Paladijum vredi kao zlato!

Plemeniti metal paladijum je od nedavno u centru pažnje investitora jer su podaci ukazali na strukturalni deficit ovog metala izazvanog rastućom potražnjom u industriji automobila.

Podeli

Ovi neočekivani i retki uslovi podstakli su rast cene paladijuma iznad nivoa od 1.300 dolara za finu uncu, čime je paladijum postao vredan kao zlato.

KapitalRS je, za sve koji su zainteresovani da saznaju kako da trguju cenom paladijuma ili one koji jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio besplatnu e-brošuru "Kako pametno investirati". Brošura je prilagođena svim nivoima znanja i možete je preuzeti preko linka ispod.

Besplatnu e-brošuru "Kako pametno investirati" preuzmite ovde.

Paladijum se u automobilskoj industriji koristi za proizvodnju katalizatora koji se koriste za smanjivanje emisije štetnih gasova.

Sve strože regulative radi zaštite okoline podstiču veću potrebu za ovim metalom. Potražnja za paladijumom dostigla je nove maksimume paralelno sa rastom proizvodnje katalizatora za benzin nakon "dizelgejt" skandala koji je kompromitovao kompaniju Volkswagen, nakon čega je pala potražnja za vozilima na dizel.

Prema mnogim poznavaocima, strukturalni deficit paladijuma je u 2019. godini ušao u desetu godinu, pri čemu je jedan od faktora rastućeg deficita i štrajk radnika u južnoafričkim rudnicima. S druge strane, i dalje se očekuje da će potražnja za paladijumom u Kini ostati na visokom nivou.

PR

Bivši trener Čelsija kupio stan u Beogradu

Fudbalski trener sa izuzetnom karijerom i brojnim uspesima na čelu najpoznatijih fudbalskih klubova - Avram Grant, jedan je od mnogih drugih stranih i domaćih poznatih ličnosti i diplomata koje su nedavno kupile stan u Beogradu na jednoj od najpoznatijih lokacija u Ulici kneza Miloša.

PR petak 7.06. 10:00

Unesite svetske trendove i u svoj dom

Ako razmišljate o novom enterijeru svog doma, a voleli biste da ispratite aktuelne svetske trendove, dobro će vam doći saveti i ideje kako da preuredite prostor u kojem živite.

PR ponedeljak 3.06. 10:46

Paladijum vredi kao zlato!

Plemeniti metal paladijum je odnedavno u centru pažnje investitora jer su podaci ukazali na strukturalni deficit ovog metala izazvanog rastućom tražnjom u industriji automobila.

PR sreda 22.05. 10:00
strana 1 od 5 idi na stranu