Veliki planovi za modernizaciju: Uskoro rekonstrukcija kontrolnog tornja aerodroma u Sarajevu

Sarajevo -- Kontrolni toranj Međunarodnog aerodroma Sarajevo uskoro će u sklopu velikih građevinskih zahvata biti u potpunosti rekonstruisan.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Depositphotos, fotokon
Foto: Depositphotos, fotokon

Naime, u toku je širenje terminala aerodroma, a u sklopu radova biće obuhvaćen i kontrolni toranj, potvrđeno je za portal Klix iz Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA).

"Prilikom izrade projekta rekonstrukcije kontrolnog tornja na Međunarodnom aerodromu Sarajevo vodiće se računa o usklađenosti sa radovima na modernizaciji i izgledu aerodromskog terminala", rečeno je iz BHANSA-e za portal.

Kako se navodi, rekonstrukcija kontrolnog tornja doneće značajno poboljšanje radnih uslova za zaposlene, kao i poboljšanje, kako pruženih usluga, tako i sigurnosti saobraćaja.

U toku je izrade projektne dokumentacije nakon čega će biti poznat datum početka radova kao i cena rekonstrukcije tornja.

Projekt proširenja Terminala B predstavlja jedan od zahtevnijih infrastrukturnih projekata i košta oko 31 milion KM. Radovi su počeli na jesen 2018. godine i rok za završetak je jesen 2020. godine.

strana 1 od 70 idi na stranu