Ponos: Novi helikopteri biće predstavljeni na Sajmu naoružanja

Kompanija Erbas najavila je novitete za Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2019", koji će biti održan od 25. do 27. juna u Beogradu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/ Slobodan Miljevic
Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/ Slobodan Miljevic

U statičkom delu izložbe predstaviti laki dvomotorni helikopter H-145M, jedan od devet naručenih za potrebe Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, helikopter H-145M opremljen je H Force sistemom za upravljanje naoružanjem koji je uspešno testiran za upotrebu sa nevođenim i vođenim naoružanjem vazduh-zemlja i vazduh-vazduh a Srbija je prvi kupac helikoptera opremljenog tim borbenim sistemom.

"Srbija i Erbas trenutno iza sebe imaju izuzetno uspešno četvorogodišnje partnerstvo. Naši srpski klijenti su poklonili poverenje Erbasu i njegovim proizvodima dva puta od 2015. godine, naručivši devet helikoptera H-145M u 2016. godini i tri helikoptera H-215 u 2018. godini.

U nacionalnoj avio-kompaniji Srbije Er Srbiji danas leti ukupno 11 Erbasovih aviona", stoji u saopštenju. Dodaje se da Erbas "podržava i unapređuje aspiracije srpske vazduhoplovne industrije" i da smatra Srbiju za svog "dugoročnog industrijskog partnera".

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević
Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

strana 1 od 201 idi na stranu