Kocke na Trgu preslažu se o trošku izvođača VIDEO

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da se kocke na Trgu republike preslažu o trošku izvođača i da Grad nije izdvojio 30 miliona dinara za to.

Izvor: Tanjug, B92, Prva TV
Podeli
Foto: Depositphotos/ToskanaInc
Foto: Depositphotos/ToskanaInc

"Posle preslaganja kocke koju sam naložio, dobićemo čist kolovoz koji će moći da koriste svi. Moj posao nije bio da se bavim projektom. Kad sam čuo za problem ja sam ga rešio, tako što sam rekao firmi da sve preslože o svom trošku", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u emisiji "Fokus" na TV O2.

Govoreći o odgovornosti firme Vesić je rekao da "Štrabag" mora da prihvati reklamaciju i da će sve to uraditi o svom trošku, kao i da će dati bankarsku garanciju za naredne tri godine.

"Nije tačno da je iz gradskog budžeta izdvojeno 30 miliona dinara za te radove, vanrednih troškova nema. U ovo trenutku izvođaču je plaćeno oko 70 odsto ugovora, a sve će biti kad nam preda celu ulicu. Celo preslaganje kocke radi se o trošku izvođača i nijedan jedini dinar to neće koštati gradski budžet", rekao je.

Vesić je podsetio da ovo nije prvi put da se daju lažne informacije i da se iskrivljuje slika u medijima onoga što se zaista radi u Beogradu i naveo kao primer projekat "Beograd na vodi".

"Pričali su da to nikada neće ni da se izgradi, da je to samo maketa, a onda da zgrade tonu. Na našu veliku sreću, projekat napreduje i zgrade niču", kazao je Vesić i dodao da je tako bilo i sa garažom na Obilićevom vencu, fontanom na Slaviji...

On je rekao da su se zbog kocke na ulici pobunili biciklisti i motociklisti, da podloga na kolovozu onemogućava normalnu vožnju, za šta on kaže da su potpuno u pravu.

"Svi naši ugovori su javni i moguć je uvid. Konkretno za Trg je izabrana renomirana austrijska firma Štrabag i ukupno će koštati oko osam miliona evra, što je 960 miliona dinara sa pdv-om i neće biti dodatnih troškova i veoma je važno da daju tri godine garancije za sve na tom trgu. Znači sve što bude u naredne tri godine biće popravljeno iz te bankarske garancije", dodao je on.

Opširnije u video-prilogu:

strana 1 od 186 idi na stranu