Knjaz Miloš postao deo kompanija Matoni 1873 i PepsiCo

Beograd -- Kompanije Matoni 1873 i PepsiCo obavile su akviziciju 100 odsto kompanije Knjaz Miloš, srpskog proizvođača mineralne vode i bezalkoholnih pića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/DuxX73
Foto: Depositphotos/DuxX73

Prilika za nova tržišta

Predsednik PKS) Marko Čadež pozdravio je akviziciju kompanije "Knjaz Miloš" i dodao da će to biti prilika za srpsku kompaniju da svoje proizvode izvozi na čak 200 različitih tržišta. Čadež je kazao da kompanija "Knjaz Miloš" trenutno izvozi 31 proizvod u 18 zemalja.

Transakcija je odobrena od antimonopolske komisije i obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i brendove Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix Knjaz, Tube, Gusto i druge.

Kompanija Knjaz Miloš prethodno je bila u vlasništvu Investicionog fonda Mid Europa Partners.

Generalni direktor kompanije Matoni 1873 Alesandro Paskvale na današnjoj konfereniciji za medije poželeo je kompaniji Knjaz Miloš dobrodošlicu u porodicu Matoni 1873.

"Ova prilika će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Ujedinjenje portfolija Matoni 1873 s portfolijom Knjaz Miloša obezbediće izvanredan kvalitet našim kupcima i potrošacima”, rekao je Paskvale. Prema njegovim rečima, te dve kompanije pomoći će kompaniji Knjaz Miloš da odskoči još dalje i proširi prodaju svojih proizvoda i u drugim zemljama širom sveta.

Predstavnik kompanije PepsiCo Kristofer Gilj naveo je da je dosadašnje partnerstvo kompanija Matoni i PepsiCo bilo veoma uspešno, a akvizicija Knjaza Miloš predstavlja, kaže, priliku za dodatni razvoj i jačanje njihovog prisustva u regionu.

Ističe da je u kompaniji PepsiCo zaposleno 45.000 ljudi, da imaju 80 fabrika u svetu, ali i poljoprivredna zemljišta na kojima gaje krompir, jabuke i bobičasto voće.

Generalni direktor kompanije Knjaz Miloš Miloš Stojisavljević kazao je da je ovo istorijski dan za tu kompaniju jer je prvi put za strateške partnere dobila globalne kompanije u proizvodnji vode i bezalkoholnih napitaka.

Podsetio je da je kompanija Knjaz Miloš počela sa radom davne 1811. godine, dobila je ime po sprskom knezu, koji je izvor stavio pod zaštitu države.

"Knjaz u našem regionu predstavlja sinonim za mineralnu vodu. Radi se o vodi vrhunskog kvaliteta koja je dobila niz nagrada za kvalitet", kazao je Stojisavljević. Kaže da kompanija zapošljava 800 ljudi, predstavlja lidera na tržištima u Srbiji i Crnoj Gori, a sa tendencijom rasta u Severnoj Makedoniji i BiH. Stojisavljević ističe da je očekivani ovogodišnji neto promet kompanije 75 miliona evra.

Na konferenciji za medije nije saopštena cena akvizicije komapnije Knjaz Miloš, jer, kako je rečeno, to nije politika kompanija Matoni i PepsiCo.

strana 1 od 188 idi na stranu