"Srbija izlazi na more, postajemo nezaobilazna trasa"

Beograd -- Ovih dana na putevima u Srbiji su velike gužve, ali ministarka građevinarsva Zorana Mihajlović kaže da razlog za to nisu radovi na putevima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ona je gostujući u Jutru na TV Prva rekla da je sada na našim putevima 20 miliona više automobila u odnosu na pre dve godine, jer se auto-put završava.

"Svuda se radovi rade leti. Postoji elektronska naplata putarina, koja je odlična stvar. Te elektronake naplate mogu da se kupe na ulazu u zemlju i svim benziskim stanicama - to je savet koji može da pomogne", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da se završavaju koridori i brza pruga BG - Budimpešta.

"Ceo saobraćaj ranije je išao preko Rumunije i Bugarske, izgubili smo milione evra da ne govorim o turizmu. Završavanjem Koridora 10 sada je 20 miliona više automobila, ali završetkom železničkog koridora postajem nezaobilazna trasa", istakla je ona.

Mihajlović je istakla i da nema razvoja bez razvoja infrastrukture.

"Moramo da pravimo puteve da i se povezujemo", kaže ona.

Mihajlović je rekla i da je auto-put BG-Sarajevo važan za ceo region, a ne samo za Srbiju i BiH, da auto-put do Crne Gore i znači da Srbija izlazi na more.

"Potpisan je ugovor za treću deonicu železničke pruge Beograd - Budimpešta, a modernizacija pruge Beograd - Bar za Srbiju znači izlazak na more", rekla je ministarka.

"Čemu kritike za ono što se gradi i pravi, to su projekti vredni milijarde evra", istakla je ministarka.

Srbija

strana 1 od 254 idi na stranu