U Srbiju stiže poljski maloprodajni lanac

Beograd -- Evropski maloprodajni lanac odevnih predmeta i opreme za kuću, PEPCO, planira ulazak na tržište Srbije, a kako najavljuje, prve prodavnice otvoriće na jesen.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, fiphoto
Foto: Depositphotos, fiphoto

Srbija će tako postati trinaesto evropsko tržište na kome posluje poljska kompanija PEPCO. Ovaj lanac planira da otvori 30 prodavnica u prvoj godini rada u Srbiji, navodi se u saopštenju kompanije.

U planu je da prva PEPCO prodavnica u Srbiji bude otvorena u oktobru 2020. godine, u Beogradu, odmah nakon ulaska na italijansko tržište u septembru.

Iz kompanije navode da u ovoj fazi traže i druge pogodne lokacije širom Srbije.

Konkurs za posao u PEPCO prodavnicama je već otvoren, a planiraju da do kraja 2020. zaposle 100 radnika.

PEPCO je maloprodajni lanac koji u ponudi ima odeću za celu porodicu i opremu za kuću po niskim cenama. Ima preko 2000 prodavnica u Češkoj, Hrvatskoj, Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Rumuniji i Bugarskoj, a u septembru otvara prve prodavnice i u Italiji.

Ovaj brend je nastao 2004. godine u Poljskoj.

"Veoma smo srećni što ulazimo na srpsko tržište i jačamo prisustvo u Adria regionu nakon što smo otvorili prodavnice na hrvatskom i slovenačkom tržištu", izjavio je Marcin Stanko, direktor operacija za centralnu i istočnu Evropu u PEPCO-u, koji je uveren da će njihovi proizvodi privući pažnju i zadovoljiti potrebe stanovnika Srbije.

strana 1 od 175 idi na stranu