Hrvatska pivara najbolja u Evropskoj uniji

The Garden Brewery je najbolja EU pivara drugu godinu zaredom po izboru Beer52, najvećeg pivskog kluba na svetu.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli
Foto: Depositphotos, NatashaFedorova
Foto: Depositphotos, NatashaFedorova

Pročitajte još:

Istražujemo: Kakvog je kvaliteta pivo koje pijemo u Srbiji?

Više od 200 hiljada ljubitelja piva izglasali su zagrebačku The Garden Brewery za najbolju u Evropskoj Uniji. I ove godine zlato odlazi na zagrebački Žitnjak, a o tome je odlučilo 2,2 miliona glasova i ocena.

Uz glavnu nagradu, The Garden Brewery je osvojila i nagradu za najbolje pivo niskog procenta alkohola, a Gardenova Micro IPA izglasana je za najbolju u toj kategoriji koja je jako važna jer promoviše piva koja nisu prejaka, piše Jutarnji list.

“Vrlo pitka, sofisticirana i često iznenađujuća piva pokazuju da Garden u svom pristupu pokazuje brojne trendove u evropskom pivarstvu. Stalno nas impresionira njihov kvalitet i inovativnost, a recenzije članova to samo potvrđuju. Uz osvajanje zlata za najbolju EU pivaru, izdvajamo i nagradu za njihovu Micro IPA koja je sjajan tehnički primer pravljenja piva”, poručuju iz Beer52.

Inače, Beer 52 je osnovan 2013. godine i najpopularniji je pivski klub na svetu iz Velike Britanije čijih 200 hiljada korisnika svaki mesec na svoj kućni prag dobija paket kraft piva. Godišnja nagrada je po brojevima glasova od prošle godine narasla četiri puta, čime je ponovno osvajanje nagrade za najbolju EU pivaru još značajnije. Nagrade su dodeljene u 17 kategorija.

Uprkos pandemiji, kao i odlaganju muzičkih festivala i raznih događaja, The Garden Brewery beleži povećanje rasta proizvodnje, te sarađuje sa supermarketima na uvođenju novih stilova u ponude, a trenutni period koristi i za inovacije u pivima koje nude kafićima, restoranima i hotelima. U četiri godine postojanja proizvela je više od 120 pivskih stilova, a na popisu proizvedenih piva našao se i nagrađivani Vanilla & Chocolate Porter, celi raspon Sour piva, eksperimentalna piva poput serije Milkshake IPA kao i inovativna piva s niskim procentom alkohola.

strana 1 od 45 idi na stranu