoj dom u palatu iz zimske bajke

Pahulje veju, igraju sa svetlucavim novogodišnjim ukrasima i sve izgleda idilično jer taj prizor posmatrate ušuškani iz vašeg toplog doma. Zašto ne biste sebi priuštili to zadovoljstvo? Uredite kuću nalik onoj iz bajke, i neka to bude vaša novogodišnja odluka.

PR petak 21.12. 11:00

Eurobank počinje projekat "Škola kao nacrtana za vas“

Eurobank u narednu godinu ulazi nastavkom društveno odgovornog projekta „Veliko srce“ koji će biti usmeren na poboljšanje uslova u kojima uče i rade srednjoškolci u Srbiji. Projekat, pod nazivom „Škola kao nacrtana za vas“, organizovan je uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

PR petak 7.12. 10:00
strana 1 od 5 idi na stranu