Bugarska objavila plan za izgradnju gasovoda ka Srbiji

Sofija -- Bugarska Agencija za javne nabavke (PPA) objavila je plan izgradnje bugarske deonice gasovoda između Bugarske i Srbije, a firma naručilac je "Bulgartransgas".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Leonid_Eremeychuk
Foto: Depositphotos/Leonid_Eremeychuk

Na veću ministara prošle srede, izvršni direktor "Bulgartransa" Vladimir Malinov je rekao da će kompanija pokrenuti javnu nabavku opreme za pravljenje 62 kilometra bugarske deonice, usput odredivši cenu ugovora na 144 miliona leva (oko 73 miliona evra), prenela je agencija BTA.

PPA je na svom sajtu saopštila da bi potencijalne zainteresovane strane trebalo da imaju najmanje 35 miliona leva (oko 18 miliona evra) prometa u prethodne tri finansijske godine.

Potrebno je i da su u prethodnih pet godina učestvovali u izgradnji, sanaciji ili remontu podzemnog cevovoda za prirodni gas, napravljenog od zavarenih čeličnih cevi.

Ponuđači bi trebalo da izrade investicioni projekat za svaku fazu projekta, a firma kojoj bude dodeljen posao će morati da isporuči građevinski materijal i opremu, izvede građevinske radove i pusti gasovod u rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu