Mali razgovarao sa španskim ambasadorom o unapređenju saradnje dve zemlje

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali danas se sastao sa ambasadorom Španije Raulom Bartolomeom Molinom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Kako je saopšteno, sa njim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje.

Ministar je poželeo dobrodošlicu španskom ambasadoru, koji je nedavno započeo svoj diplomatski mandat u Srbiji i istakao da se nada da će saradnja, pre svega zahvaljujući prijateljskim odnosima sa Španijom, biti unapređena na obostranu korist.

Kako je navedeno u saopštenju, rekao je da je uveren da ćemo značajnim reformama koje smo sproveli i koje planiramo, uspeti da privučemo španske investitore.

Ministar je naveo da je naša zemlja sada prepoznata kao sigurna, stabilna i predvidiva zemlja koja iz godine u godinu privlači sve veći broj investicija, te da je lider po tom pitanju u regionu.

On je podsetio da je Srbija prošle godine imala rekordan privredni rast od 4,3 odsto, što je jedna od najvećih stopa rasta u Evropi, kao i da smo u prvih pet meseci ove godine imali čak 17 odsto više stranih direktnih investicija, nego u prvih pet meseci prošle godine.

Koliko nam je značajna saradnja sa Španijom, ministar Mali ocenjuje da pokazuje i uvođenje direktnog leta Beograd-Madrid, od 2. juna ove godine, što bi po njegovoj oceni moglo dodatno da stimuliše unapređenje ekonomskih odnosa.

Mali se zahvalio ambasadoru Molini na podršci koju Španija daje Srbiji na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i na njihovom principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Ambasador Molina se zahvalio na srdačnom razgovoru i rekao da posebno ekonomske reforme koje se u Srbiji sprovode daju rezultate. On je istakao da je naša zemlja značajan činilac regionalne stabilnosti.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou i da ima prostora za dalje jačanje ekonomske saradnje, na čemu će se posebno raditi u narednom periodu, saopšteno je.

strana 1 od 188 idi na stranu