Lopovi ukrali kablove: Putni prelazi u Nišu ne rade

Niš -- Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije saopštilo je da je sinoć u Nišu došlo do smetnji u radu svih putnih prelaza.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:  Depositphotos, serpla 1256030
Foto: Depositphotos, serpla 1256030

Saobraćaj je prekinut od gradske železničke stanice do stanice Ćele kula jer su na više mesta duž cele dužine mosta preko reke Nišave ukradeni železnički kablovi.

Kako je utvrdjeno posle prijave smetnji, to je direktno uticalo na rad signalno-sigurnosnih uredjaja, a samim tim i na funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Grad Niš, kaže se u saopštenju i dodaje da je saniranje kvarova i zamena kablova još u toku.

Navodi se i da stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" nastoje da posao završe u što kraćem roku, kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Niš, iako je kvar prouzrokovan kradjom kablova izuzetno ozbiljan.

U saopštenju se najavljuje da će btit podnete krivične prijave zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja i od nadležnih državnih organa traži da se ovakve kradje, kojih ima i na drugim prugama širom Srbije, tretiraju kao ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju.

"Infrastruktura" ističe i da su odmah primenjeni svi železnički propisi, pa bezbednost saobraćaja nije bila ugrožena.

strana 1 od 186 idi na stranu