"Privreda u Beogradu ne sme da stane"

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da Beograd nije obična lokalna samouprava zato što čini 40 odsto BDP-a zemlje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, STELLANOVA
Foto: Depositphotos, STELLANOVA

On je naglasio i da bi se svaki pokušaj da se u prestonici zaustavi privreda sigurno odrazio na BDP.

"U dogovoru sa vlasnicima trgovinskih lanaca, tržnih centara, restorana i kafića, trudimo se da nađemo način da oni nastave da rade, uz poštovanje svih mera. U Beogradu 20.000 ljudi živi od rada u sektoru ugostiteljstva i privreda ne sme da stane", rekao je Vesić za TV Pink.

Kada je reč o potrebi za restriktivnim merama u Beogradu, Vesić je istakao da su se apeli za sad pokazali više nego dovoljnim.

Kako je naglasio, svi moramo da budemo odgovorni i damo svoj doprinos kako bismo što pre izašli iz epidemije, a da istovremeno privreda nastavi da radi.

"U Beogradu smo za sad uspeli da pronađemo meru, odnosno da radnje, restorani i tržni centri nastave da rade, a da se s druge strane sprovodu mere koje propisuju epidemiolozi. Moj apel svim vlasnicima ugostiteljskih objekata je da svi poštuju mere, da se organizuju na osnovu saveta epidemiologa, da zaštite svoje zaposlene i svoje goste, i na taj način će nastaviti sa radom i oni, i privreda ", naveo je zamenik gradonačelnika.

Vesić je istakao da je situacija sa javnim prevozom dobra, te je zahvalio putnicima koji poštuju mere Vlade Srbije, pokazujući na taj način društvenu odgovornost, prenosi Beoinfo.

Kako je naglasio, prema analizama, čak 95 odsto putnika gradskog prevoza poštuje meru obaveznog nošenja maski i na taj način pokazuju odgovornost.

"Maske su obavezne u javnom prevozu i štite putnike tokom boravka u vozilima. Oni koji ne nose maske, ugrožavaju ostale i moraćemo da poradimo na tome da i oni razumeju da je u gradskom prevozu maska obavezna", naveo je Vesić.

strana 1 od 175 idi na stranu