Vučić: U prvih pet meseci 1,52 milijardi evra stranih investicija

Srbija je u prvih pet meseci ove godine imala priliv stranih direktnih investicija od 1,52 milijarde evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot/O2
Foto: Screenshot/O2

Gostujući na O2 TV rekao je da je to najnoviji podatak koji je danas dobio od guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković i da pokazuje da je ostvaren rast stranih direktnih investicija između 15 i 22 odsto, u zavisnosti od toga da li je u pitanju neto ili bruto iznos.

"Zavisi od metoda čitanja i iznosi između 15 i 22 odsto uvećanja broja investicija, u zavisnosti da li gledate neto ili bruto. I to, u odnosu na izvanrednu prošlu godinu".

Vučić je kazao da je veoma srećan zbog toga, ali i zbog činjenice da država posle šest meseci ima suficit od 21,6 milijardi dinara.

Predsednik je najavio privredni rast do kraja godine od 3,7 odsto.

"Ako idete na 5 odsto uvećanja penzija, morate da obezbedite u budžetu stalnih 225 miliona evra, a za povećanje plata od 5 odsto znači 250 miliona evra godišnje. To je veliki novac i ja mislim da ga imamo. Oni koji imaju 25.000 dinara penziju dobiće povećanje od 1.500 dinara mesečno. Narod je taj koji će na kraju da presuđuje", izjavio je Vučić.

strana 1 od 201 idi na stranu