Besplatna podrška digitalizaciji malih i srednjih preduzeća

Beograd -- Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije razvio je program podrške u vanrednom stanju za mikro, mala i srednja preduzeća u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, buchachon_photo
Foto: Depositphotos, buchachon_photo

Program je razvijen u saradnji sa Nemačkom razvojnom saradnjom koju sprovodi GIZ.

Takozvani "Speed" program razvijen je kao neposredan odgovor na situaciju nastalu zbog pandemije COVID 19 i on je aktivan od danas.

Program nudi dvodnevnu besplatnu konsultantsku podršku za kompanije iz svih industrija, a u programu mogu da učestvuju preduzeća od 5 do 250 zaposlenih iz svih industrija.

CDT mreža iskusnih sertifikovanih konsultanata za digitalnu transformaciju pruža direktnu onlajn podršku, kažu u Privrednoj komori.

"Svaka kompanija ima priliku da uradi procenu svog trenutnog stanja praćenu konkretnim savetima kako uz pomoć digitalnih tehnologija povećati prodaju i produktivnost", navode u PKS.

Pandemija COVID 19 posebno je pogodila mikro, mala i srednja preduzeća, jer su prodaja i poslovanje svedeni na ograničeno radno vreme i potrebno je zaposlene uputiti na rad od kuće gde god je to moguće, navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu PKS.

Mnoge kompanije, kaže se, nisu spremne da svoju osnovnu delatnost i poslovne procese, u kratkom roku, preusmere na onlajn kanale.

"U početku, 100 kompanija će imati priliku da sa ekspertima za digitalnu transformaciju naprave procenu trenutnog stanja i razmotre načine da, u ovim izazovnim vremenima, upotrebom tehnologija održe i poboljšaju svoj biznis", kažu u Privrednoj komori Srbije.

strana 1 od 159 idi na stranu