Mihajlović i Berizo: Beogradski aerodrom biće najbolji u regionu

Beograd -- Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović razgovarala je sa novim generalnim direktorom Vansi erports Srbija Fransoom Berizom o ulaganjima u Aerodrom Nikola Tesla.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa, Koča Sulejmanović
Foto: Epa, Koča Sulejmanović

"Mi smo partneri u ovom poslu i u obostranom interesu je da ispunimo ciljeve definisane ugovorom, jer ovo je projekat od nacionalnog interesa za Srbiju i verujem da ćemo u godinama koje dolaze videti velike rezultate od koncesije Aerodroma 'Nikola Tesla'", rekla je Mihajlović.

"Ministarstvo je tu da pruži svu neophodnu podršku kako bi se efikasno realizovali dogovoreni planovi kako bi se aerodrom još brže razvijao, a Srbija postala čvorište vazdušnog saobraćaja u regionu, rekla je ona. Francuska kompanija Vansi je preuzela upravljanje beogradskim aerodromom, na osnovu potpisanog ugovora o koncesiji na 25 godina", podseća Ministarstvo.

Berizo je istakao da kompanija Vansi poseduje ogromno iskustvo i znanje potrebno za unapređenje jednog aerodroma i da su tu da doprinesu daljem razvijanju beogradskog aerodroma. "Strateški ciljevi su nam isti, tu smo da učinimo aerodrom Nikola Tesla još operativnijim i vaša podrška nam je izuzetno značajna", rekao je Berizo.

strana 1 od 188 idi na stranu