Propao plan za spas bivšeg SFRJ giganta: Radnicima se spremaju otkazi

Mostar -- Predsednik Nezavisnog sindikata radnika Aluminij-a Romeo Biokšić kazao je kako je plan ponovnog pokretanja proizvodnje u "Aluminiju", po svemu sudeći, propao.

Izvor: klix.ba
Podeli
FOTO: FOTO EPA, JALIL REZAYEE
FOTO: FOTO EPA, JALIL REZAYEE

On je najavio nova protestna okupljanja zaposlenih početkom septembra.

Nakon vanredne skupštine Sindikata Biokšić je u izjavi za novinare podsetio da je planom ponovnog pokretanja proizvodnje 1. septembra s radom trebalo da počne pogon livnice, ali, po njegovim rečima, do danas nije učinjeno ništa konkretno da se to zaista i dogodi.

"Kako sada stvari stoje od plana ponovnog pokretanja proizvodnje nema ništa. Imamo informacije da se od 1. septembra spremaju otkazi ugovora o radu zaposlenima u Aluminiju koji će biti proglašeni tehnološkim viškom. Ako ne budu osigurana sredstava za otpremnine tim ljudima i ne bude im uvezan staž, 3. septembra oni će na protest pred zgradu HDZ-a, a 5.septembra i pred zgradu Vlade Federacije BiH", poručio je Biokšić.

Potpredsednik Skupštine Nezavisnog sindikata Aluminij Stjepan Bevanda dodao je kako je plan ponovnog pokretanja proizvodnje loše urađen i ne nudi nikakva dugoročna rešenja.

strana 1 od 63 idi na stranu