EPS: Građani sami da očitaju stanje na svom brojilu

Beograd -- JP "Elektroprivreda Srbije" omogućila je u cilju smanjenja kontakta i dodatne zaštite zdravlja da potrošači sami očitaju stanje na svom mernom uređaju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/carloscastilla
Foto: Depositphotos/carloscastilla

Treba da istaknu stanje i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u objekat, kao i da podatke dostave telefonski ili mejlom, rekao je danas direktor snabdevanja EPS-a Radovan Stanić.

"To se pre svega odnosi na individualne stambene zgrade i kuće, tamo gde su brojila unutra. U stambenim zgradama nema potrebe da čitaju brojila”, rekao je danas za RTS Stanić

On je gostujući na RTS naveo da će EPS i u toku vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa uložiti maksimalne napore da u okviru redovnih aktivnosti očita brojila svih kupaca, poštujući sve mere zaštite.

"Da bi se smanjila mogućnost kontakta sa čitačima i dodatno zaštitilo zdravlje građana, EPS moli sve kupce da očitaju stanje na svom mernom uređaju i da istaknu stanje brojila i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u svoje objekte", rekao je Stanić.

On je naveo da su čitači brojila opremljeni zaštitnom opremom, ali da je opet ideja bila da se izbegne mogućnost kontakata u cilju zaštite zdravlja građana i da im se izađe na ovaj način u susret kako ne bi bili ugroženi.

Ova očitavanja se odnose na individualne stambene zgrade, kuće, u kojima su brojila unutar objekta, dok u većim stambenim zgradama nema potrebe za tim da građani sami upisuju stanje.

Važno je, kaže, da podaci stanja sa brojila budu tačni i da prilikom dostavljanja podataka građani navedu tačan datum očitavanja.

Pored toga, mogu u narednim danima da jave stanje sa brojila pozivom na broj telefona koji je odštampan na računu, ili putem mejla slanjem podataka (ime i prezime, adresa, ED broj i stanje na brojilu, datum očitavanja) na mejl adrese prema lokaciji brojila.

EPS moli kupce da iskoriste ovu mogućnosti i jave očitano stanje brojila, čime će se dodatno osigurati tačnost i ispravnost računa, rekao je Stanić.

Stanić ističe da su sve aktivnosti Elektroprivrede Srbije usmerene tako da su i u ovim vanrednim okolnostima obezbeđeni stabilna proizvodnja i nesmetano snabdevanje električnom energijom za privredu i građane Srbije.

strana 1 od 159 idi na stranu