Snažan rast akcija kompanija koje legalno proizvode kanabis u Kanadi

Podeli

Usled legalizacije kanabisa u medicinske svrhe u Kanadi, došlo je do niza inicijalnih javnih ponuda (IPO) kompanija koje se bave proizvodnjom i farmaceutskom preradom ove biljke. Njihove akcije beleže snažan rast. Tako na primer, akcije kompanije Canopy Growth Corp čijim akcijama se trguje na berzi u Torontu, od početka 2017. godine beleže rast od preko 400%. U ponedeljak, 5. novembra njena cena je porasla 7,5%. Akcije kompanije Tilray Inc, koja je inicijalnu javnu ponudu sprovela u julu mesecu i kotira se na Nasdaq-u, duplirale su cenu uz velike oscilacije. Brojne američke kompanije koje sprovode inicijalne javne ponude na kanadskom tržištu kapitala privukle su pažnju na ovaj sektor farmaceutike, koji podršku dobija od sve brojnijih afirmativnih naučnih istraživanja.

Investiciono društvo KapitalRS, svim čitaocima ‘B92’ nudi ekskluzivnu priliku da među prvima u svetu trguju cenom akcija (takozvani CFD-i) kompanija koje se bave legalnom proizvodnjom i medicinskom preradom kanabisa. Pored jedinstvene prilike za trgovanje, KapitalRS je za sve čitaoce pripremio i specijalan vodič „3 koraka za trgovanje cenom akcija kompanija koje se bave legalnom proizvodnjom kanabisa u Kanadi“, koji možete preuzeti ovde.

Među ovim visokorizičnim kompanijama koje se bave legalnom proizvodnjom kanabisa u medicinske svrhe spadaju Canopy Growth Corp, Aurora, Cronos Group i britanski GW Pharmaceuticals koji je pre nekoliko dana za lečenje epilepsije dobio dozvolu američke agencije za lekove (FDA) za oralni rastvor Epidiolex, kako prenosi Blumberg.

Čak i u Evropi, gde je legalizovana medicinska prerada ove biljke, uviđa se potencijal ovog rastućeg tržišta. Naime, danska kompanija StenoCare, koja za medicinske svrhe ekstrahuje ulje kanabisa, prošle sedmice je javno iznela akcije na berzansko tržište, čime je postala prva kompanija u Evropi koja je kanalisala interes investitora u ovoj industriju. Cena akcije ove kompanije utrostručila se od kako se prvi put pojavila na dansko-švedskoj berzi 26. oktobra.

Vodič ‘3 koraka za trgovanje cenom akcija kompanija koje se bave legalnom proizvodnjom kanabisa u Kanadi’ možete preuzeti ovde

Sa početkom legalizacije, Kanada se nada da će dobiti veliki deo kolača na tržištu koje bi prema izveštaju Deloitte-a moglo da vredi od 4,9 do 8,7 milijardi dolara godišnje. Biznis u vezi sa legalnom preradom i medicinskom upotrebom kanabisa značajno je porastao i u Kaliforniji. Kako navodi BDS Analytics, licencirana proizvodnja i prodaja kanabisa ove godine će verovatno dostići 3,4 milijarde dolara.

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

PR

Humus proizveden u Srbiji hit na policama evropskih supermarketa

Da se nađe na policama supermarketa u zemljama Evropske unije, ravnopravan po kvalitetu i poziciji sa drugim evropskim proizvodima, pošlo je za rukom jednom domaćem prehrambenom proizvodu, i to netipičnom za naše podneblje. U pitanju je Humus, biljni namaz na bazi leblebija koji je poslednjih godina apsolutni hit i jedan od najbrže rastućih prehrambenih prizvoda na svetu.

PR petak 28.12. 10:20

Pretvorite svoj dom u palatu iz zimske bajke

Pahulje veju, igraju sa svetlucavim novogodišnjim ukrasima i sve izgleda idilično jer taj prizor posmatrate ušuškani iz vašeg toplog doma. Zašto ne biste sebi priuštili to zadovoljstvo? Uredite kuću nalik onoj iz bajke, i neka to bude vaša novogodišnja odluka.

PR petak 21.12. 11:00

Eurobank počinje projekat "Škola kao nacrtana za vas“

Eurobank u narednu godinu ulazi nastavkom društveno odgovornog projekta „Veliko srce“ koji će biti usmeren na poboljšanje uslova u kojima uče i rade srednjoškolci u Srbiji. Projekat, pod nazivom „Škola kao nacrtana za vas“, organizovan je uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

PR petak 7.12. 10:00
strana 1 od 5 idi na stranu