CarGo: Uskoro reakcija EU na kršenje konkurencije u Srbiji

Beograd -- Aleksandar Vučić, predsednik udruženja građana CarGo, izjavio je da se uskoro očekuje reakcija Evropske komisije, zbog ozbiljnih kršenja konkurencije u Srbiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: CarGo
Foto: CarGo

Kako je saopšteno iz tog udruženja, Vučić kaže da će EK proveriti usklađenost Zakona o prevozu putnika sa EU zakonodavstvom zbog ozbiljnih kršenja konkurencije u Srbiji, a posebno nakon blokade Beograda.

Vučić kaže da je o ozbiljnom kršenju konkurencije u Srbiji na tržištu transporta CarGo izvestio i delegaciju EU u Beogradu, ambasadora Fabricija, ali i predstavnike u Briselu zadužene za Srbiju, poput Ketrin Vent, šefice odseka za Srbiju u Direktoratu Evropske komisije za politiku susedstva i pregovore o proširenju. Pismo je poslato i evropskoj komesarki za transport Violeti Bulc, navedeno je u saopštenju.

"Pošto ministarka Zorana Mihajlović nije dostavila informacije koje je Evropska delegacija tražila, mi ćemo lično dostaviti svu potrebnu dokumentaciju predstavnicima Evropske komisije. Oni moraju da znaju istinu. Isto kao što građani moraju da znaju da je ugrožen evropski put Srbije zbog očiglednog kršenja Ustava i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", rekao je Vučić.

Dok se čeka reakcija predstavnika EU, Vučić je naglasio da pored zakona i pravne dokumentacije, CarGo priprema snimke i dokaze za napade i oduzimanja CarGo vozila.

Vučić se, u ime 750 hiljada članova udruženja CarGo, zahvalio predstavnicima EU što su budno pratili situaciju i njen sadašnji razvoj, saopšteno je.

strana 1 od 193 idi na stranu